Streda, 12. Apríla 2017, 17:44
Zdravím všetkych bmw nadšencov :) ... prejdem k veci , ako som už spomenul v nadpise jedna sa o kupu prveho auta , mam
nulove skusenosti a v mojom okoli nikoho kto by sa rozumel viac ako do škody a WV . Je mi jasne že veci ako " prve auto , zadny
nahon , vyšši vykon" nejdu moc dokopy ale tiež si myslim že s trochou opatrnosti a treningu možem predist neprijemnostiam
na ceste . Taktiež BMW nebola moja prvá volba , vlastne zo začiatku som na tuto značku ani nepomyslel . No asi po pol roku čitania
rôznych diskuzii , recenzii som narazil na E46 330i ktorý bol dost vychvaleny na viacerych strankach a tak som sa o ten model zacal
zaujimat viac až som dospel k rozhodnutiu si ho zadovážiť .
Mal by som teda zopar otazok na ex/ majitelov tohto auta , samozrejme čo to som sa už dočital , ale stale si myslím že je to malo a
potreboval by som vediet viac .
- 330i vs 328i ? je ten rozdiel zanedbatelny ? niekde som čital že ide o sekundovy rozdiel v zrychlovani , spotreba rovnaka . tiež som počul
že pre 2.8 sa može skorej vyskytnut vada motora , je pravda že su kazovejšie ?
- najazd ? vačšina kusov nad 200k . Je to auto schopne najazdiť ešte aspon 150 tisic ? . Nejake rady ako spoznať stočeny motor ?
- veci na ktore si je treba dat pozor pri vybere ojazdeneho kusu ?
- veci ktore je treba preventivne dat vymeniť po kupe auta ?
- časti auta ktore rychlejšie podliehaju opotrebeniu ? s akou sumou približne možem počitat ? opravy ktore ste robili a kolko vás vyšli ?
- budget na auto mam 7000 euro , da sa zohnat za tu cenu zachovali kusok alebo radšej kupit lacnejši a vrazit 2tisic do servisu ?
- dovoz alebo vyberat doma ?
hocijake skusenosti , postrehy , rady ocením ...
popripade niekto , Nitra okolie ochotny ukazat a previezt ? samozrejme čas zaplatim .
Dakujem
prvé auto - e46 320i