... všetko o BMW ...
Dogg88 napísal:Nechapem zmysel kupit 323i povedzme za 5000 a za rok do nej naliat 3000
To si rovno mohol kupit 323i za 8000 a bol by to cukor nemyslis?
Pises ze si potrpis na auto v tip-top stave a kupis taku budu do ktorej nalejes polovicu kupnej ceny? Nechapem to volako...
Dogg88 napísal:Nechapem zmysel kupit 323i povedzme za 5000 a za rok do nej naliat 3000
To si rovno mohol kupit 323i za 8000 a bol by to cukor nemyslis?
Pises ze si potrpis na auto v tip-top stave a kupis taku budu do ktorej nalejes polovicu kupnej ceny? Nechapem to volako...
bmwmpower82 napísal:No ale zabudol si na pokles hodnoty s Leonom . Inak dat 3000 EUR do 323ci to uz je hardcore . To si musel vymenit pol auta.
chrobu napísal:No skusme ratat. Ja som ako som pisal mal 5x jazdene BMW + 2x Audi + 2x Skoda + 1x Honda a v priemere som na servis minul cca 1500 eur rocne (neratam olej a filtre a ani pohonne hmoty) pri mojom rocnom najazde cca 22 000 km. Cize napr. aktualne kupis za cca 6000 EUR E46 a budes ju mat povedzme 5 rokov. Cize auto plus servis ta stoji 13500 EUR. Za 5 rokov to auto predas za cca 2500EUR. Cize strata je 11 000EUR.
Druha moznost. Kupis nove auto za povedzme 20 000EUR. Za 5 rokov mas naklady na servis 500EUR (neratam olej a filtre ani pohonne hmoty). Po piatich rokoch to auto predas za cca 10 000EUR. Tvoja strata je 10 500EUR.
Jasne je to taky hruby odhad ale cca takto tie cisla vychadzaju. Nech som ratal ako som ratal vobec nie je vyhodnejsie mat stare auto pokial ide o peniaze. Teda aspon z mojich skusenosti a to som tych aut mal celkom dost.
Rozdiel je v tom, ze pri novom aute mas zaruku a neriesis nic. Iba sa vozis a tankujes. A raz za rok ides na garancku. Cize usetris kooooopec casu. A cas su peniaze.![]()
jooky napísal:Tie tvoje vypocty vychadzaju iba pre tvoj pripadZabudas ze ja som za skoro 6 rokov do tej 323ky dal na servis cca 1000€ a to aj vratane vymeny oleja. Najazdenych sice ca 10tis. rocne ale aj tak
![]()
rolko123 napísal:Velmi obrazna to bude podla mna cela tato tema kedze kazdy ma rozny najazd a nie kazdemu sa podari kupit dobry kus ja mam e39 540iA 1997 nemam ju na kazdy den a predsa sa vymenilo toho strasne vela cez tlmice brzdy nejake veci na podvozku komplet motor GO a tym sa dostavam u mna na 37€/100km bez phm ked to porovnam s viktorovou 540i znacny rozdiel
mikem101 napísal:Myslim pocet prejazdenych kilometrov, ktore su zapocitane do vypoctu servisokilometrov. Myslim, ze Ty si to zadal vo svojom navrhu-takze ako povinny udaj.
Bojsi5 napísal:tak podľa nových pravidiel je to: 13€/100km v dieloch a opravách za posledných 9 500km
12€/100km v palive za posledných 10 000km
rátané od novembra 2013
chrobu napísal:mal som 5 bmw aut. Spolu som na nich najazdil cca 145 000km. Kazde jedno sa srotilo. Tieto stare hrce, su skratka auta co dosluhuju. Mal som 3x e46 (323Ci, 330i, 330dT) a 2x e39 (540i, 540iA). 3 som kupoval po doslednych majiteloch oservisovane porobene a rocne ma stali na servis cca 1000-2000 tisic EUR (540i, 330i, 540iA). Dve som kupoval za dobru cenu technicky nie zrovna v super stave (323Ci, 330dT). Tie ma stali cca 3-4 tisic eur za prvy rok. Som clovek co musi mat auta v tip-top stave.
Rocne najazdim v priemere 22 000km. Priznam sa, ze mi dosla trpezlivost. Posledne BMW som predal a kupil si fungel nove auto v zaruke aj ked nie BMW. Uz nechcem tieto stare hrce ani vidiet. Ked si zratate obstaravaciu cenu tych ojazdenych BMW + servisne naklady tak zistite, ze si mozete kupit nove auto v dobrej vybave so slusnym motorom ktore bude pohodlim a technologicky niekde uplne inde ako stare e39 a e46 a dokonca asi aj ako e90 a e60. Nebudete behat po servisoch, zhanat suciastky atd.
Darmo kazovostou su BMW nie zrovna ukazkou spolahlivosti. Ked sa k tomu prirata vek + kilometre dostanete pekneho pozieraca casu, nervov a penazi. Na nove BMW 90% tohoto klubu nema (vratane mna) a tak zliepa stare auta co dosluhuju. To je moj nazor a moje skusenosti.
rolko123 napísal:Velmi obrazna to bude podla mna cela tato tema kedze kazdy ma rozny najazd a nie kazdemu sa podari kupit dobry kus ja mam e39 540iA 1997 nemam ju na kazdy den a predsa sa vymenilo toho strasne vela cez tlmice brzdy nejake veci na podvozku komplet motor GO a tym sa dostavam u mna na 37€/100km bez phm ked to porovnam s viktorovou 540i znacny rozdiel