Tretí servisný deň priniesol nové poznatky aj malý posun vpred na ceste za schopným autom.
Pustil som sa do výmeny hydromeniča, hneď pri demontáži plechov od spodu som zistil nemilé prekvapenie v podobe utrhnutého stredového uloženia kardanu. Žiadna tragédia, hneď som objednal druhé, zajtra by malo prísť. Zaujímavé že to bolo takmer nebadateľné, autom malilinky tráslo/vibrovalo no na okreskách našich rozdrbaných to ani nebolo cítiť, iba na fakt rovnej ceste. Myslel som že to robia tie vybité poloosy, alebo má na tom podiel aj kaput hydromenič.
Takže som sa zmieril s tým že nový hydromenič dnes určite neodtestujem, neskôr som však zistil že aj tak by to nebolo časovo realizovateľné.
Demontáž prevodovky prebehla bez problémov. Nový hydromenič sa mi podarilo zaliať zhruba 2,2 litrami oleja. Objednal som pre istotu aj nové gufero na kľuku, no pôvodné je stále dobre tesniace, takže sa nevymenilo. Opäť som očistil plochy otečené od oleja, vyzerá to tak že všetko to tečie zo sania alebo záslepiek swirl klapiek. Ešte musím pojazdiť niekoľko desiatok kilometrov aby to bolo zreteľné.
Keď bola prevodovka vonku, mal som už pomerne pekný prístup ku štartéru, ktorý som samozrejme vybral a chystal sa vyčistiť a premazať. Tu sa však stretávame s druhým nešťastným zistením. Po rozobraní som zistil že plastové časti pod prevodovkou štartéra sú rozsypané a vysypali sa na stôl. Ešte som nezistil či sa to dá kúpiť samostatne, čistenie a premazanie som však dokončil a štartér založil späť do auta. Budem rád ak to vydrží pár štartov a neutrhne to plastové koliesko.
Prevodovku som osadil, sadla krásne, radosť robiť keď všetko ide ako má. Zhodil som vaňu, aj mechatroniku, vymenil prechodky, ktoré už boli veľmi stlačené. Vaňa bola značky vajko (vaico), takže už to niekto menil, aj olej vyzeral pomerne použiteľný takej svetlejšie hnedej farby. Stačilo mi teda prešróbovať samotný filter a vymeniť gumičku na vani. Teraz prichádza na scénu posledný problém dnešného dňa - prechodka. Kúpil som tiež zn. vajko, tesnenia na nej sú však príliš tlsté a po 15 minútovom boji ju tam narvať som zistil že tadiaľto cesta nevedie. Zobral som ešte starú, ktorá tiekal aby som sa uistil žé mechatronika je správne na svojom mieste, tá tam vošla bez problémov. V konečnom dôsledku som bol nútený použiť pôvodnú prechodku (zn ZF) a prehodiť vonkajšie dva O krúžky. Takto to tam horko - ťažko vošlo. Do budúcnosti vajko prechodku nebrať!

Zobral som ju aj tak iba preto že som zabudol z autotechniku objednať ZF.
To bolo z dnešného dňa všetko, pokračovanie zajtra.