... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

r3musko
Autor témy
Kraj: Žilinský

Všeobecná otázka na E36 + inzerát

Streda, 8. Septembra 2010, 10:49

Zdravím, chcel by som sa opýtať na vaše skúsenosti s BMW koknrétne E36 318..
-----------------------------------------------------------------------------
hľadám niečo takéto:
cena 2.000 - 4.000,- €
kilometre do 200.000
objem 1.9
r.v. 97 - novšie

toto by som kupoval tak na tri roky, potom by som chcel niečo lepšie (E46??).. keďže som ešte nemal BMW chcel by som sa opýtať hlavne na servisovanie.. rozhodujem sa ešte medzi tým a škodou octaviou, vyšli by ma na škode opravy a ND lacnejšie? nejaké skúsenosti na čo si treba dávať pozor pri kúpe a pod.?? ďakujem

//btw zaujímala by aj ma toeretická spotreba spotreba :idea:

//inak čo hovoríte na toto auto?
http://bmw-rad-3.autobazar.eu/318i-e36-id1607617.html
Naposledy upravil/-a r3musko v Piatok, 10. Septembra 2010, 18:15, upravené celkom 1 krát.

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Re: Všeobecná otázka na E36

Streda, 8. Septembra 2010, 10:57

No a tá druhá možnosť bude škoda oktávia 1.9 TDI, však? Tak si kúp tú, lebo kamaráti budú mať novšie autá, budú im žrať menej a pôjdu lepšie. Inak ceny ND porovnateľné, akurát na e36 nezoženieš obstojný dieselový motor do 1.9. No a pozor si musíš dávať na všetko - kupuješ 13 ročné auto :roll:

r3musko
Autor témy

Streda, 8. Septembra 2010, 11:48

nie to bmw jedine benzín :-k

Užívateľov profilový obrázok
chefino
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Streda, 8. Septembra 2010, 12:11

A použi funkciu Hľadať, hore, červená. Na túto tému sú tu mraky postov.

dodoIPD
Auto: BMW

Streda, 8. Septembra 2010, 12:52

E36 323i Coupe - pouzivatel s nickom birki , cena kusok nad 3000e.

1.8 je mrtvy 4valec co zere tolko co 6valce (par deci hore dole)

Nepozeraj na vek a kilometre ale na stav celkovy.

BMino
Auto: modre

Streda, 8. Septembra 2010, 12:52

su veci, co su na octafku strasne lacne, moze za to zhodnost dielov s golfom, borou, leonom .....

urcite ta octafka bude chodi za menej :mrgreen: a oproti 318i pojde lepsie, teda ak sa bavime o 110PS tdi

s bmw je vacsia sranda na ceste, ak to vies s nim

a davaj si hlavne pozor na to kolko to zere... reci, ze pri BMW sa spotreba neriesi je blbost
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Streda, 8. Septembra 2010, 14:51

tak vykonovo na 1.9TDI potrebujes minimalne dvojliter benzin (150k v e36) - do 170 je to cca to iste, potom oktavka zdochne (overene v praxi :D)

spotrebovo je to ale stale TDi, takze to bude jazdit jednoznacne za menej, v nahradnych dieloch velky rozdiel nebude, ale pri diesli su tam klasicke veci ako turbo etc., co uz tu bolo rozoberane milion krat
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

MT-SPEEDY
Auto: ex E36 318i Touring

Streda, 8. Septembra 2010, 17:41

Mam 318i v kombiku a realna spotreba je 8,5 L/100km a to nechodim ako dochodca :wink: Co sa tyka servisu, auto mam stvrty rok a co sa tyka vacsich veci, menil som akurat chladic, ked mi v lete praskla expanzka, popri tom aj vodnu pumpu a termostat (230€) a capy na prednej naprave hned po dovoze (120€). Inak len bezny servis, vymena oleja, klinove remene, filtre a tak...

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 9. Septembra 2010, 06:55

Chlapci a zabudli sme sa opytat kolko sa na tom planuje jazdit, nakolko R6 od BMW ma retaz a Ochcafka rozvod, cize musis menit napinaciu kladku, vodiacu kladku, vodnu pumpu a remen (Ochcafky maju troj- a stvorkladkovy rozvod). Na to netreba zabudat, ze je to investicia, ktora spapa par peniazkov naviac, cize to co das na benzin, v diesli dozenies touto vymenou. Aj keby mi niekto vravel ze je to vymenene, osobne by som si to vymenil vzdy, pretoze kto videl ako dopadne motor ked ti streli rozvodovy remen, tak vie aka je to paseka. Nehovoriac o statistikach, co sa viac kradne.

Vzdy si treba spocitat plusy a minusy a na zaklade tych sa rozhodnut. Ja osobne by som vzdy volil E36 pred Octaviou. Ako som uz prispel do viacerych diskusii, BMW ma trocha iny pohlad na zakaznikov a ich komfort, vezmime si napriklad take veci ktore mam v aute ja. Ohrev spatnych zrkadiel, ohrev ostrekovacov okna, ohrev zamku, dimmer, double lock. A to je auto 15 rokov stare. Ale to je moj osobny nazor.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

m4x
Auto: E60 545i

Štvrtok, 9. Septembra 2010, 07:56

ja si myslim, ze clovek sa musi sam rozhodnut co vlastne chce, inak mu moze kazdy hovorit, ze co je lepsie
a kazdy vie, ze pokial pride s touto otazkou na skoda forum, tak pride na fakt zaujimave nazory (tazke si zhrn aj klady a zapory radsek sam, k comu ta bude viac tahat to si chod prezriet a mozno ta prehovori same auto)

pokial chces diesel, nezabudaj na rocnik a ver, ze sa ti to moze prekliato vypomstit (akakolvek automobilka)
!!! Obrázok ???

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 9. Septembra 2010, 08:16

m4x napísal:
ja si myslim, ze clovek sa musi sam rozhodnut co vlastne chce, inak mu moze kazdy hovorit, ze co je lepsie
a kazdy vie, ze pokial pride s touto otazkou na skoda forum, tak pride na fakt zaujimave nazory

lenze tu je bmwklub, takze

Bé eM Wé

Bé eM Wé

Bé eM Wé!!!

:lol:
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

dodoIPD
Auto: BMW

Štvrtok, 9. Septembra 2010, 09:19

Klub je o ludoch , nie o autach.

Radsej na zraze alebo na fore uvidim cloveka co sa o BMW zaujima a ma Feliciu ale zatial si to dovolit nemoze ako dementa s BMW .

jararak
Auto: skodofka 120l

Štvrtok, 9. Septembra 2010, 14:09

inac ak by ta rocnik az tak netrapil tak muadeep predava peknu 323(2,5liter) za smiesnu cenu

btw tiez mam tuto motorizaciu - dlhodoba spotreba 10l ale cestou idem cele mesto a samy semafor a mam natom dost siroke gumy (245/40)

ak by si zohnal auto s asc/t tak kecy tipu ze v zime sa natom rozbijes su narit, tam si mozes dovolit aj troska viac, inac chce to rozum a ide to.

viacmenej u e36 nezalezi na rocniku ale na stave, najskor repas prednej napravy (par silentov), popripade vymena tlmicov a pokial to nieje hnile tak nemas co riesit (samozrejme ze nejaka drobnost vyskoci) ale prakticky na chod auta nema vpliv
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

El_Scorpio
Auto: Ford Mondeo 2.0i

Piatok, 10. Septembra 2010, 06:35

S tým, že je to tu BMW fórum... Ja verím že aj tu sú ešte súdni ľudia (aspoň pár) ktorí vedia že existujú aj iné autá, ktoré BMW vedia predčiť v tom či onom smere a sú pre toho či hentoho človeka lepšou voľbou. Osobne by som ale koktáfku nebral z dôvodu brutálnej tuctovosti. Nechcel by som mať auto, ktoré má 12 ďalších kolegov...

MT-SPEEDY napísal:
Mam 318i v kombiku a realna spotreba je 8,5 L/100km a to nechodim ako dochodca :wink: Co sa tyka servisu, auto mam stvrty rok a co sa tyka vacsich veci, menil som akurat chladic, ked mi v lete praskla expanzka, popri tom aj vodnu pumpu a termostat (230€) a capy na prednej naprave hned po dovoze (120€). Inak len bezny servis, vymena oleja, klinove remene, filtre a tak...

No vidíš, ja som poslednú nádrž spravil s o liter vyššou spotrebou ako ty a to mám o 300 kg viac ale 77 PS k dobru. Takže spotreba rozhodne nie je dôvod brať 4-valec.

MuadDeeb napísal:
Chlapci a zabudli sme sa opytat kolko sa na tom planuje jazdit, nakolko R6 od BMW ma retaz a Ochcafka rozvod, cize musis menit napinaciu kladku, vodiacu kladku, vodnu pumpu a remen (Ochcafky maju troj- a stvorkladkovy rozvod). Na to netreba zabudat, ze je to investicia, ktora spapa par peniazkov naviac, cize to co das na benzin, v diesli dozenies touto vymenou. Nehovoriac o statistikach, co sa viac kradne.

No na 2. strane každé ojazdené BMW ktoré sa predáva má na 99% vybitú prednú nápravu, alebo je na konci živostnosti. A nemyslím teraz že sa vymení 1 silentblok a koniec. Ramená, tyčky, čapy... V horšom prípade aj tlmiče, proste podvozkovo je to veľká bieda na trhu. A to sú omnoho vyššie investície ako nové rozvody. Bežnú údržbu ako olej, filtre, sviečky, brzdy a pod. nemá zmysel spomínať, to sa robí na každom aute a výjde to narovnako.
K tomu kradnutiu. Škoda síce vévodí v štatistikách, ale to len preto že ich je najviac. Keď sa to spraví z %-uálneho hľadiska, už pár rokov je na Slovensku najkradnutejšiea značka BMW. Síce si neviem predstaviť socku čo by čorkovala E36, ale takisto neviem kto by sa unúval na 12-ročnú Octáviu s hodnotou 3000 € max.
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Piatok, 10. Septembra 2010, 09:11

El_Scorpio napísal:
No na 2. strane každé ojazdené BMW ktoré sa predáva má na 99% vybitú prednú nápravu, alebo je na konci živostnosti. A nemyslím teraz že sa vymení 1 silentblok a koniec. Ramená, tyčky, čapy... V horšom prípade aj tlmiče, proste podvozkovo je to veľká bieda na trhu. A to sú omnoho vyššie investície ako nové rozvody. Bežnú údržbu ako olej, filtre, sviečky, brzdy a pod. nemá zmysel spomínať, to sa robí na každom aute a výjde to narovnako.
K tomu kradnutiu. Škoda síce vévodí v štatistikách, ale to len preto že ich je najviac. Keď sa to spraví z %-uálneho hľadiska, už pár rokov je na Slovensku najkradnutejšiea značka BMW. Síce si neviem predstaviť socku čo by čorkovala E36, ale takisto neviem kto by sa unúval na 12-ročnú Octáviu s hodnotou 3000 € max.

Neber to prosim zle, ale tu vybitu napravu moze mat aj ine auto. Snad je kazdy sudny na to, aby aspon trochu vedel, kedy je naprava vymlatena. Ja nehovorim ze BMW je najlepsie auto, jednoducho som napisal len to, co u BMW urcite nebude. A ako som napisal aj predtym (uz ked ma citujes, tak aspon vsetko) je to na kazdeho zvazeni, ake auto si vyberie.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: rroobboo a 7 neregistrovaných