... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
lolko111 napísal:
:-) No... len dúfam, že nemáš v pláne dopisovať podobným spôsobom niečo aj do osvedčenia o evidencii vozidla.... už som pár takých chytrákov zažil.....teraz sa im hovorí, že ODSÚDENÍ...... :-) A k tomu tvojmu suverénnemu postoju......... počas dňa máš dve možnosti..........stretávacie svetlá, alebo denné svetlá........dúfam, že zatiaľ so mnou súhlasíš...........takže ďalej...... stretávacie neriešime a poďme k denným svetlám..... každý jeden svetlomet používaný na denné svietenie musí myť označenie LR + ďalšie znaky......... stále so mnou dúfam súhlasíš........... no a keďže si budeš svietiť diaľkovými na 40% a ja si ich na ceste pozriem a žiadnu homologizačnú značku na tom diaľkovom svetlomete neuvidím (čo určite neuvidím), tak máš smolu a môžeš sa vyhovárať na čo len chceš..............to, že auto prešlo cez stk nikoho zaujímať nebude, lebo na stk nikto neskúša či máš v aute možnosť si zapnúť diaľkové svetlá na 40%.... s tým stk nemá nič spoločné....... a výhovorky na predchádzajúceho majiteľa......... smiešne......... výsledok..... staneš sa ďalším z prispievateľov do štátneho rozpočtu........ ale ak chceš silou mocou jazdiť na diaľkových so 40%, tak odporúčam odsťahovať sa do kanady... tam je to vraj legálne....... :-)
Jannci napísal:
Kde vo vyhlaske je napisane ze tam svetlomet na denne svietenie ma mat vyrazene LR+ dalsie veci? som to asi prehliadol... Ale inak suhlasim s tebou.
Inak denne svietenie je zapisane v TP? hmm... kamos to v technicaku na novom medaku nema... to ma zaujima, lebo ja nemam zapisanu ani hlucnost, ani spotrebu, proste niektore kolonky su prazdne, a ano, mam original technicak, nie falosny
patres napísal:Cela diskusia o kkte. z vlastnej skusenosti viem ze uz aj policajti su pouceny o tom co mate na autach , mam namysli AE ci uz LED alebo CCFL , vie ze pokial ich mate napojene na parkovacky a parkovacky ti vpredu nesvietia uz ti pise 60e pretoze auto nesplna technicky stav, pokial som mal aj modre AE ziadnu pokutu som nedostal, proste som ich vypol a bol spokojny(za prve pouzival som ich zo zapnutymi stretavacimi aj parkovackami, je to robotka na 1h) (za druhe modre AE ani ina farba nie su povolene cize ako origo svetla na to som sa vyhovrit nemohol)
V pripade bielych a zltych AE je to v poriadku ale musis jazdit so zapnutimi minimalne parkovacimi svetlami inak ti hrozi 60e.
Hmlovky smies pouzit taktiez len so zapnutymi parkovackami nie samostatne.
lolko111 napísal:
trošku sme sa nem pochopili.... :-)) denné svietenie sa do TP nepíše....... tá poznámka s dopisovaním údajov do TP sa netýkala denných svetiel, ale len tak všeobecne... že je to prečin...... a čo sa týka značky LR...... pozri....na denné svietenie sa môžu používať len homologizované svetlá.......... žiadne iné, ak nerátam stretávacie svetlomety...... a tá značky LR je homologizácia denných svetiel, ktorú na skle diaľkového svetlometu nemáš.... čiže ho nemôžeš používať na denné svietenie (40% výkonu)........ zákon to jasne stanovuje...... ja sa tu nechcem hrať na chytráka, ale je to tak.... len chcem poradiť..... to, že robím pri polícii dvadsiaty rok už asi znamená nejaké skúsenosti..... :-)
Jannci napísal:
ja sa tiez nechcem hadat, ale vies ako to je, co nieje vo vyhlaske, za to platit nebudem a nemienim. Kedysi davno, som dostal pokutu za kolesa. nemal som ich zapisane v TP, ale rozmer bol vyrazeny na B stlpiku. Vtedy som bol este mlady a hlupy, a ked mi policajt povedal, ze mam vodicak v "skusobnej lehote" a ze mi moze aj TP zadrzat, nalakal som sa a zaplatil som vtedy 1000Sk. Ale poucilo ma to, ze viem dost veci z vyhlasky a neplatim za "vymyslene priestupky" typu vy ste nestal na stopke a tak dalej. Preto ja si svietim s dialkovymi svetlami na 40% A stale si mi nenapisal, kde vo vyhlaske je napisane ze svetla na denne svietenie maju mat vyrazene to LR, jedine co som sa tu docital, ze to pise vyrobca, ale nieje to nikde vo vyhlaske o cestnej premavke zapisane. Cize aj ked ma zastavia policajti, tak im nic za denne svietenie nezaplatim a ani nic nepodpisem, nech si ma predvolaju, budem velmi zvedavi, kde to tam vo vyhlaske najdu.
P.S. to ze robis u policii 20 rokov, tak to ta obdivujem, ja by som na to nervy nemal
Mimo napísal:takže podla toho by si mal mať aj na prednom kryte svetla to RL. nové bavory s DRL alebo audiny to majú?