... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
neowell
Autor témy
Auto: E 36 323i limo r.v96
Kraj: Nitriansky

Re: E36/323i - Pri brzdeni trasie volant

Nedeľa, 19. Júla 2009, 15:15

toto je sen zase to zacalo trochu triast ale iba pri 90km/h a nie pri brzdeni ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
E 36 323i limo r.v96

marosss

Piatok, 18. Septembra 2009, 09:26

marosss napísal:
Tak som vymenil silentbloky na ramenách a trasie to stále. Už ma to sere, hlavne na dialnici keď mám z vačšej rýchlosti pribrzdiť tak mi volant skáče v rukách. Nikde nemožem nájst vôlu.Uloženia tlmičov + tlmiče+ramená som menil pred cca trištvrte rokom, tyčky stabilizátora cca pred 3 mesiacmi, kotúče som dal premerať sú O.K., ložisko v kolese tak isto vyzerá bez vôle, tak v čom to je?

Kotúče som dal ztočiť, aj keď boli podla merania dobré,dal nanovo vyvážiť kolesá, vyskúšal druhé disky a robí to stále. Nie vždy mám však pocit že to robí rovnako. Pri cca 80-100 mi jemne chveje volant,aj bez brzdenia,ale to by bolo v pohode. Ale keď z nejakých 120 pribŕžďam, je to des,hlavne prvý moment,už keď brzdím silnejšie volant sa netrasie. Nedávno som na dialnici skúšal: išiel som cca 140, zaradil som sa do odbáčacieho pruhu, prvý krát som pribrzdil - volant netriasol, auto som nechal chvílu íst na volnobeh-zase som trochu pribrzdil - už bolo cítiť trochu vibrácie vo volante, zase som nechal chvílu íst na volnobeh a tretí krát som pribrzdil a to už triaslo moc. Keď dám koleso dole a točím kotúčom v jednom mieste to trochu viac škrie a to robilo i pri čerstvo osústruženom kotúči,ako je to možné a to som kotúč i náboj poriadne očistil od hrdze. Hrúbkovo sú kotúče na tom ešte veľmi dobre a nerád zas dám peniaze za niečo v čom chyba neni(ako už viac krát).Nemá niekto doma odložené použité kotúče(ktoré netriasli) z 320d?, že by mi to požičal na skúšku, abych si potvrdil či je chyba v kotúčoch

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Piatok, 18. Septembra 2009, 11:03

toto iste robi aj mne. dal som stocit kotuce, vydrzalo to cca 200km. potom zas zacalo triast. zas som ich stocil, zas 200km pohoda, a zas zacali triast. Nove kotuce som este nekupoval, ale urcite ma to neminie...

Wilo
Auto: E36 320i Coupé
Kraj: Žilinský

Pondelok, 21. Septembra 2009, 09:03

Mne trasie iba pri 70km/h.......a to mám uplne newp pneu Bridgestone , pneu sú na 100% vyvážené lebo robím pneusrvise , naprava je OK všetko pevné ako má byť.....skúsim ešte raz prevažiť a vymeniť spredu dozadu ........ a trasie mi to aj pri brzdení iba z vššej rýchlosti tak tipujem tie kotuče :-k

čo poviete na kotúče Zimmerman ???
BMW E36 320i Coupé , BMW E46 316i M-Packet , Škoda 130GL -EX- , (oOO (||||)(||||) OOo)
>>>>>>> bmw.ipz.sk <<<<<<<

djlaco
Auto: 325 tds
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 21. Septembra 2009, 10:43

mne to tiez pri brzdeni strasne triaslo . vymenil som kotuce dal som tam Meyle kotuce. Zo začiatku to vobec netriaslo a cca po 3000km to zacalo trosicku triast ale tiez iba niekedy najme ked brzdim tak okolo 80-100km. Zeby tak rychlo odisli? Alebo to moze robit aj platnicky? Tie som nemenil. Skuste poradit. Tiez sa mi zda ze ked mam vacsiu rychlost tak okolo 160 a brzdim tak uplne v pohode ziadne trasenie. Zeby platnicka bola na urcitom mieste viac zodrana? Ked sa menia kotuce maly by sa menit aj brzdove platnicky?
BMW 325 tds touring vyrobene - Regensburg

elaxes
Auto: bmw 320d
Kraj: Trnavský

Pondelok, 21. Septembra 2009, 12:27

Sevas,

Ja som mal podobný problém, triasol sa mi volant, a ked som brzdil tak ešte viac. A tak som vymenil predné kotúče, a tešil sa že všetko bude super. No a okolo 70km/h to zasa začalo. Som myslel že ma porazí. Tak ma napadlo či to nemôže byť vyvážením, dal som vyvážiť a odvtedy je auto ako vymenené (ale dal som chlapíkovy pri vyvažovačke do vrecka nech to spraví na nulu) Bol celkom natešený, tak sa s tým hral skoro hodinu)

Wilo
Auto: E36 320i Coupé

Pondelok, 21. Septembra 2009, 12:34

ja robím vo vlastnom servise tak wiem že vyvážením to nemám :roll: no čo na jar pojdu asi new kotuče aj platničky :-k
BMW E36 320i Coupé , BMW E46 316i M-Packet , Škoda 130GL -EX- , (oOO (||||)(||||) OOo)
>>>>>>> bmw.ipz.sk <<<<<<<

futy
Auto: C180w205

Piatok, 2. Októbra 2009, 06:45

Nazdar bavoráci, ja síce namám bmw ale problémy s brzdami detto :shock: Tak keď sa auto kupovalo malo cca 45t a necelé 2r a už vtedy vybroval brzd pedál vtedy to kupoval brat, tak sme vymenili pri 54t komplet brzdy zadok aj predok bo bola ovalita okolo 12% náprava bola ok. Brat najazdil cca 26t a znova vybrácie ale už do volantu a to som to auto už mal ja tak som dal do servisu origo vw. V jednom mi povedali že treba meniť komplet ložiská aj náboje 450,-€ + kotúče :shock: v druhom že to je kotúčmi že blbosť meniť náboje tak som vymenil len kotúče PN, platne mi nechali bo boli ešte 80%, len ich zrovnali, náprava bola kontrolovaná a všetko 100%. Po výmene to šlo jak hodiny žiadne vybrácie až pri takých 12t sa to sem tam prejavilo ale nie že by to vybrovalo ale také akoby nepravidelné dobrzďovania ovalita Ľp koleso 7% a Pp 11% tak už som bol ko tak som chcel reklamovať kotúče, bo to bolo 9mesiacov ale to mi povedali že to je športovým štýlom že kotúče zreklamujú tak max 2 mes po nahodení!V ofirme mam fabku, ja viem že to nejde porovnávať ale tam mam 250t a to mi vychádza sada kotúčov na 85t :shock: a pochybujem že by som to šetril 8-[ Tak som jazdil ďalej a teraz som bol znova merat ovalitu a je tam od výmeny asi 21t a zdalo sa mi že sa to zlepšilo a ovalita bola 4-5% a norma je do 8%. A ked tu čítam že nepomôže ani výmena komplet nábojov tak neviem potom už len plávajúce kotúče čo som sa dočítal na fore VW a tie sa prispôsobia ževraj aj agresívnemu štýlu jazdy :mrgreen: a stoja na moju doru 280/22 13t CZK tak teraz neviem či sa do toho daŤ až sa mi tieto úplne odpravia.
A ešte k tým kotúčom čo som menil nebol to žiadny šunt ale vždy origo vw a stáli sada kotúčov + dosky PN 9t + robota :shock: tak tak a auto má výkon 105 k takže žiadne žihadlo, neviem jak by mi vyzerali kotúče pri 150k :shock:
BMW 523i F10- som bez vrtule
Audi A4B8 TFSi- sa minulo už
VW BORA 1,6 16V- ex

marosss

Piatok, 2. Októbra 2009, 07:20

Bud.týždeň idem do servisu na test tlmičov,majú tam aj nejaký detektor vôle v nápravách(to som počul prvý krát),tak to dám poriadne skontrolovať. Blbé je na tom i to,že to netrasie vždy. A pri mojom šťastí dám mechanikovi previesť a vtedy to určite triast nebude

jany___
Auto: e39 530d
Kraj: Bratislavský

Streda, 21. Apríla 2010, 07:19

no ako to tu citam, tak som velmi rad, ze nie som jediny. Najhorsie na tom je to, ze priznaky trasenia sa skutocne objavia cisto nahodne. Niekedy pri brzdeni, niekedy sa rozochvie volant sam, niekedy trasie iba po brzdenie a v roznych rychlostiach.

Vyvazene kolesa na 0, nove kotuce+oblozenia, nove silentbloky na ramenach, tycky stabilizatorov, capy pevne...

A samozrejme ze ked sa v tom previezol vcera mechanik netriaslo to, iba pri zbrzdovani z vyssej rychlosti...

Zahada...
Obrázok

marosss

Streda, 21. Apríla 2010, 07:31

Cca 2-3 mesiace dozadu som dal nové kotúče TExtar a začína mi to teraz triasť zase. A že ,,BMW - radosť z jazdy" :evil:

djlaco
Auto: 325 tds
Kraj: Trenčiansky

Streda, 21. Apríla 2010, 10:12

mne to iste po vymene kotučov som to mal v poriadku a asi tak po prejdeni cca 3000km zas to začalo trochu tiasť ale iba pri brzdeny je možné aby za 3000km sa kotuče doje*ali? Kotuče Meyle? Skusim ešte vymeniť tyčky riadenia + čapy a uvidime ake to bude.
BMW 325 tds touring vyrobene - Regensburg

jupik1
Auto: BMW 330xd
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 22. Apríla 2010, 07:57

ahoj, aj ja pridam svoju skusenost. mne to triaslo pri brzdeni, a kazdy radil nieco ine, ja som vymenil silentbloky ramien dal spravit geometriu a slaaava netrasie.

Fotas
Auto: BMW E46 330dA tour.
Kraj: Bratislavský

Sobota, 24. Apríla 2010, 13:35

marosss napísal:
Cca 2-3 mesiace dozadu som dal nové kotúče TExtar a začína mi to teraz triasť zase. A že ,,BMW - radosť z jazdy" :evil:

Vies, na cosa zameraj, na brzdovy segment, lebo s 95% mas tam zablokovany valecek , ktory pri zabrzdeny zablokuje kotuc, ale potom sa nevrati naspat do povodnej polohy. Brzdove kotuce, uz nevymienaj, lebo skrachujes.
Samozrejme,ze ked si menil kotuce tak si valecek posunul nazad a to bolo vsetko, ale ten sa musi rozhybat aby sa vznikajuca korozia ocistila. Cau vela uspechu. :wink:
Ex E30 316 Coupe´86 Lapisblau
E36 318i Sedan´96 Calypsorotmet.
E46 330dA Tour´02 Stahlblaumet.

futy
Auto: C180w205

Sobota, 24. Apríla 2010, 21:04

No ja som bol dať v 10/2009 stiahnuť kotúče priamo na nábojoch strojom od peterson technik mali nájazd 24t a 21,4mm ale už sa začali prejavovať mierne vibrácie a tie pred tým tiež sa porúčali po 26t. Doteraz som žiadne nemenil preto že boli zvlnené ](*,) zmerali mi najprv hádzavosť nábojov, bola do 0,02mm očistili komplet dosadacie plochy a stiahol priamo na nábojoch kotúče, mám zatial na nich cca8t a zatiaľ ok. Stálo to cca 50,-€. Skúste komu sa často vlnia tak tu sú aj adresy pre najbližší servis ktorý má tento sústruh. http://www.peterson-technik.sk/katalog/ ... ut-pfm-9-0
BMW 523i F10- som bez vrtule
Audi A4B8 TFSi- sa minulo už
VW BORA 1,6 16V- ex
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný