... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Pondelok, 4. Októbra 2021, 20:03

ale sak podme teoretizovat troska neee :-D hekeri? :-O
niekde pisu ze ich dns adresy zmizli z povrchu internetoveho
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 4. Októbra 2021, 20:11

fejsbuk nemam na starosti ja ale kolega aspon teda cast ich technologie ktorym sa zrovna profesne venujem, mozu sa stat rozne veci, niekedy staci jeden preklep zrovna v 1z1000 veci co niesu automatizovane a odpalis sluzbu ci Internet v celej krajine alebo aj celosvetovo a kym zistis kde a co mozu prejst hodiny, obnovit po takom vypadku prevadzku mas castokrat uplne novy zacarovany kruh

spekillant
Kraj: Trnavský

Pondelok, 4. Októbra 2021, 20:39

boborjelotor napísal:
Obrázokkerning uplne zly, v "miles" je es uplne spojene, i je od m takisto takmer vcelku, TRIP A mi pride naozaj natiahnute do vysky a vobec. mne to taha oci. astigmatizmus mam ako pytagovoru vetu, ale aj okuliare mam po krajoch ako popolniky a v strede ako celofan, ale tym to nebude. mne ten fot pripomina comic sans. nie ze byt teda bolo nieco zle na tom, ze moje OCD je ojedinele a nikomu to nevadi.
toto je jeba. Mne sa tu smejete za blikajuce oledy, ale tuto fonty Toyotacke debunkujete :D
Ale ked uz to vidim takto vysvetlene, uz chapem preco som mal aj ja ten divny ocd pocit z toho displeja v Corolle, tiez sa mi tam zdalo ze nejak divno su tie pismenka ponatahovane :) nastastie je tam HUD takze na tento hlavny instrument clovek nepozera zas az tak casto.

voMacK napísal:
Chalosi mamka zvazuje Civic 1.0 s CVT automatom. CVT brat, ci ne?
sa chod previest a uvidite. Nemusi to byt nutne spatna volba, Honda robi CVTcka uz dlhsie takze uz by mohli byt vychytane (som nasiel nejake info ze 2014-16 mali celosvetove zvolavacky kvoli vyrobnej chybe). Nejazdil som na CVT, ale vacsina recenzii hovori, ze na taku nezainteresovanu jazdu su relativne ok. Ked viac pridas to huci, s tym treba ratat. Spolahlivost v prvych rokoch vlastnictva by mala byt fajn, otazne je co potom. Sa spytaj v Honde ci to vedia servisovat, nejaku zakladnu vymenu oleja v tom (predpokladam, ze to bude treba ale v servisnom manuali to nebude). Mazda 3 s hydromenicom nebude zaujimavejsia volba? Aka tam je cena na toho Civica?

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 4. Októbra 2021, 20:56

16.500 bez dane. Su tam full led, pdc, cuvacia kamera, ohrev sedaciek, navi s touch displayom, dokonca ACC…fakt vybava o kt sniva polovica 3er..
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

boborjelotor

Pondelok, 4. Októbra 2021, 20:56

cvt v micupici outlander by som nechcel ani zadarmo - jazdene s tym ich dieslom co nic nejde a zere 10 aj ked parkujes, to ecvt v tojote alebo naposledy v lexuse nx nie je az take hrozne, pokial naozaj nechces kickdown a pretekat, co manka asi nebude, tak to nejak az tak necitis, je to urcite komotne ked to porovnas s akymkolvek hydrom alebo dct, ale netusim ake cvt je v honde.

killo, ale tak toto si sice neuvedomis, mozno tak spatne ked sa nad tym zamyslim, ze chces klipnut ocami z cesty na instrumenty a nejak citis, ze sa tma pohladom zdrzis dlhsie. som nedavno cital nejaky rozhovor s nejakou pani, ktora vymyslala tie rozne ikony na tlacitka, neviem uz vobec ci to bola nejaka pani z Mercedesu alebo ci nie dokonca ceska zo Skodovky, ale ukazovala tam kolko navrhov - stovky - spravia aby proste ten piktogram dokazal co najvacsiemu poctu vodicov, aj ked v aute sedia prvykrat, hned napovedat, ze co je to za funkcia, na svetla, kurenie atd.
takychto ludi asi v poslednej dobe nahradili UX dizajneri co ako bokovku robia wordpress templejty, lebo teraz ti automobilku chcu predat "zazitok", chcu ta ohurit v showroome, tak po nastartovani este 10 minut tancuje nieco na displejoch, svetla venku blikotaju zohan disco disco boom boom bullslacha, 3d animacie a potom aj ked v aute jazdis rok, chces zistit kolko je hodin a nikdy z prvej nenajdes, ci je to na displeji pod volantom, ci je to v strede, a ci je to v tom displeji hore v rohu, v strede. lebo tam blikocu kokotiny vsade.

starynovy

Pondelok, 4. Októbra 2021, 21:06

Neviem co s tym chce jazdit ale mal som na dovolenke pozicane nieco take.. nejaky chujdai?, 3 valec turbo s CVT okolo 90kW. To nebolo ani na normalne jazdenie po tych ostrovnych okreskach, predbehnut nic co uz slo viac ako 60.. a zralo to ako derave, hucalo neustale. Nez to, tak by som bral schalter a miesal jak keket aj v kolone.

Lipo69
Kraj: Žilinský

Pondelok, 4. Októbra 2021, 21:19

Fuxxo napísal:
ale sak podme teoretizovat troska neee :-D hekeri? :-O
niekde pisu ze ich dns adresy zmizli z povrchu internetoveho
robili BGP route update a nieco sa posralo, to uz sa normalny smrtelnik nedozvie co presne
to ze ludia spamuju DNS tiez nepomaha
predpokladam ze ludia co skutocne vedia pomoct sedia na homeoffice a nie v dakej zaprdenej serverovni po kutoch sveta, pravdepodobne teraz sedia v lietadle aby to fixli, my guess
F11 530 dx
Ex E60 530 xi fl
Ex E46 320 d fl

I call my car the pussy wagon, because it's where I go to cry

boborjelotor

Pondelok, 4. Októbra 2021, 21:22

preco by museli sediet v lietadle aby to fixli?

spekillant

Pondelok, 4. Októbra 2021, 21:47

bobor - mitsu ani nespominaj, ta automobilka zaspala dobu uz 20r dozadu, neprinasaju inovacie ani nic konkurencieschopne, oni nech si robia liedadla pre japonsku armadu. A takisto to nemozes porovnavat s eCVT, lebo jednak to je uplne iny princip (kuzele a remen vs ozubene kolesa/diferencial/delic vykonu jak kto chce), a prave pri eCVT hra primarnu ulohu ten elektromotor - ten vacsinou casu obsluhuje akceleraciu, preto pri troske snahy sa da pridavat bez vytacania spalovaku.

Pri non-hybrid autach Toyota tiez pouziva CVT, ale vraj to maju nejak specialne upravene, aby sa eliminovalo "oneskorenie" pri starte z miesta - ze vraj bezne CVT tam ma nejaky lag, kym sa to rozbehne. No vravim neviem, nejazdil som, najlepsie bude ked to Vomack s matkou opaci a zreferuje. Cena neni spatna, aj ked tam by si upratal aj nejakeho Korejca s dvojspojkou a obdobnou vybavou.
CVTcka pouziva uz Toyota, Honda, Subaru aj Nissan, zatial najviac problemov s tym mal jedine Nissan. Zatial auta s CVT nemaju v EU nejake obrovske najazdy, takze sa nevie o nicom, preto aj zatial nie je nikto kto by to opravoval a vedel by sa vyjadrit ci je nieco zle alebo nie. Ale zaklad je menit olej v cvt, po 40-60tkm

K instrumentom - je najvacsia ironia ze Japonci ako technologicka velmoc maju najhorsie digitalne pristrojovky aj infotainmenty, jak vravis kolotoce jebnute. Jedine stastie, ze si ako tak drzia mechanicke tlacidla, tak ta sere hlavne estetickost a nie prakticnost. Narozdiel od toho, vo VW 'zabudli' podsvietit tie dotykove plosky na zmenu teploty v aute, to uz cloveka nuti zamysliet, kde sa stala chyba. Telefon za jazdy je zlo, ale po dotykovych plochach bez odozvy patlat po celom interieri, to je uz ok

boborjelotor

Pondelok, 4. Októbra 2021, 21:58

ja som si toto dal do watch later lebo dnes na to naozaj nemam nalaadu, chlap ma hlas jak Ron Swanson https://www.youtube.com/watch?v=dLNDGUISTYM&t=11s
ked som chvilu guglil, tak honda tiez vola nieco ecvt, ale vraj to je nieco uplne ine ako ecvt od hondy a vlastne to nie je ani cvt ale normalna automatika plus elektrokokot.

vomack - ale to neni fungel, ci? ked zakladna civic 1.0 manual stoji 21500 s dph, to v casoch, ked sa na auta caka rok by bola zlava jak na poistku od skypca

boborjelotor

Pondelok, 4. Októbra 2021, 22:06

spekillant

Pondelok, 4. Októbra 2021, 22:39

boborjelotor napísal:
ja som si toto dal do watch later lebo dnes na to naozaj nemam nalaadu, chlap ma hlas jak Ron Swanson https://www.youtube.com/watch?v=dLNDGUISTYM&t=11s
ked som chvilu guglil, tak honda tiez vola nieco ecvt, ale vraj to je nieco uplne ine ako ecvt od hondy a vlastne to nie je ani cvt ale normalna automatika plus elektrokokot.
:)
eCVT od Toyoty bude rovnaky princip ako e:HEV od Hondy (u nas dostupne v CR-V napriklad), spalovak - elektromotor - generator v jednom sukoli. Skusim poguglit ale nemyslim si, ze by vymysleli nieco odlisne, lebo toto je proste jednoduchy a rokmi overeny system. Uz som videl ze aj Ford Kuga HEV to ponuka.
Jedine, ze by v US pouzili pre modely ako Accord inu koncepciu - elektromotor v prevodovke, aj to je mozne ale v EU to tu nemame pokial viem. Je to bordel no

boborjelotor

Pondelok, 4. Októbra 2021, 22:48

to je jedno, Kriss da kontakt na autorizak v polskej pampe, kde spravia fujva komplet generalku za liter.
ale tieto litrove chobotiny v comkolvek vacsom ako B segment, do roka na benzine zaplatis ten rozdiel proti niecomu vacsiemu. ak to vobec vyrobca ponuka pre danu vybavu, co vyzera, ze honda nie.
tak to asi bude fungel co vomack hovori, ked klikam cennik na honda.sk priamo tak jebne 404, ale gugel na priamo najde link https://www.honda.sk/content/dam/local/ ... Q_2020.pdf co neviem ci este plati kedze je to rok stare, ale ak ta akcia trva furt tak 16 bez dane legit, ale 1.5 az od fujva komplet vybavy.
ale napr. pri vag alebo kia/hunadyi, tam je rozdiel trojvalec vs stvorvalec 800-1000 eur, a to naozaj do roka sa ti vrati na spotrebe.
ja som poslednych 13000km neresetoval pocitadlo v karokve a svieti 5.8 1.5 dsg, sused oproti ma 1.0tsi a jazdi naozaj na spotrebu a svieti mu tam 7, aj ked teda on to ma 3 roky a natocene 20tkm, ja rok a 30tkm. v sirsej rodine maju v jednej domacnosti dve kyje ceed, 1.0 a 1.4, oba manual, a ten trojvalec ma 1+ liter spotrebu dlhodobo nad ten stvorvalec. nuz ale zda sa, ze pri honde pokial nechces ist do top vybavy neni na vyber.

pablohablo

Utorok, 5. Októbra 2021, 04:51

Lipo69 napísal:
robili BGP route update a nieco sa posralo, to uz sa normalny smrtelnik nedozvie co presne
to ze ludia spamuju DNS tiez nepomaha
predpokladam ze ludia co skutocne vedia pomoct sedia na homeoffice a nie v dakej zaprdenej serverovni po kutoch sveta, pravdepodobne teraz sedia v lietadle aby to fixli, my guess
alebo nieco na styl https://blogs.oracle.com/internetintelligence/longer-is-not-always-better

Inak nikto nikam nelieta, taketo velke firmy ked maju vypadok tak v momente mas virtualny "war room" kde nastupi expert od kazdeho jedneho IT vendora a musia tam vsetci ostat dokial sa problem nevyriesi.

Fejsbuk oficialne:
"Our engineering teams have learned that configuration changes on the backbone routers that coordinate network traffic between our data centers caused issues that interrupted this communication. This disruption to network traffic had a cascading effect on the way our data centers communicate, bringing our services to a halt" - asi sa tam uvolni jedno pracovne miesto :D

fritolko
Auto: X3 E83
Kraj: Žilinský

Utorok, 5. Októbra 2021, 06:38

Pičywäť to cele bolo o tom aby umlcali Plackovu!

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 255 neregistrovaných