A vlastne nejaké dojmy by to chcelo, nie?
Všetci ma upozoňovali, že rozdiel oproti 320d bude obrovský. Na prvý dojem je to obrovské auto. Hlavne kapota sa mi zdá velikánska, interiér príjemne široký, na zadných sedadlách je ale na nohy miesta málo. Celkovo cítiť, že auto je vyššia trieda, vyšší komfort aj kvalita spracovania.
Parádna vec je panoramatická strecha, doteraz som ju zatiahol asi 2krát, inak je stále otvorená. Robí to príjemný pocit z presvetleného interiéru.
X-Drive je fajn, auto je s ním ako na kolajniciach, ocenil som to hlavne v zime. Teraz to už tak moc nevnímam, ale keď som išiel po snehu, neskutočne som tomu veril.
Elektrický kufor je tiež supiš. Nejde o veľa, ale je to proste pohodlné. Kým vystúpim a prídem dozadu, kufor je otvorený.
Pamäťové sedadlá a uhnutie volantu sú tiež príjemné veci. Strašne ma prekvapuje, že sedadlo sa dofúkne až potom keď do neho sadnem a keď otvorím dvere tak sa vyfúkne. Odvetrávanie som ešte nemal šancu skúsiť, ale vyhrievanie je super.
Ten bezprostredný pocit, že celé auto len čaká na každý pokyn v 5ke nie je. Je to loď. Ale pevná loď, prekvapivo svižná. Tých 260 koní sa v hmotnosti stráca určite viac ako by to bolo v trojke, pravdupovediac som od toho výkonu čakal viac. Nuž, strecha + xdrive + ťažné je +/- 200kg, tak je to zrejme cítiť. Každopádne ide oveľa lepšie ako 320d

Ale nechcem si predstaviť ako by jazdila 520d.
Ešte som s tým "nešantil" tak ako s 320 čo bola zadokolka a ani neočakávam, žeby to bola taká prča, takže ma to ani moc neláka. Dôležitejšie pre mňa už je, že sa tam zmestia dve detské sedačky a dva kočíky

Auto nemá jediné negatívum. Tak dobre, jedno: Keď otvorím šoférove dvere, tak automaticky kopne do "P". Takže sa nedá cúvať s otvorenými dverami aby si človek kontroloval obrubník.