... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Fotas napísal:Vies, na cosa zameraj, na brzdovy segment, lebo s 95% mas tam zablokovany valecek , ktory pri zabrzdeny zablokuje kotuc, ale potom sa nevrati naspat do povodnej polohy. Brzdove kotuce, uz nevymienaj, lebo skrachujes.
Samozrejme,ze ked si menil kotuce tak si valecek posunul nazad a to bolo vsetko, ale ten sa musi rozhybat aby sa vznikajuca korozia ocistila. Cau vela uspechu.
futy napísal:No ja som bol dať v 10/2009 stiahnuť kotúče priamo na nábojoch strojom od peterson technik mali nájazd 24t a 21,4mm ale už sa začali prejavovať mierne vibrácie a tie pred tým tiež sa porúčali po 26t. Doteraz som žiadne nemenil preto že boli zvlnenézmerali mi najprv hádzavosť nábojov, bola do 0,02mm očistili komplet dosadacie plochy a stiahol priamo na nábojoch kotúče, mám zatial na nich cca8t a zatiaľ ok. Stálo to cca 50,-€. Skúste komu sa často vlnia tak tu sú aj adresy pre najbližší servis ktorý má tento sústruh. http://www.peterson-technik.sk/katalog/ ... ut-pfm-9-0
k_michal napísal:Co sa tyka tych "power discov", moja skusenost
pri normalnom brzdeni by nemali triast hucat a pod., cize OK
pri prudkom brzdeni ked sa drazky zarezu do platnicky budu jemne chviet a trochu hucat,
ako ked vybehnes na mačacie hlavy, proste zvuk s vysokou kadenciou
ale hlavne ich treba pomaly zabehavat a to plati pre vsetky kotuce.
takze to nie je akcia na jednu hodku ale 1000 az 2000km.
marosss napísal:Tak končene som odstránil svoj problém s trasením volantu pri brzdení. Kotúče som pred pár mesiacmi kupoval nové Textar a zmena nenastala žiadna, triaslo to furt a sakra poriadne. Platničky som nechal povodne lebo boli skoro ako nové, tak mi to bolo škoda vyhodit, prešiel som ich brúsnym papierom a použil k novým kotúčom(tie platničky boli zn. Jurid). Už som bol xkrát pod autom a hladal v čom by mohol byť problém, dal som spraviť aj nanovo geometriu,prevážiť kolesá a furt nepomáhalo. Teraz som kúpil nové platničky Textar, že skúsim vymeniť i to a problém chvalabohu úplne zmyzol, normálne nechápem, že mi tie platničkmi mohli robiť až takýto problém