... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
januar
Autor témy
Auto: e90 320i
Kraj: Bratislavský

Re: nedrzi volnobeh na benzine

Streda, 17. Júna 2015, 17:43

tak som zistil ze ten ventil je uplne v poriadku. Ale dnes sa stalo to ze my zacalo klepat v motore. Znie to ako kov o kov

Ejdy

Streda, 17. Júna 2015, 19:18

Neviem aku verziu SAP mas ty ale ja mam e46 316ti N42B18A a na SAPe mam hadicu aj zhora co ide priamo na jeho filter. a tento SAP otvara ventil na zaklade tlaku vzduchu zo SAP(na ventile nemam ziadnu vakvovu hadicku). Ak si niekedy vylieval vodu s tichto hadic tak to je kondenz z vyfuku, tym padom je zly aj ventil a SAP tiez lebo ide do skratu.

Jednoduchy test odpoj velku ciernu hadicu z ventilu co je na zvodoch a strc donho prst ak ho budes mat potom cierny tak sa ventil dostatocne nezatvara a treba vymenit komplet ventil hadice aj SAP.

A co ty klepe akoze nechapem jedine x5 mali problem ze im nasalo nieco z klapky...

sbarnisin
Auto: e61 530xD A/T black
Kraj: Košický

Streda, 17. Júna 2015, 19:56

A co je to ten SAP ??? :D :D :D nechce sa mi hladat.. Januar Ty mas to co ja ne? N42B20 ..pozri moj pribeh - o klepani tam nieco mam :wink: a ked tak by si mohol natocit ako to zneje...
"BMW Positiv"

"e61, 530xD A/T, 173kw, Black"

ex e46, 318i, 105kW, TitanSilber, sedan
ex e36, 318i touring 85 kW

pribeh: post1264645.html#p1264645

januar
Autor témy

Streda, 17. Júna 2015, 20:04

Ejdy napísal:
Neviem aku verziu SAP mas ty ale ja mam e46 316ti N42B18A a na SAPe mam hadicu aj zhora co ide priamo na jeho filter. a tento SAP otvara ventil na zaklade tlaku vzduchu zo SAP(na ventile nemam ziadnu vakvovu hadicku). Ak si niekedy vylieval vodu s tichto hadic tak to je kondenz z vyfuku, tym padom je zly aj ventil a SAP tiez lebo ide do skratu.

Jednoduchy test odpoj velku ciernu hadicu z ventilu co je na zvodoch a strc donho prst ak ho budes mat potom cierny tak sa ventil dostatocne nezatvara a treba vymenit komplet ventil hadice aj SAP.

A co ty klepe akoze nechapem jedine x5 mali problem ze im nasalo nieco z klapky...

Ja mam ten isty motor a mal som ten ventil vonku a vo vnutri je uplne cisty ako novy jedine kde su sadze tak je len ten vstup z motorovej casti.

januar
Autor témy

Štvrtok, 18. Júna 2015, 11:36

takze klepot je vyrieseni. Robia to vstreky splynovaca. Ale serie ma to ze pri starte my lietaju otacky hore dole. Teraz my to dokonca aj skapalo. Ale neviem preco to robi len pri studenom starte.

Ejdy

Štvrtok, 18. Júna 2015, 20:29

sbarnisin napísal:
A co je to ten SAP ??? :D :D :D nechce sa mi hladat.. Januar Ty mas to co ja ne? N42B20 ..pozri moj pribeh - o klepani tam nieco mam :wink: a ked tak by si mohol natocit ako to zneje...

Ahoj SAP je secondary air pump. Teda sekundarna vzduchova pumpa... pri starte za studena vhana vzduch do vyfuku aby nariedila emisie cca 60sekund ak je niekde v tomto systeme problem tych 60s ty trase motorom(lietaju otacky motora) alebo je pocut taki divni zvuk spod kapoty jak stihacka alebo vysavac... Ale divne je ze ked je zima tak to nerobi, aspon mne to robi iba v lete. Neviem ako inak si to vysvetlit ale asi ked je vonku 0 res -10 tak sudruzi z NDR zistili ze v zime je najlepsie katalizator cim skor najlepsie ohriat aby splnal emisie tak sa asi SAP nespusta...

Ejdy

Štvrtok, 18. Júna 2015, 20:35

januar napísal:

Ja mam ten isty motor a mal som ten ventil vonku a vo vnutri je uplne cisty ako novy jedine kde su sadze tak je len ten vstup z motorovej casti.

Tak vymen len SAP alebo uplne cely system zaslep.

januar
Autor témy

Streda, 24. Júna 2015, 12:40

Ejdy napísal:

Tak vymen len SAP alebo uplne cely system zaslep.

Tak mal som ho odpojeni a nic nepomohlo to. Inak mam dotaz kde sa nachadza rele valvetronicu č.d. 12 63 7 506 449

Ejdy

Nedeľa, 1. Novembra 2015, 09:49

januar napísal:
neboj myslel som si ze bude na hovno separator tak som teda este raz kupil novy separatora ano bolo vymienane tesnenie na potrubi co ide do valcov 4 stvorce a k tomu boli tri kruhove tesnenia, ktore nikto nevedel povedat kam idu. Vid http://autodielyds.sk/code/REINZ%7CREI% ... 7C0%7C4751
Teraz je to trosku vyriesene po vymazani adaptacii, ale je tam stale problem na volnobehu ze po case sa my zdvihnu otacky na 1000 a autom zacne vibrovat a potom sa zasa ukludni.

Len pre info mozno niekomu este pomoze: tie tri kruhove tesnenia co su pribalene k tesneniam na sanie idu na sanie konkretne na tri stredne sroby ktorimi sa sanie uchitava na hlavu (s tej istej strany ako sa davaju tie Dckove tesnenia) na krajoch toto tesnenie nieje preto su len 3.

januar
Autor témy

Streda, 4. Novembra 2015, 14:11

takze vypada ze problem sa nakoniec vyriesil. Problem bol v tom ze stale my nasavalo falosny vzduch a narusal cely podtlak. A dany problem sposobil mechanik, ked my pretesnoval olejovu vanu. Nedal my tesnenie medzi vanu a trubku kde je odmerka na olej, tak ze my tadial nasavalo a tiekol este olej.

Ejdy

Streda, 18. Novembra 2015, 20:10

=D> =D> =D> Tak konecne vyriesene GRATULUJEM =D> =D> =D>
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných