... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Utorok, 5. Októbra 2021, 08:09

Matej Tóth bude novým riaditeľom Vojenského športového centra Dukla. Bývalý chodec a olympijský víťaz vo funkcii od 1. novembra nahradí Romana Benčíka, ktorý Duklu riadil od apríla 2017.
Tóth takmer celú svoju kariéru pôsobil vo VŠC Dukla a oficiálne ju ukončil len pred pár dňami. Do pozície riaditeľa ho vybral minister obrany Jaroslav Naď, ktorý to oznámil na utorňajšej tlačovej konferencii v banskobystrickom sídle Dukly pri príležitosti otvorenia zrekonštruovaného štadióna na Štiavničkách.
###################
Já pracuji v odbytu, a když diktuji dopisy, tak musím chodit.

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Utorok, 5. Októbra 2021, 12:33

V tomto prostredí nič nezvyčajné, že bývalý úspešný športovec ide na vedúce pozície v klube, v zväze.
Majú kontakty, reputáciu aj meno, takže aj väčšiu šancu pritiahnuť sponzorov.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

boborjelotor

Utorok, 5. Októbra 2021, 14:05

Ako hodnotíte odchádzajúceho riaditeľa Romana Benčíka? Je známe napríklad to, že jeho otec – váš bývalý tréner -, chcel, aby práve jeho syn bol vaším trénerom, no vy ste to odmietli. A o pár rokov sa Benčík mladší stal vaším riaditeľom v Dukle.

Nemáme žiadny osobný problém. Pritom je pravda, že keď v roku 2017 nahrádzal Riša Galoviča v pozícii riaditeľa, nebol som s tým úplne stotožnený. Vedel som, že je pracovitý a snaživý, ale nevedel som si ho predstaviť v role top manažéra.

#####
dolezite je, ze seba si ako top manazera predstavit vie ;)
sponzorov pritiahnut nemoze, kedze Dukla je statna organizacia.

pablohablo

Utorok, 5. Októbra 2021, 14:18

To su vysluhove fleky.

boborjelotor

Utorok, 5. Októbra 2021, 14:24

no tak sa tam bude musiet udrzat 7 rokov kym bude mat narok na vysluhovy dochodok, kedze si zatial odkrutil 18 z tych 25

pablohablo

Utorok, 5. Októbra 2021, 14:30

Myslel som to v style ze ziskal si pre krajinu medailu/reprezentoval si, tak na oplatku dostanes nejaky flek ktory by si za beznych okolnosti so svojou kvalifikaciou nedostal. offtopic: https://www.mojevideo.sk/video/35c5e/cy ... y_s4p.html

mik001
Auto: F10 520d econo paket

Utorok, 5. Októbra 2021, 15:06

mal mu tu byciglu porubat veru

pablohablo

Utorok, 5. Októbra 2021, 16:32

100vecka za ockovanie, na retrofit cuvacej kamery nieto dost ale zide sa :D

boborjelotor

Utorok, 5. Októbra 2021, 17:32

Quba
Kraj: Bratislavský

Utorok, 5. Októbra 2021, 19:23

fritolko
Auto: X3 E83
Kraj: Žilinský

Streda, 6. Októbra 2021, 08:12

Otazka na mudrejsich na tomto fore - v omackovom vlakne som sa dozvedel, ze rozbehal carplay. Dal by sa carplay teoreticky rozbehat aj v X1 F48 rocnik 2017 s Navigacnym systemom plus 6UP??

boborjelotor

Streda, 6. Októbra 2021, 08:47

mas wifi v aute, a mas id5/id6? najjednoduchsie si zistis, ci je to mozne aktivovat ak mas auto zaregistrovane v connected drive portale a pozries si, ci si vies carplay kupit aj oficialne ;).
Ak mas este klasicky entrynav2 s NBTevo dizajnom idrive tak tam carplay neaktivujes asi, Neviem ci carplay oficialne do f48 nedavali az od 2018.
mas dotykovy displej? lebo bmw sice chvilu davalo carplay aj do modelov bez dotykovych displejov, ale ovladat to idrive kolieskom je predsa len trochu od veci.

#edit
tak v druhom vlakne si pisal, ze ma touchscreen, tak to uz bude id5 alebo vyssi, tam by carplay uz mal byt mozny pokial ma aj wifi v aute, teraz som narychlo pozrel nejaky 07/2017 cennik a carplay tam uz bol, zrejme aj bez wifi, tym padom len kablovy carplay nie wireless ale malo by to ist teda aj bez wifi ap v aute

fritolko
Auto: X3 E83
Kraj: Žilinský

Streda, 6. Októbra 2021, 09:04

Diky moc, a ktomu connected drive portal sa tu davnejsie (nejaky tne rok az dva) riesilo ze clovek musel mat konto na nemeckom connected drive. Teraz to bude fungovat uz aj na slovenskom ?

boborjelotor

Streda, 6. Októbra 2021, 10:02

ja netusim v akej forme funguje slovensky cd portal, to musi niekto iny povedat. ak by si ho chcel registrovat v inej krajine, tam to treba riesit cez zakaznicky portal vacsinou, pretoze na aktivaciu/registraciu auta na nove konto musi vediet portal do toho auta poslat overovaci kod, a kedysi to nevedelo poslat do inej krajiny, ci to dnes ide... neviem. ale ak slovensky portal funguje tak ze ma aj eshop sluzieb, carplay tam bude predpokladam.
ale teraz zasa neviem, ci connected drive sluzby uz su lifetime, alebo su stale len na prve 3 roky od kupy auta, takze by ta to este mohlo ovalit podmienkou zakupit CD sluzby, takze len na to aby si zistil, ci to mas v ponuke na aktivaciu to nebude najlepsi sposob. zisti aspon verziu idrive,
nasiel som teraz cennik z marca 2017 a tam carplay este nebol. ak sa mi mari, modelovy rok 2018 zacali robit od juna alebo jula 2017, kedy napr. dostali joystick namiesto klasickej PRND paky, niektore motory 7dct namiesto aisin 8spd, a tiez pridali carplay, ale to si naozaj pamatam velmi, velmi matne a nie som si ani na 20% isty ze to je legit., lebo tam bolo kopec takych docasnych rieseni koli euro6d temp, aj tie prevodovky kadejako prehadzovali, najprv to mala aj 20d, a trojvalce, teraz benziny po sdrive 20i maju dvojspojku, xdrive 20i ma aisin8. Rok 2018 bol divny tam sa napr. menili sedadla aj standardne namiesto tych okruhlych z Mini Countryman a niektore vybavy sa docasne nedali objednat,
takze zisti aspon kedy bolo presne auto vyrobene ak nevies a verziu toho idrivu, ale povedal by som, ze ak ma dotykovy displej, carplay tam pojde.

spekillant
Kraj: Trnavský

Streda, 6. Októbra 2021, 10:24

boborjelotor napísal:
ja som poslednych 13000km neresetoval pocitadlo v karokve a svieti 5.8 1.5 dsg, sused oproti ma 1.0tsi a jazdi naozaj na spotrebu a svieti mu tam 7, aj ked teda on to ma 3 roky a natocene 20tkm, ja rok a 30tkm. v sirsej rodine maju v jednej domacnosti dve kyje ceed, 1.0 a 1.4, oba manual, a ten trojvalec ma 1+ liter spotrebu dlhodobo nad ten stvorvalec. nuz ale zda sa, ze pri honde pokial nechces ist do top vybavy neni na vyber.
inak zrovna som vcera narazil na clanky o 1.5tsi, tak som si spomenul - uz vyriesili to cukanie auta za studena v zime? Pozorujes take nieco?
A spotreba sedi, u tych 1.5tsi vsetci udavaju 5.5-6.2l/100, trojvalec by v meste mal teoreticky zrat este menej, asi vela studenych startov a kratkch tras, ktovie

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 226 neregistrovaných