Započali prípravy na zimu

Pred časom som bol na menší nákup u Korada odkiaľ som si doniesol pár vecí.
1. Webasto - už pri kúpe auta bolo vadné obehové čerpadlo. To som vymenil a zároveň aj vyčistil celé webasto. Teraz zasa odišla RJ, tak som vymenil kus za kus. Snáď aspoň túto zimu prežije.
2. Ošetrená zatiaľ menšia hrzda pri PP zdvíhacej kocke a vzadu pri PP kolese na prahu (tú budem ešte pravdepodobne riešiť po zime). Auto malo našťastie predomnou aspoň jedného rozumného majiteľa, ktorý oba prahy zvonka ošetril gumoasfaltom a zvnútra vyplnil ochranou dutín. Ja som teraz pridal ešte 1 vrstvu plniča.
3. Pred pár príspevkami som sa zmienil o zvlnených FEBI brzdách. Tak som si požičal prípravok na meranie hádzavosti (musím si kúpuť už vlastný

) a PP kotúč 0,05mm čo je myslím v norme. ĽP 0,18mm tento kotúč som dal dole a premeral ložiško/náboj (0,00 - 0,01max, dá sa vôbec namerať zvýšená hádzavosť na vadných ložiskách pri tak malých otáčkach??). Samozrejme znovu som poriadne prečistil dosadacie plochy a osadil kotúč ale hádzavosť som z časových príčin znovu nemeral.
Trasenie pri brzdení vo vyšších rýchlostiach pokleslo o 50%. Musím to premerať znovu.
4. Všimol som si tiež hranu na zadných kotúčoch, kt. bola aj na obložení. V minulosti som menil brzdové platničky a na kotúčoch sa zrazili hrany iba karbínou keďže nemám prístup na sústruh. Teraz znovu rozborka a všetky 4 hrany na každom kotúči som dôkladne zbrúsil zasa iba karbínou (kotúče ešte nemajú dosiahnutú min. hrúbku).
5. Pomaly sa strácala voda do ostrekovačov, tipoval som prasknutú nádobku, tak som ju vymenil. Tieklo to ale okolo motorčeka, bolo potrebné osilikónovať tesniacu gumičku.
6. Dlho mi sem-tam mierne triaslo volantom, vždy inak, pri inej rýchlosti, raz málo, inokedy viac, občas ako keby celým autom, proste tažko identifikovateľné. Začal som výmenou pneu, mal som tam obuté letné zn. membat, kt. som zohnal jazdené skoro zadarmo. Vymenil som ich za o niečo menší shit zn. Matador

Nepomohlo.
Ešte musím spomenúť na čo som zabudol, pred letom sa menili obe predné spodné ramená Optimal a tyčky stabilizátora Lemforder. Inak zvyšok náprav vyzerá v poriadku.
Dal som vyrovnať zvyšné 2 disky. Teraz sú všetky 4 100%tne rovné, s novými pneu a vyvážené. Trasenie zatiaľ neostestované.

Pneu Matador Hectorra 3 235/40R18 240€
Rovnanie 2 diskov 45€
Nádržka ostrekov 10€
Webasto 50€