... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Re: denne svietenie - hmlovky

Utorok, 3. Augusta 2010, 08:45

lolko111 napísal:

:-) No... len dúfam, že nemáš v pláne dopisovať podobným spôsobom niečo aj do osvedčenia o evidencii vozidla.... už som pár takých chytrákov zažil.....teraz sa im hovorí, že ODSÚDENÍ...... :-) A k tomu tvojmu suverénnemu postoju......... počas dňa máš dve možnosti..........stretávacie svetlá, alebo denné svetlá........dúfam, že zatiaľ so mnou súhlasíš...........takže ďalej...... stretávacie neriešime a poďme k denným svetlám..... každý jeden svetlomet používaný na denné svietenie musí myť označenie LR + ďalšie znaky......... stále so mnou dúfam súhlasíš........... no a keďže si budeš svietiť diaľkovými na 40% a ja si ich na ceste pozriem a žiadnu homologizačnú značku na tom diaľkovom svetlomete neuvidím (čo určite neuvidím), tak máš smolu a môžeš sa vyhovárať na čo len chceš..............to, že auto prešlo cez stk nikoho zaujímať nebude, lebo na stk nikto neskúša či máš v aute možnosť si zapnúť diaľkové svetlá na 40%.... s tým stk nemá nič spoločné....... a výhovorky na predchádzajúceho majiteľa......... smiešne......... výsledok..... staneš sa ďalším z prispievateľov do štátneho rozpočtu........ ale ak chceš silou mocou jazdiť na diaľkových so 40%, tak odporúčam odsťahovať sa do kanady... tam je to vraj legálne....... :-)

Kde vo vyhlaske je napisane ze tam svetlomet na denne svietenie ma mat vyrazene LR+ dalsie veci? som to asi prehliadol... Ale inak suhlasim s tebou.
Inak denne svietenie je zapisane v TP? hmm... kamos to v technicaku na novom medaku nema... to ma zaujima, lebo ja nemam zapisanu ani hlucnost, ani spotrebu, proste niektore kolonky su prazdne, a ano, mam original technicak, nie falosny :lol:

patres
Auto: qupé
Kraj: Bratislavský

Utorok, 3. Augusta 2010, 09:10

Cela diskusia o kkte. z vlastnej skusenosti viem ze uz aj policajti su pouceny o tom co mate na autach , mam namysli AE ci uz LED alebo CCFL , vie ze pokial ich mate napojene na parkovacky a parkovacky ti vpredu nesvietia uz ti pise 60e pretoze auto nesplna technicky stav, pokial som mal aj modre AE ziadnu pokutu som nedostal, proste som ich vypol a bol spokojny(za prve pouzival som ich zo zapnutymi stretavacimi aj parkovackami, je to robotka na 1h) (za druhe modre AE ani ina farba nie su povolene cize ako origo svetla na to som sa vyhovrit nemohol)
V pripade bielych a zltych AE je to v poriadku ale musis jazdit so zapnutimi minimalne parkovacimi svetlami inak ti hrozi 60e.
Hmlovky smies pouzit taktiez len so zapnutymi parkovackami nie samostatne.

NOROV
Auto: BMW3 TOURING E36
Kraj: Nitriansky

Utorok, 3. Augusta 2010, 10:30

DRL svetielka typu AUDI/kadeake LED pasiky/a ine gyce made by supermarket kazia vzhlad BMW.
Preto sa mne viac pozdava svietenie s dialk.svetlami na 40% alebo UHP LED AE - ale bohuzial ani jedno z nich nema homologizaciu RL,ale nerusi vzlad BMW.
A tak ako sa to tu pise je to na policajtoch,niektori to prehliadnu iny nie.
Ale bohuzial zakon je taky aky je. T.z., ze nam ostava len svietit s stretavacimi(tlmenymi)svetlami.Len je skoda nicit drahe Halogen-ove ziarovky(napr. OSRAM NIGHTBREAKER vo vseobecnosti maju aj tak polovicnu zivotnost) / XENON-ove vybojky .
Takto by mali vyzerat homologizacne znacky na svetlach a umiestnenie svetiel na denne svietenie.
Prílohy
Nový obrázok (1).png
Nový obrázok (1).png (117.65 KiB) 2579 zobrazení
Nový obrázok (2).png
Nový obrázok (2).png (95.1 KiB) 2579 zobrazení
Nový obrázok (3).png
Ukazka skla s homolog.znackami
Nový obrázok (3).png (129.39 KiB) 2579 zobrazení
Nový obrázok (4).png
Ukazka skla s homolog.znackami
Nový obrázok (4).png (132.35 KiB) 2579 zobrazení
Nový obrázok.png
Umiestnenie dennych prevadzkovych svetiel.
Nový obrázok.png (152.71 KiB) 2579 zobrazení
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

TT-SIMIK
Auto: BMW

Utorok, 3. Augusta 2010, 11:17

tak tak.... =D> =D> =D>
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

lolko111
Auto: BMW730D
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 3. Augusta 2010, 11:44

Jannci napísal:

Kde vo vyhlaske je napisane ze tam svetlomet na denne svietenie ma mat vyrazene LR+ dalsie veci? som to asi prehliadol... Ale inak suhlasim s tebou.
Inak denne svietenie je zapisane v TP? hmm... kamos to v technicaku na novom medaku nema... to ma zaujima, lebo ja nemam zapisanu ani hlucnost, ani spotrebu, proste niektore kolonky su prazdne, a ano, mam original technicak, nie falosny :lol:

trošku sme sa nem pochopili.... :-)) denné svietenie sa do TP nepíše....... tá poznámka s dopisovaním údajov do TP sa netýkala denných svetiel, ale len tak všeobecne... že je to prečin...... a čo sa týka značky LR...... pozri....na denné svietenie sa môžu používať len homologizované svetlá.......... žiadne iné, ak nerátam stretávacie svetlomety...... a tá značky LR je homologizácia denných svetiel, ktorú na skle diaľkového svetlometu nemáš.... čiže ho nemôžeš používať na denné svietenie (40% výkonu)........ zákon to jasne stanovuje...... ja sa tu nechcem hrať na chytráka, ale je to tak.... len chcem poradiť..... to, že robím pri polícii dvadsiaty rok už asi znamená nejaké skúsenosti..... :-)

lolko111

Utorok, 3. Augusta 2010, 11:49

patres napísal:
Cela diskusia o kkte. z vlastnej skusenosti viem ze uz aj policajti su pouceny o tom co mate na autach , mam namysli AE ci uz LED alebo CCFL , vie ze pokial ich mate napojene na parkovacky a parkovacky ti vpredu nesvietia uz ti pise 60e pretoze auto nesplna technicky stav, pokial som mal aj modre AE ziadnu pokutu som nedostal, proste som ich vypol a bol spokojny(za prve pouzival som ich zo zapnutymi stretavacimi aj parkovackami, je to robotka na 1h) (za druhe modre AE ani ina farba nie su povolene cize ako origo svetla na to som sa vyhovrit nemohol)
V pripade bielych a zltych AE je to v poriadku ale musis jazdit so zapnutimi minimalne parkovacimi svetlami inak ti hrozi 60e.
Hmlovky smies pouzit taktiez len so zapnutymi parkovackami nie samostatne.

neviem, či som dobre pochopil to, čo si napísal ku koncu...... ale ak nemáš zapnuté stretávacie svetlá, tak so zapnutými parkovačkami jazdiť NESMIEŠ........ a v každom prípade, nech už je auto prerobené akokoľvek.... ak je úprava predných parkovačiek na stretávacie svetlá ( čo je samo o sebe zakázané), tak zákon jasne hovorí, že pri použití denného svietenia nesmie svietiť nič iné.... ani zadné parkovačky, ktoré sa zapínajú spolu s prednými.....

Jannci
Auto: MB

Utorok, 3. Augusta 2010, 11:57

lolko111 napísal:

trošku sme sa nem pochopili.... :-)) denné svietenie sa do TP nepíše....... tá poznámka s dopisovaním údajov do TP sa netýkala denných svetiel, ale len tak všeobecne... že je to prečin...... a čo sa týka značky LR...... pozri....na denné svietenie sa môžu používať len homologizované svetlá.......... žiadne iné, ak nerátam stretávacie svetlomety...... a tá značky LR je homologizácia denných svetiel, ktorú na skle diaľkového svetlometu nemáš.... čiže ho nemôžeš používať na denné svietenie (40% výkonu)........ zákon to jasne stanovuje...... ja sa tu nechcem hrať na chytráka, ale je to tak.... len chcem poradiť..... to, že robím pri polícii dvadsiaty rok už asi znamená nejaké skúsenosti..... :-)

ja sa tiez nechcem hadat, ale vies ako to je, co nieje vo vyhlaske, za to platit nebudem a nemienim. Kedysi davno, som dostal pokutu za kolesa. nemal som ich zapisane v TP, ale rozmer bol vyrazeny na B stlpiku. Vtedy som bol este mlady a hlupy, a ked mi policajt povedal, ze mam vodicak v "skusobnej lehote" a ze mi moze aj TP zadrzat, nalakal som sa a zaplatil som vtedy 1000Sk. Ale poucilo ma to, ze viem dost veci z vyhlasky a neplatim za "vymyslene priestupky" typu vy ste nestal na stopke a tak dalej. Preto ja si svietim s dialkovymi svetlami na 40% A stale si mi nenapisal, kde vo vyhlaske je napisane ze svetla na denne svietenie maju mat vyrazene to LR, jedine co som sa tu docital, ze to pise vyrobca, ale nieje to nikde vo vyhlaske o cestnej premavke zapisane. Cize aj ked ma zastavia policajti, tak im nic za denne svietenie nezaplatim a ani nic nepodpisem, nech si ma predvolaju, budem velmi zvedavi, kde to tam vo vyhlaske najdu.

P.S. to ze robis u policii 20 rokov, tak to ta obdivujem, ja by som na to nervy nemal

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Utorok, 3. Augusta 2010, 12:12

Jannci, urcite si sa docital, ze na aute musi mat homologizaciu, cize to musi byt schvalene, ci nie?
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

lolko111

Utorok, 3. Augusta 2010, 12:38

Jannci napísal:

ja sa tiez nechcem hadat, ale vies ako to je, co nieje vo vyhlaske, za to platit nebudem a nemienim. Kedysi davno, som dostal pokutu za kolesa. nemal som ich zapisane v TP, ale rozmer bol vyrazeny na B stlpiku. Vtedy som bol este mlady a hlupy, a ked mi policajt povedal, ze mam vodicak v "skusobnej lehote" a ze mi moze aj TP zadrzat, nalakal som sa a zaplatil som vtedy 1000Sk. Ale poucilo ma to, ze viem dost veci z vyhlasky a neplatim za "vymyslene priestupky" typu vy ste nestal na stopke a tak dalej. Preto ja si svietim s dialkovymi svetlami na 40% A stale si mi nenapisal, kde vo vyhlaske je napisane ze svetla na denne svietenie maju mat vyrazene to LR, jedine co som sa tu docital, ze to pise vyrobca, ale nieje to nikde vo vyhlaske o cestnej premavke zapisane. Cize aj ked ma zastavia policajti, tak im nic za denne svietenie nezaplatim a ani nic nepodpisem, nech si ma predvolaju, budem velmi zvedavi, kde to tam vo vyhlaske najdu.

P.S. to ze robis u policii 20 rokov, tak to ta obdivujem, ja by som na to nervy nemal

Vieš ako..... človek si zvykne na všetko..... :-) a posielam ti link, kde sa dočítaš, že sa v tejto veci trošku mýliš......

http://ww.denne-svietenie.sk/denne_prev ... etidla.pdf

A keďže byrokracia funguje v tomto štáte skvele, tak platí, že to čo nemáš v techničáku, nemôžeš mať na aute.... aj keby si ten rozmer pneumatík mal vyrazený na čelnom skle..... :-)

Mimo

Utorok, 3. Augusta 2010, 12:46

takže podla toho by si mal mať aj na prednom kryte svetla to RL. nové bavory s DRL alebo audiny to majú? :-k

NOROV
Auto: BMW3 TOURING E36
Kraj: Nitriansky

Utorok, 3. Augusta 2010, 13:11

Mimo napísal:
takže podla toho by si mal mať aj na prednom kryte svetla to RL. nové bavory s DRL alebo audiny to majú? :-k

Tak ,to by som aj ja bol zvedavy
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

lolko111

Utorok, 3. Augusta 2010, 14:16

no....ja osobne to denné svietenie neriešim tak, ako niektorí viac horlivejší kolegovia, takže to, ako sú na tom s označovaním homologizácie autá, ktoré majú fabricky montované denné svietenie do predných svetlometov fakt neviem.... to sa treba opýtať niekoho, kto také auto má, nech opíše, označenia má na skle reflektora..... :-)

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Streda, 4. Augusta 2010, 07:08

No pokial som videl na novej Insignii, tak ta to tam vyrazene nemala. Ale skusim este pohladat.
Co sa tyka svetiel na denne svietenie (je to len moj nazor) tak by znacku RL mali mat svetla doplnkove, dodatocne montovane.

Ad 2: Poziciam si usek z ceskeho kubu:
100% - zjistit, zda na čirých plastových krytech světlometů určených pro US jsou na rozdíl od těch pro region ECE homologační značky jak pro dálkové světlo (písmeno R) tak i pro denní svícení (písmena RL)

PN krytů jsou pro ECE a US bohužel stejné => žádná RL značka. Bod 3 nelze splnit, neexistují kryty světel s RL značkou

Tak a teraz budte vsetci legislativy znali mudri....
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

lolko111

Streda, 4. Augusta 2010, 07:23

však som napísal, že na fabricky montovaných taká značka možno ani nebude........ to neviem, takže s tým tu mudrovať nejdem..... aj tak teraz riešime tie dodatočne montované a tam to byť MUSÍ..... :-)

aur77
Autor témy
Auto: E46 320D

Sobota, 7. Augusta 2010, 07:51

Aur77...

Úlohou polície už dávno nie je pomáhať občanovi a chrániť jeho zdravie a majetok.....a ak, tak len okrajovo....... úlohou polície je stáť na ceste a vyberať pokuty... do bezvedomia.....ale aby si bol v obraze..... policajti to nerobia preto, že sa im super 12 hodín stojí na ceste v 35 stupňových horúčavách, alebo 10 stupňových mrazoch..... ako každý zamestnanec, aj oni majú príkazy, ktoré musia splniť....... a tie dávajú ľudia, ktorí sú civili a hovorí sa im vláda...... štátny rozpočet je totiž jedna veľká diera, ktorá sa musí dopĺňať..... takže ak chceš zamerať svoj hnev na niekoho, tak sa obráť na nich........ :-)
Ešte niečo.... zákon o premávke na pozemných komunikáciách nerozoberaj...... zapneš parkovačky a hmlovky cez deň, keď nebude pršať, snežiť alebo nebude hmla a dostaneš pokutu..... je to tak a zbytočne budeš rozoberať ten štvrtý odstavec... :-)[/quote]

Lolko111:

Trosku OT, ale neda mi to. Ano, mas pravdu, ryba smrdi od hlavy a policajti za to v podstate nemozu, pretoze to dostali prikazom cize nemaju na vyber. Ale preco sa preboha obcas nesnazia ludom pre zmenu aj pomoct? Pred casom som isiel na letnych gumach po cerstvo napadnutom snehu (moja blbost, ale zakon o zimnych gumach vtedy este nebol), skoncil som v priekope pri ceste (isiel som velmi pomaly, cize ziadna skoda, len som potreboval vytiahnut). Ani nie 5 minut po tom ako som tam skoncil isla okolo hliadka - "Dobry! Budete to hlasit?" Hovorim, ze ziadna skoda ani ujma na zdravi, cize hlasit nic nebudem. "Dobre, majte sa!"
Co takto sa ma aspon spytat ci nepotrebujem zavolat odtahovku? Vtedy som sa utvrdil v tom co som napisal v predchadzajucom prispevku...
Napr v USA sa mi nieco stane, ide okolo policajt, jeho prva starost je ako mi moze pomoct a co moze pre mna spravit, az potom riesi ci som opity, a pripadne postihy.....
Takze nehnevaj sa, ale je to vo vela pripadoch aj v samotnych policajtoch.... Aj ked urcite je to ciastocne aj o tom ako ich skolia, atd... Ale zase ked vidim kto vsetko skonci u policie - typek z Piestan, uplny magor, vylizany, neviem ci vie naratat do 10, a je policajt....
Ale s tym sa asi bud naucime zit alebo odideme zit niekam inam ;)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 38 neregistrovaných