Boha Arnold
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
Si to celé pokazil.

Ale nie, tak chalani, dnes prebehla ďalšia z úprav na mojej "blackote" a to podvozok a nahodili sme letný setup ešte z minulého roka na tento rok.

Disky mi stáli od mája doteraz v pivnici alebo na balkóne lebo som sa veľmi nemal k podvozku, a to som ešte nevedel ze auto sa dá vyvariť a zrobí sa celolak. Začala dovolenka tak prečo nie sa konečne povenovať autu k tomu ešte celkom slušnému počasiu ktoré sme vychytali. S úpravou mi pomáhal Arnold, ktorému veľmi ďakujem. Myslel som že to zmáknem v garáži sám, ale ako sme sa do toho spoločne pustili, zistil som, že by som možno vymenil akurát tak disky.

Zadné tlmiče niekto zrejme už menil, boli to Sachs SuperTouring ktoré fungovali asi ako harmonika.

Čo nás ale čakalo vpredu, to netušil asi nik. Tak zapečené šróby som fakt ešte nevidel, stavil by som 100€, že boli tlmič ktorý tam bol, bol ešte z výroby a hrdzavý kde sa len dalo, snímač doštičiek spolu s brzdovými hadičkami hrdzou "zrastené." No čisté peklo.

Naštastie sa nám podvozok podarilo komplet vymeniť taktiež aj s pomocou Arnoldoveho otca ktorému tiež ďakujem.

Pre info čo vlastne na aute je, je podvozok JOM (neukameňujte ma

) s nastaviteľným horným uložením od Silverprojekt vpredu a vzadu klasika Lemforder uloženia. No a disky ktoré mi tak dlho stáli sa volajú Japan Racing a toto sú konkrétne JR-11 8,5Jx18 ET 30 vpredu aj vzadu. Trošku mi je ľúto, že vzadu nie sú 9,5J vzhľadom k tomu že sú to konkávne disky a rozdiel medzi 8,5 a 9,5 je obrovsky čo sa týka výzoru a na prvý pohľad to patrične dá o sebe vedieť. Zatiaľ som spokojný, nie je to až taký kostitras ako sa hovorí, aspoň premňa no pár jám som za tých 15km zobral a gumy vzadu mi to dali akusticky najavo.

Tu sú nejaké fotky z dnešnej úpravy.

PS: Som opäť Apple positive tak fotky sú robene cez iPhone 6s. Zajtra ak bude pekne, nafotím ako vyzerá auto momentálne lebo ešte ten podvozok trošku "sadne."