... všetko o BMW ...
Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL

voMacK napísal:No takze odvolavam, co som odvolal a slubujem co som slubil.
Mal som pravdu.

Borisss napísal:Zrazu vyzera registracna dan 3000€ celkom prijatelne, ze?

](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
 len tu vela platime, v obchode predavaju len chleby vybijane zlatom za 356 eury , lepšie auto ako dvojliter tu ma len kralovska rodina a byvame tu všetci v plechovych boxoch lebo nemame na najom dobru noc ale pobavil si ma tvojimi prispevkami a poposielala som ich aj ludom čo tu žiju a tiež si im sprijemnil tymito perličkami večer
  len tu vela platime, v obchode predavaju len chleby vybijane zlatom za 356 eury , lepšie auto ako dvojliter tu ma len kralovska rodina a byvame tu všetci v plechovych boxoch lebo nemame na najom dobru noc ale pobavil si ma tvojimi prispevkami a poposielala som ich aj ludom čo tu žiju a tiež si im sprijemnil tymito perličkami večer   

cptObvious napísal:Ta je vysoka pre ludi, co v zivote nevystrcili nos za okresne mesto.
Takisto Ako "bezplatne" zdravotnictvo a podobne rudimenty z minulosti.

DarkBeast napísal:pod lubos stahujeme sa na slovensko asi žijeme v inom Norsku :/ google a ludia co v tej krajine v živote neboli to vedia lepšie
nepotrebujem byt rozpravkarka proste tu žijem a vidim a VIEM ako to tu funguje nepotrebujem si stahovat trapne štatistiky čo mi nahodi google ale internetovi experti sa opat nezapreli ved ako inak
a inak našla som si aj ja štatistiku ktora sedi mne

http://www.tv2.no/a/3924552
De 20 mest populære bilene
Modell – kalkulert modell – verdi
1. VW Tiguan – 2,0 140 hk diesel 4Motion DSG –
68 prosent
2. BMW X3 – xDrive 20d 163 hk, automat, comfortpakke, sportsseter, delskinn navibusiness –
68 prosent
3. Subaru XV – 2,0 DL-S 109 hk 4WD Premium –
68 prosent
4. Audi Q5 – 2,0 TDI – Teknikk-, sport-, navigasjon- og designpakke, krom rundt vinduene –
68 prosent
5. VW Golf (ny modell) – 1,4 TSI 122 hk, DSG Business Edition –
66 prosent
6. Toyota Avensis – 1,8 147 hk Multidrive Advance stasjonsvogn –
66 prosent
7. Mitsubishi ASX – 1,8 DI-D Clear Tec Intense 2WD –
66 prosent
8. Volvo XC60 – D4 AWD, automat, R-design med plusspakke, VOC og driver support –
66 prosent
9. BMW 3-serie – 320 DA Touring med M-sport-, drive-, comfort- og visibility-pakke, xenon –
66 prosent
10. Mercedes B-klasse – 180 bensin, manuell med Sportpakke, xenon og skiluke –
66 prosent
11. Ford Focus – 1,0 Ecoboost 125 hk, stv., Sport med comfortpakke og Citypakke 1 –
64 prosent
12. Nissan Qashqai – 2,0 dCI DPF Tekna 4x4 automat –
64 prosent
13. Volvo V60 – D2 Momentum automat med Driver support-pakke, plusspakke med VOC –
64 prosent
14. Audi A4 – 1,8 TFSI 120 hk, Multitronic Avant, med teknikk-, sport, navigasjonspakke og krom rundt vinduene –
64 prosent
15. Toyota RAV4 – 2,2 D-4D 150 Vanguard Executive 4WD –
64 prosent
16. Peugeot 508 – SW 1,6 HDI DPF Active, med xenon og 17" alu –
64 prosent
17. Audi A3 – 1,4 TFSI 122 hk, Ambition med teknikkpakke –
64 prosent
18. Skoda Superb – 1,4 TSI 125 hk, Ambition –
64 prosent
19. VW Golf (utgående) – 1,2 RSI 105 hk, Highline med 18", sportspakke og xenon –
62 prosent
btw. cena auta sa vždy uvadza už s TOLL , aj to auto, ktore som postla z finnu je aj s toll, plati sa ešte prepis, cestna dan , poistka a take hluposti. Poistka je tu napriklad podla ročneho najazdu km, zohladnuje sa X bonusov ako počet aut v rodine, vek majitela, nehodovost a atd. atd. Auta čo som riešila vramci kupy boli stare 10ročne hajtry cenovo okolo 2000 euro. Ten članoček o tom šoku sa može tykaz hlavne dovozu aut lebo to v norsku jednoduche zrovna nie je, na vyške toll sa zohladnuje vela faktorov a určite sa neda povedat,že to je 120percent a určite tu nie je univerzalna dan, tak isto ako nie každy tu ma rovnaku dan z prijmu tak poprosim nabuduce aj nejake overene vedomosti a niečo čo mi dal ujo google prečitať alebo jedna babka povedala .. peace
 lebo si robis z huby rit
 lebo si robis z huby rit 
											pistacik11 napísal:
No to bezplatné zdravotníctvo, pici V nemecku mi zubár robil zuby, pár kusov a platil som nič, číslom 0eur, kamarátovi lezal syn V nemocnici, a pri otázke, či tam môže ostať sním, a koľko by to stálo, odpoveď nič, preplatí to poisťovňa, čiže keď sa chce a neojebuje sa už aj na toaletnych papieroch, da sa aj bezplatné zdravotníctvo, a nemusíš žiť na Kube, alee tiež by trebalo vytiahnuť nos za mesto, nefrajerit ako si bol V kine za sto ecka, lístok pre dve osoby 20e večera dajme tomu 30e a máš to za pajdu, k danam sa nevyjadrujem, ale radšej budem chodiť na m3 na nemeckých tabuliach, ako ju registrovať na svk, keď mi poistka zostane na terajšej úrovni, tak jazdím 3 roky, ale keďže do troch rokov bez nehody bude poistka skoro na polovici tak ma to vyjde este lacnejšie.
 gratulujem. Sukr, ci statne poistenie? Ktore si si zvolil?
 gratulujem. Sukr, ci statne poistenie? Ktore si si zvolil? 

cptObvious napísal:
Pocuj...robis to naschval a ucelovo prekrucas informacie, ale si fakt zijuci v krajine, kde nerozumies reci a nemas ponatia o legislative?
1) ta statistika , ktoru si stiahol, mas ponatia o com hovori?lebo si robis z huby rit
2) kupoval si si niekedy nove auto v norsku? Alebo v inej severskej krajine? Pre norov samotnych je to vysoka investicia a commitment. Mozno zpoza MacDonald pultu sa to blbo zistuje...

" takže dakujem chalani pobavili ste mna i ostatnych
 " takže dakujem chalani pobavili ste mna i ostatnych   btw. ešte jedna poznamka ten kto bol v norsku vie a ten kto sedi za netom ešte lrn vygoogli
  btw. ešte jedna poznamka ten kto bol v norsku vie a ten kto sedi za netom ešte lrn vygoogli   norovi je aj tak silnejšie auto tak na dve veci na Ho... a na Pe ... kedže dialnica je len okolo Osla ... okrem toho je tu par dvojprudoviek kde je 90ka, par ciest I.triedy a vačšina ciest su uzke cesty, kade prejdu dve auta LTT takze oni aj tak tie silnejšie auta využiju len niekde na dovolenke mimo Norska, no napriek tomu ich maju a teslu som spominala prave preto, lebo vomack naražal na fakt, že norom sa zle žije a nemožu si dovoliť lepšie auta ... tesla teda nepatri k tym najlacnejšim
  norovi je aj tak silnejšie auto tak na dve veci na Ho... a na Pe ... kedže dialnica je len okolo Osla ... okrem toho je tu par dvojprudoviek kde je 90ka, par ciest I.triedy a vačšina ciest su uzke cesty, kade prejdu dve auta LTT takze oni aj tak tie silnejšie auta využiju len niekde na dovolenke mimo Norska, no napriek tomu ich maju a teslu som spominala prave preto, lebo vomack naražal na fakt, že norom sa zle žije a nemožu si dovoliť lepšie auta ... tesla teda nepatri k tym najlacnejšim