... všetko o BMW ...

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Tuner S
Auto: BMW e28
Kraj: Trenčiansky

Re: BMW 524td E34 - motor

Utorok, 23. Marca 2010, 19:43

Motor som uspešne sam založil do auta, skoro všetko som pozapajal.
Po zapnuti klučika som premeral či ide prud na žhaviče a či otvara ventil na vstrek. čerpadle - všetko OK tak som teda išiel auto naštartovat a ništ, ani ťuk.
Znova som išiel premerať kable, na žhaviče prud nešiel a prud nešiel dokonca ani na štarter a hlavny privodny kabel +
Ako nahle som vypol klučik prud išiel aspon na hlavny privodny kabel +
Momentalne som s toho jelen - s takym niečim som sa ešte nestretol.
Ak viete niekto poradit co by s tym mohlo byt tak poradte - budem vam vdačny.

xtreme
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

Utorok, 23. Marca 2010, 22:01

a nebude tam problem predsa len s tym ze je to hladky diesel a elektrika je z turbo diesla? :-k
.

ROBO BMW
Autor témy
Auto: BMW E46 330Xi

Streda, 24. Marca 2010, 14:33

Tuner S napísal:
Motor som uspešne sam založil do auta, skoro všetko som pozapajal.
Po zapnuti klučika som premeral či ide prud na žhaviče a či otvara ventil na vstrek. čerpadle - všetko OK tak som teda išiel auto naštartovat a ništ, ani ťuk.
Znova som išiel premerať kable, na žhaviče prud nešiel a prud nešiel dokonca ani na štarter a hlavny privodny kabel +
Ako nahle som vypol klučik prud išiel aspon na hlavny privodny kabel +
Momentalne som s toho jelen - s takym niečim som sa ešte nestretol.
Ak viete niekto poradit co by s tym mohlo byt tak poradte - budem vam vdačny.

Kua neviem si predstaviť ako ti budú pracovať riadiace jednotky z Td s motorom čo si vymenil. TD ma snímač tlaku v sacom - dôležitá vec pre RJ. Či si vymenil aj RJ z toho hladkého dieslu?Čo sa týka tej elektriky. Keď dáš kľúč do polohy 1 rozsvieti sa ti prístrojovka, žhaví ti? A keď otočíš kľúč do polohy 2 tak ti to čo urobí na prístrojovke okrem toho, že štarter nereaguje. Nejde ti tam niečo do skratu? Motor si ukostril? Skús štarter napriamo. Otoč kľúč do polohy 1 a šrobovákom skús prepojiť kontakty na štartéri - hruby s tenkým.

Tuner S

Streda, 24. Marca 2010, 22:27

Problem vyriešeny - bola to zle dotiahnuta kostra motora.
Na tento motor nepotrebujem ziadnu RJ.
Je to klasicky hladky diesel s mechanickym čerpadlom.
Jedina elektronika ktoru tu potrebuješ je privod prudu na žhaviče a jeden + kablik na vstrek.
čerpadlo - otvaranie elektromagnetickeho ventilu :shock:

Inak auto už jazdi, dnes som všetko zložil a kazisvet samozrejme nezaprel že je kazisvet - odjebalo mi spojkove ložisko - huči jak svina :-({|= takze mozem zhadzovat prevodovku ](*,)

xtreme

Streda, 24. Marca 2010, 23:20

inak ten zotrvak si ako vyriesil? kazisvet.. :roll: ](*,) satan auto..
.

Tuner S

Štvrtok, 25. Marca 2010, 10:16

Zotrvak som nechal ten čo bol na motore e30 - bol to dvojhmotny zotrvak zvareny dokopy.
Ale inak to lozisko ma fakt dost nasralo.
Motor bezi, spojka ide, ale to ložisko je v p.či
Raz ma asi j.bne
Dnes alebo zajtra idem zhodit prevodovku a uvidime kde je chyba a potom by som mohol hadam už aj dobehnut za tebou a pokecat o kazisvetovy - ale inak ratam s tym ze pojdem za tebou a po ceste sa mi niečo d.jebe - to by nebol kazisvet 8-[

Euix
Auto: E36 325TD

Štvrtok, 25. Marca 2010, 10:25

:-D hlavne nezačni variť, vycentroval si dobre tú spojku, aj kôli tomu môže odísť ložisko
E36 325TD

Cosmo
Auto: E53

Štvrtok, 25. Marca 2010, 21:23

Toto je presne ale presne jeden z tých dôvodov prečo by sa mali niektoré veci dávať nové... A nie že odjebem spojku, dám tam druhú používanú, veď aj tá zas chvíľu poslúži... Takto sa poskladá celé auto a potom sa to niekomu začne sypať rad za radom. A takto je to skoro všade :-s

Tuner S

Štvrtok, 25. Marca 2010, 22:45

Spojku som z motoru ani nezhadzoval takze vycentrovana bude asi dobre.
A keby som mal kupovat novu spojku tak by som sa nedoplatil - zotrvak + lamela + pritlacny tanier + spojkove ložisko cca 350 € - možem to osrať. Nemam na to peniaze a keby som aj mal tak by som ich určite nevrazil do novej spojky na takomto aute - kazisvet je kurva nevdačna ale somnou nevy.jbe [-X ja vy.jebem s nim \:D/

xtreme

Štvrtok, 25. Marca 2010, 23:21

Tuner S napísal:
Zotrvak som nechal ten čo bol na motore e30 - bol to dvojhmotny zotrvak zvareny dokopy.
Ale inak to lozisko ma fakt dost nasralo.
Motor bezi, spojka ide, ale to ložisko je v p.či
Raz ma asi j.bne
Dnes alebo zajtra idem zhodit prevodovku a uvidime kde je chyba a potom by som mohol hadam už aj dobehnut za tebou a pokecat o kazisvetovy - ale inak ratam s tym ze pojdem za tebou a po ceste sa mi niečo d.jebe - to by nebol kazisvet 8-[

ja chodiiim do trencina, tak mozeme hodit stretko tam : ) bude to istejsie, hehe ked tak rozmyslam, ja som s tym bol par krat v trnave, to mi raz horeli brzdy, a raz sa roztrhlo plynove lanko na dialnici, bo tam bolo este mechanicke cerpadlo, a raz do ciech cez trencin, a to ma na hraniciach uz roztahovali, a domov som dosiel v pohode, ale ako som auto odstavil pred barakom, tak mi odislo cerpadlo, a to tam bolo v servise montovane, vyslo ma to 6 tisic, a presiel som na tom 200km ](*,)
aaa pocuj, ked je dvojhmotak zvareny, tak je odpruzena lamela?
cosmo ak si spominas, ked som predaval ja ten zotrvak tak ti chlapici co dosli s tebou, s nimi sme sa o tom rozpravali.. oni mi to vraveli ze sa to tak da.. ze dvojhmotny nahradit alebo zvarit na jednohmotny, ale musis dat odpruzenu lamelu..
.

Cosmo
Auto: E53

Piatok, 26. Marca 2010, 11:43

Ano da sa to tak. Dokonca niektory vyrobcovia robia take sady aj pre moderne diesle. Valeo robi tusim sadu pre Octaviu. Presne tento problem sa tym riesi. Ja myslim ze davat jazdenu lamelu sa moc neoplati lebo za chvilu znova vsetko rozoberat a robit nanovo :^o . Radšej som predal staré auto a jazdím na novom s tým že keď budem mať toľko koľko chcem a potrebujem tak potom si kúpim aj niečo staršie. Ale nové je nové :idea: aj keď to nemá zadný náhon, ale nestálo zatiaľ ani halier na servise..

Euix
Auto: E36 325TD

Sobota, 27. Marca 2010, 20:35

čo vám poviem je to fakt kazisvet, dúfam že ten hladký nafťáčik poslúži, je veru pravda že použité veci sa do auta neoplatia dávať, ale ide práve o to čo od toho auta očakávaš, človek by vedel z tej 524TD spraviť totálny repas a dať to do pôvodneho stavu. Len ktomu človek potrebuje druhé auto, vela penazí a čas. Ja by som si ho nechal keby sa mám načom voziť, ale auto som potreboval z núdze lebo sa potrebujem premiesťnovať a a frajerku mám z dediny kde ide 2x za den autobus a aj to len niekedy. Bol to krásny kúsok až na nápravy a motor ale myslím že je načom staviať. Naozaj keby mám druhé auto naktorom sa vozím, tak to BMW zavriem niekde do garáže a s kamaratmi a pomocou iných sa dotoho pustím, len som zatial študent a som rád že auto uživím a to len dotoho lejem naftu .....
E36 325TD

Tuner S

Pondelok, 5. Apríla 2010, 11:12

No tak ponovom (asi tri dni do zadu) mi odj.balo ABS =D> takže som "velmi rad" že mam zase nejaku tu robotku ](*,)
Ale zase na druhej strane som už najazdil 800 Km - da sa povedat že bez poruchy a na repkovy olej (no nekup to ked to stoji 0,77€ / liter) - samozrejme riedim s naftou 1:1 a auto mi vonia po hranolkach :lol: - len tie sproste uškrny ludi pred Tescom mi trocha vadia ked lievam olej do nadrže, . . . ale zvyknem si . . .
Dnes sa mi podarilo (asi zaslužene) dostať defekt - išiel som okupať susedu (však velka noc nie?) a ona mi za odmenu jebla nožikom do pneumatiky =D> a kamaratovi rozbila hlavu vedrom 8-[ - bohova suseda pravda - ale pravda je že aj mna by nasralo keby na mna niekto vylial dve 20 litrove vedra ladovej vody :-k

xtreme

Piatok, 9. Apríla 2010, 18:52

:shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: to co tam mate za velku noc? :lol: :lol: daka divoka suseda, nie? #-o
zrovna som ti chcel pisat ze ako pokracujes s tym nezmarom, ci uz jazdis alebo co..
na olej? :shock: :shock: pacient.. ja som sa tam neodvazil ani cervenu naftu dat, heeh 8-[ :lol: aaale tak co, ked to ide.. :mrgreen:
.

Tuner S

Piatok, 9. Apríla 2010, 20:32

Motor šlape ako hodiny - mam už cez 800 Km bez problemou =D>
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný