... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Pilifo
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Re: 5er e60 alebo 7er e65

Streda, 27. Januára 2016, 10:06

Na českom BMW klube je rovnaká debata ako tu a tam sa dosť veľa členov prikláňa skôr k E65 s argumentami ako ceny dielov a prevádzka sú rovnaké, sedmica je pohodlnejšia, spoľahlivejšia, lacnejšia a pod. :D

http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... sc&start=0

marc.o
Auto: 530xd f10
Kraj: Prešovský

Streda, 27. Januára 2016, 10:18

Chudak zadavatel, ja by som na jeho mieste mal uz riadny hokej :mrgreen:

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 27. Januára 2016, 11:09

Zadavatel v provm rade pocuva iba to, co sa mu paci. Na argumenty, ktore mu nehraju do kariet, prska.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Saru
Autor témy
Auto: BMW E46 318dT

Streda, 27. Januára 2016, 11:29

Hugino napísal:
Nechcem byť zlý, ale aby to potom nevyzeralo ako príbeh nemenovaného člena, ktorý si myslel, že E65 zvládne a ona mu dokázala, že nie......inak tvorcovi témy : neviem, čo tu vymýšlaš, si nerozhodný ako 14stka pred prvou nocou. Normálne si sprav zoznam pre a proti. Každý racionálne zmýšlajúci človek by si podľa mňa vybral E60.......E65 si človek vyberie, keď dostane zatmenie mozgu :mrgreen: a zas nemysli si, že v E60 budeš trpieť oproti E65......ja som sa svojej E39 dal na otočku 800km a nemal som pocit, že by to sedma zvládla lepšie..... čiže treba sa zamyslieť, či chceš hrať frajera v E65 alebo mať E6x, ktorá so spoľahlivosťou a aj technikou na lepšej priečke

Ze ju nezvladnem sa nebojim pokial si nevypyta celu svoju kupnu cenu 8-[ asi si musim fakt spravit pre a proti a porovnat si to, ale nepovedal si PRECO by si racionalny clovek vybral E65. Nejde mi o frajerinu, ale o ten komfort, len drviva vacsina prispievatelov ma alebo mala E60 a mozno 2-3 maju/mali E65.
TheCarista napísal:
e65 je pre malo ludi reprezentativna, predsa len to 80% ludi povazuje za najskaredsiu sedmu co sa kedy vyrobila.
ja patrim inak k tym 20% :D )

Nesuhlas [-X dizajn je kontroverzny, ale facelift je totalne delo, ale zase E60 v M-packete (bars aj len narazniky ked maju na inzeratoch dorobene) vyzera tiez dost dobre (ak to nie je nejaka cinska odliatina a licuje to s 1cm medzerou pod svetlami).
trunek napísal:
Inak k V8. Na dialnici budeš mať kedykoľvek pod 12l a ak by si to mal s LPG tak 100km ťa bude stáť 8-9€ v každom prípade pod 10€/100km takže za uváženie to stojí a ušetrené prachy daj kľudne do toho predpokladaného niekoľkotisícového preddavku na opravy pre sedmu a máš po starostiach.

Istý člen fóra tu má 3x 7mu a nepostrehol som, že to je tragédia alebo, že by v tom utápal desiatky tisíc každý rok. Samozrejme dá sa natrafiť aj na zlý kúsok proste, na to pozor. Za mňa 7ma V8.
Nechcem moc rozbiehat debatu s LPG, ale ja urcite nie som proti, pretoze preco by som aj bol, ked sa vozim v tom istom vykone, komforte ale za polovicnu cenu. A tiez myslim ze V8 bude aj spolahlivejsie, vid E39 a E38 s V8 co lietaju s milionmi km. Ale 90% trhu je diesel, tak uvidim.
Hugino napísal:
Ak narážaš na Esence, tak Pišta je psychouš :mrgreen: a pokiaľ si pozrieš jeho vozový park (E38, E65, F02, E53, Sko a čo ja viem čo ešte) tak očividne ho netrápi nejaký servis a nešpekuluje tu nad E65, ked jazdí na E46

Zase sa starate do mojej E46ky? Keby som mal teraz fabiu, fakt vam do toho ani hovno. To je sukromne auto ktore mam uz nejaky ten piatok a to si aj nechavam, keby idem kupovat F01 za 30 litrov tak bars by som po nu siel aj na felicii, nestarajte sa do druheho auta, je to len pre info.
marc.o napísal:
Pre zadavatela: Uz si vobec soferoval petku a sedmu? Lebo posobis ze najblizsie si sedel ako spolujazdec .. z tych reci, jak pubertiak co sa rozhoduje v ktorom tricku zbali viacej kaceniek..

Vyskusaj si to, chod, rozpravaj priamo s majitelmi, napis im spravu tu na fore na konkretny voz co vlastnia, ludia radi hovoria o svojich autach, malokto sa tu pochvali jak natrieskal tisicky do svojej rachotiny lebo by sa z neho smiali ze kupil vrak(zacinam mat pocit ze komentare niektorych na moje investicie boli podobneho razu, ale to mi je ukradnute)
... tu sa zamoces nepekne v rozhodovani, myslim ze uz k tomu dochadza ...

Marco diky za linky, idem to pokukat. Nie, zatial som nesedel za volantom ani jedneho z tych aut, skor som sa chcel informovat, nech o tychto autach viem nieco, ale keby mam moznost sa previezt nezavahal by som. Volal a pisal som s niekolkymi majitelmi (hlavne E65, ale aj E60) a zatial ma odstrasil najviac chudacisko Mishroom 8-[ , asi netrafil najidealnejsi kus a myslim, ze keby mi zhltla napr. 3.5 tisica za prvy rok tak si buchnem hlavu ze som mal kupit E60 a mohol som mat vo vacku 3 tisic napriklad (rypaci, neberte to tak, ze tie peniaze nebudu ale ze mi ich bude luto lebo mi to pride zbytocne). Problem ludi tu (nie vsetkych) je to ego, ze nie oni nic do toho nevrazili, vsetci maju tip top, vsetci su tu bohati a vsetci nastrocni zivia V8 v pohodicke. A to ma dost matie. A s tym hokejom mas pravdu, zacinam sa pomaly priklanat k E60, len sa bojim aby to nebolo iba z titulu, ze malo vlastnikov E65 sa vyjadrilo.
Pilifo napísal:
Na českom BMW klube je rovnaká debata ako tu a tam sa dosť veľa členov prikláňa skôr k E65 s argumentami ako ceny dielov a prevádzka sú rovnaké, sedmica je pohodlnejšia, spoľahlivejšia, lacnejšia a pod. :D

http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... sc&start=0

Presne toto som cital chvilocku po tom, ako som zalozil temu, ale zamerne som to sem nepostoval, lebo ako si vsimnes prve 2 stranky temy boli o tom, ze som cigan, chudak a vyjadrovali sa aj ludia, ktori tie auta poznaju z obrazku. Uz sa to trosku upravilo, nastastie. Podla tejto temy som sa na zaciatku priklonil k E65 a to dost a prave preto mi tu nadavali ti, co davali argumenty ako "kup E60 urobis dobre" bez dalsich informacii, ze si nenecham poradit a ze mam klapky na usiach.

voMacK napísal:
Zadavatel v provm rade pocuva iba to, co sa mu paci. Na argumenty, ktore mu nehraju do kariet, prska.

Nepovedal si stale takmer nic konstruktivne iba sa navazas. Uvedom si, ze ja chcem porovnat nazory, napisali ste najskor vsetci ze mam kupit E60 a nikto preco, az potom sa rozbehli informativnejsie posty, hlavne z vlastnej skusenosti tu pisalo par ludi a par ludi som kontaktoval ja spravou o ktorych som vedel ze vlastnili jedno z aut nejaky ten cas. Mna vobec nezaujima tvoj navod ako podnikat ani tvoj postoj k reprezentativnemu autu (vobec neviem o co ti ide ked ma tu osocujes a sam si e60 mal). Podnikaj si sam ty veleuspesny bill gates a nevyjadruj sa k tejto teme prosim. Nemam zaujem o nic z tvojej hlavy, prosim, ser na to. Pocuvam vsetky argumenty a k vsetkym rozumnym sa snazim odpovedat a rozvijat/pytat sa, beriem to tak, ze tema moze pomoct dalsim ludom, ale treba sa drzat toho v nadpise a nie riesit mna, moje sukromne auto, ani passaty.

voMacK

Streda, 27. Januára 2016, 11:33

Ja som ti ale z vlastnej skusenosti napisal, ze auto ake hladas, cize LUXUSNE a BEZ INVESTICII do 12tis je blbost. Prost eto je oxymoron bodka. Ja s tymito autami skusenosti mam.
Toto ty stale neches pochopit.
-- P.R.

Saru
Autor témy

Streda, 27. Januára 2016, 11:38

voMacK napísal:
Ja som ti ale z vlastnej skusenosti napisal, ze auto ake hladas, cize LUXUSNE a BEZ INVESTICII do 12tis je blbost. Prost eto je oxymoron bodka. Ja s tymito autami skusenosti mam.
Toto ty stale neches pochopit.

Ty nechces pochopit ze do mna nemusis utocit. Nic konstruktivne si mi nenapisal. Osocujes, rypes. Co z toho mas? Prosim ta, ked tu nechces byt za uplneho blbca, vyjadri sa konstruktivne a vyjadri sa rozsiahlo. Napis PRECO.

Nikdy som nepovedal ze auto chcem bez investicii. Iba nechcem, aby som kupil auto, ktore zhltne o liter rocne viac a uplne zbytocne, keby to druhe s polovicnym komfortom zlhtlo o ten liter menej. Hovori sa tomu hospodarenie. Mozem sice chciet co chcem, ale davam si dopredu bacha aby to nebola priepast na prachy. Napis mi cisla, napis mi preco, napis mi rady a prestan riesit nesuvisiace blbosti. Napis mi ktore je lepsia kupa v tomto budgete, preco, ake investicie ma tam mozu cakat, ci si uz riesil E65 a nie len E60, ja nepotrebujem robit zo seba byvaleho prezidenta, obe auta su dost komfortne aby som ich zvazoval ale E65 je krajsia (nenapisem reprezentativnejsia lebo znova ma budes chciet psychicky potrapit). Napis mi cisla, co si dal do E60, preco, kolko si do nej dal do kupy a servisu za prve 2 roky a podobne, toto su prinosne informacie a nie ked mi niekto ako ty napise "e60 a e65 za 12 tisic je blbost lebo som povedal a ked ma nepocuvnes tak asi nechces pocuvat rozumne argumenty". Peace

voMacK

Streda, 27. Januára 2016, 11:46

Vsak som ti jasne napisal, ze zober E60 lci. Ak navysis rozumne rozpocet, moze to byd dobry kus. E65 je vyrazne drahsia na servis a su aj poruchovejsie. [toto nemam ale z prvej ruky, len po skusenosti inych a po prestudovani for].
Eventulane E60 pred fl 160kw. Ten motor je uplne v poho, ked das von klapky v sani. Lenze zas mozu tam byt problemy s elektronikou, obzhlast, kedze su to uz dost stare auta...
Samozrejme ani E60 a uz vonkoncom nie E65 nebudu reprezentantivne auta. Su ich vsade tri rite a su proste uz moralne zastarale. Nevravim, ze zle..ale su uz jednoducho za zenitom E65 je dve generacie stara a uz aj taka F10 je v podstate starina, kedze do roka tu mame G30. :)
-- P.R.

ROKI49
Auto: G20 330i
Kraj: Bratislavský

Streda, 27. Januára 2016, 11:46

Niekto sa tu prisiel zjavne iba vyrevat, popisane tu toho bolo uz dost k veci, ale ako keby to tento clovek nevidel. :roll: :roll:
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

Hugino
Auto: E61&E70

Streda, 27. Januára 2016, 11:49

Konečne si povedal niečo rozumné s tými nákladmi a to ti chceme všetci povedať. E65 sa kurví oveľa viac ako E60, lebo je tam viac kurvítok ako v E60.....
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

Saru
Autor témy

Streda, 27. Januára 2016, 12:02

voMacK napísal:
Vsak som ti jasne napisal, ze zober E60 lci. Ak navysis rozumne rozpocet, moze to byd dobry kus. E65 je vyrazne drahsia na servis a su aj poruchovejsie. [toto nemam ale z prvej ruky, len po skusenosti inych a po prestudovani for].
Eventulane E60 pred fl 160kw. Ten motor je uplne v poho, ked das von klapky v sani. Lenze zas mozu tam byt problemy s elektronikou, obzhlast, kedze su to uz dost stare auta...
Samozrejme ani E60 a uz vonkoncom nie E65 nebudu reprezentantivne auta. Su ich vsade tri rite a su proste uz moralne zastarale. Nevravim, ze zle..ale su uz jednoducho za zenitom E65 je dve generacie stara a uz aj taka F10 je v podstate starina, kedze do roka tu mame G30. :)

Konecne konstruktivne. Dakujem. Pred-face je skaredy zvnutra, ale facelift asi poriadny nekupim s tymto budgetom ked ta spravne chapem, ze? M57 je v pohode to viem, vydrzi vela, ale elektronika a hlavne CCC vs CIC tema zase na dalsi topic.
ROKI49 napísal:
Niekto sa tu prisiel zjavne iba vyrevat, popisane tu toho bolo uz dost k veci, ale ako keby to tento clovek nevidel. :roll: :roll:

Bolo popisane dost, ale malo zo strany 7er, citaj poriadne nez nieco napises, pripadne radsej nepis nic, pomozes nam obom.
Hugino napísal:
Konečne si povedal niečo rozumné s tými nákladmi a to ti chceme všetci povedať. E65 sa kurví oveľa viac ako E60, lebo je tam viac kurvítok ako v E60.....

Chapem, aj co sa mi snazis povedat, aj ze tam je toho potencialne viac, co sa moze poruchat, ale ci sa to aj tak kazit bude to je otazne, lebo predsalen E65 by mala mat (neviem ci to tak v praxi je) vyssiu kvalitu spracovania. Preto stale dufam, ze pridu dalsie nazory, idealne take co aj porovnaju proti sebe tie auta. Lebo citat kazde zvlast, chcem obe #-o Asi sa na to vyserem a budem chodit na bicykli jak to tak vidim \:D/

jkk
Auto: E91 330xd

Streda, 27. Januára 2016, 12:33

pochop prosim ta jednu vec, ides kupovat auto s nizkym rozpocotom takze ti kazda informacia ktoru ti tu kazdy da bude uplne zbytocna lebo mozno kupis vydojeny vrak, slusne auto alebo vychytas zachovaly cukrik vycmulany len raz...na to clovek nepotrebuje tabulky, grafy a skusenosti, staci si otvorit autobazare a pozriet od akych cien po ake dane auta idu a pozerat sa na to triezvo...

kupil som e91 rocnik 2008 s 270tisic km, doteraz som do neho vrazil 2400€ a viem ze to auto ma nenecha niekde na ceste(ale zarucene to nemam samozrejme)...vela veci som nemusel menit lebo sa este nepokazili ale ked sa bavime o firemnom aute tam je dolezity podla mna hlavne bod: doviest VZDY z bodu A do bodu B, darmo mas novu panameru ked ju musis nechat odstavenu na pumpe a ist taxikom...

cize bud kupis auto v rozpocte a budes ho lepit ked sa nieco poserie (a ono sa to poserie skor ci neskor) alebo budes chciet spolahlive auto a vela veci vymenis aj preventivne...

tu nie je ziadna rada co kolko stoji lebo netusis aky kus zozenies ALE s tymto rozpocotm ocakavaj ze proste to pytat svoje peniaze bude...presne preto riesia podnikatelia radsej novu skodovku v zaruke a nestaraju sa o nic ako stare herky ktore su kazda casovana bomba, aj cukrik...
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

sandrito
Auto: BMW e61 530d LCi

Streda, 27. Januára 2016, 12:35

Sa veľmi divím, že sa mu na to nevyserete, veď už ste mu poradily, tak načo o tom istom stále dookola? Nech si kúpi čo chce veď nie z vašeho....
Ex:Fiat Punto
Ex:Suzuki Swift
EX:Pugeot 208
VW Passat R6 SFI 4motion
BMW e46 320d
BMW e61 530xd
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 96153.html" onclick="window.open(this.href);return false;

marc.o
Auto: 530xd f10

Streda, 27. Januára 2016, 13:00

Paneboze uz dooost ](*,)
Poprve sa chod na tych autach previezt....
Podruhe minule sme sa s panombacom tu z klubu stretli a previezli sme sa najprv na mojej e60 a potom na jeho E66 po dialnici, obidvaja mame komfortne sedacky, no a aby som citil velky rozdiel v komforte alebo priestore vpredu nemozem povedat, jeho viacej akurat plavalo, moje bolo citit viac nerovnosti, ale je to viacmenej podobne. Sedmicka je vacsia, vacsie dvere pocitovo atd.. petka ta akoby obopla interierom, je to tam take viac akurat.
Pouzivas blbe slovo ze zbytocne investicie, nebudu zbytocne, lebo ked sa na tom ktorom aute prevezies, jedno z nich si vyberies, a ver tomu ze za ten komfort ktory v obidvoch budes mat urcite, za ten motor(r6) a kvalitu spracovania si musis priplatit. Tomu sa ziadna skodovka ani vw nevyrovna.

Zacinam mat pocit ze potrebujes radu vestca, chces vediet co ta presne caka, to nevie nik, to neviem ani ja cim ma moja petka este prekvapi.
Len uz iic het od toho pocitaca a chod pozriet realne auta, do frasa...

Mishroom
Auto: e39 ze Stupavy
Kraj: Banskobystrický

Streda, 27. Januára 2016, 16:31

A ak sa nechces s kupou oondit, tak zober uzivatela PeqpeK zo sebov.
Cafte

Septimus

Streda, 27. Januára 2016, 16:57

Užívateľ PeqpeK sa nebodaj zmestí do príručnej batožiny? :lol:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7