... všetko o BMW ...
m4x napísal:ja si myslim, ze clovek sa musi sam rozhodnut co vlastne chce, inak mu moze kazdy hovorit, ze co je lepsie
a kazdy vie, ze pokial pride s touto otazkou na skoda forum, tak pride na fakt zaujimave nazory
MT-SPEEDY napísal:Mam 318i v kombiku a realna spotreba je 8,5 L/100km a to nechodim ako dochodcaCo sa tyka servisu, auto mam stvrty rok a co sa tyka vacsich veci, menil som akurat chladic, ked mi v lete praskla expanzka, popri tom aj vodnu pumpu a termostat (230€) a capy na prednej naprave hned po dovoze (120€). Inak len bezny servis, vymena oleja, klinove remene, filtre a tak...
MuadDeeb napísal:Chlapci a zabudli sme sa opytat kolko sa na tom planuje jazdit, nakolko R6 od BMW ma retaz a Ochcafka rozvod, cize musis menit napinaciu kladku, vodiacu kladku, vodnu pumpu a remen (Ochcafky maju troj- a stvorkladkovy rozvod). Na to netreba zabudat, ze je to investicia, ktora spapa par peniazkov naviac, cize to co das na benzin, v diesli dozenies touto vymenou. Nehovoriac o statistikach, co sa viac kradne.
El_Scorpio napísal:No na 2. strane každé ojazdené BMW ktoré sa predáva má na 99% vybitú prednú nápravu, alebo je na konci živostnosti. A nemyslím teraz že sa vymení 1 silentblok a koniec. Ramená, tyčky, čapy... V horšom prípade aj tlmiče, proste podvozkovo je to veľká bieda na trhu. A to sú omnoho vyššie investície ako nové rozvody. Bežnú údržbu ako olej, filtre, sviečky, brzdy a pod. nemá zmysel spomínať, to sa robí na každom aute a výjde to narovnako.
K tomu kradnutiu. Škoda síce vévodí v štatistikách, ale to len preto že ich je najviac. Keď sa to spraví z %-uálneho hľadiska, už pár rokov je na Slovensku najkradnutejšiea značka BMW. Síce si neviem predstaviť socku čo by čorkovala E36, ale takisto neviem kto by sa unúval na 12-ročnú Octáviu s hodnotou 3000 € max.