... všetko o BMW ...
Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL
voMacK napísal:No takze odvolavam, co som odvolal a slubujem co som slubil.
Mal som pravdu.
Borisss napísal:Zrazu vyzera registracna dan 3000€ celkom prijatelne, ze?
cptObvious napísal:Ta je vysoka pre ludi, co v zivote nevystrcili nos za okresne mesto.
Takisto Ako "bezplatne" zdravotnictvo a podobne rudimenty z minulosti.
DarkBeast napísal:pod lubos stahujeme sa na slovensko asi žijeme v inom Norsku :/ google a ludia co v tej krajine v živote neboli to vedia lepšie![]()
nepotrebujem byt rozpravkarka proste tu žijem a vidim a VIEM ako to tu funguje nepotrebujem si stahovat trapne štatistiky čo mi nahodi google ale internetovi experti sa opat nezapreli ved ako inak![]()
a inak našla som si aj ja štatistiku ktora sedi mne![]()
![]()
![]()
http://www.tv2.no/a/3924552
De 20 mest populære bilene
Modell – kalkulert modell – verdi
1. VW Tiguan – 2,0 140 hk diesel 4Motion DSG –
68 prosent
2. BMW X3 – xDrive 20d 163 hk, automat, comfortpakke, sportsseter, delskinn navibusiness –
68 prosent
3. Subaru XV – 2,0 DL-S 109 hk 4WD Premium –
68 prosent
4. Audi Q5 – 2,0 TDI – Teknikk-, sport-, navigasjon- og designpakke, krom rundt vinduene –
68 prosent
5. VW Golf (ny modell) – 1,4 TSI 122 hk, DSG Business Edition –
66 prosent
6. Toyota Avensis – 1,8 147 hk Multidrive Advance stasjonsvogn –
66 prosent
7. Mitsubishi ASX – 1,8 DI-D Clear Tec Intense 2WD –
66 prosent
8. Volvo XC60 – D4 AWD, automat, R-design med plusspakke, VOC og driver support –
66 prosent
9. BMW 3-serie – 320 DA Touring med M-sport-, drive-, comfort- og visibility-pakke, xenon –
66 prosent
10. Mercedes B-klasse – 180 bensin, manuell med Sportpakke, xenon og skiluke –
66 prosent
11. Ford Focus – 1,0 Ecoboost 125 hk, stv., Sport med comfortpakke og Citypakke 1 –
64 prosent
12. Nissan Qashqai – 2,0 dCI DPF Tekna 4x4 automat –
64 prosent
13. Volvo V60 – D2 Momentum automat med Driver support-pakke, plusspakke med VOC –
64 prosent
14. Audi A4 – 1,8 TFSI 120 hk, Multitronic Avant, med teknikk-, sport, navigasjonspakke og krom rundt vinduene –
64 prosent
15. Toyota RAV4 – 2,2 D-4D 150 Vanguard Executive 4WD –
64 prosent
16. Peugeot 508 – SW 1,6 HDI DPF Active, med xenon og 17" alu –
64 prosent
17. Audi A3 – 1,4 TFSI 122 hk, Ambition med teknikkpakke –
64 prosent
18. Skoda Superb – 1,4 TSI 125 hk, Ambition –
64 prosent
19. VW Golf (utgående) – 1,2 RSI 105 hk, Highline med 18", sportspakke og xenon –
62 prosent
btw. cena auta sa vždy uvadza už s TOLL , aj to auto, ktore som postla z finnu je aj s toll, plati sa ešte prepis, cestna dan , poistka a take hluposti. Poistka je tu napriklad podla ročneho najazdu km, zohladnuje sa X bonusov ako počet aut v rodine, vek majitela, nehodovost a atd. atd. Auta čo som riešila vramci kupy boli stare 10ročne hajtry cenovo okolo 2000 euro. Ten članoček o tom šoku sa može tykaz hlavne dovozu aut lebo to v norsku jednoduche zrovna nie je, na vyške toll sa zohladnuje vela faktorov a určite sa neda povedat,že to je 120percent a určite tu nie je univerzalna dan, tak isto ako nie každy tu ma rovnaku dan z prijmu tak poprosim nabuduce aj nejake overene vedomosti a niečo čo mi dal ujo google prečitať alebo jedna babka povedala .. peace
pistacik11 napísal:
No to bezplatné zdravotníctvo, pici V nemecku mi zubár robil zuby, pár kusov a platil som nič, číslom 0eur, kamarátovi lezal syn V nemocnici, a pri otázke, či tam môže ostať sním, a koľko by to stálo, odpoveď nič, preplatí to poisťovňa, čiže keď sa chce a neojebuje sa už aj na toaletnych papieroch, da sa aj bezplatné zdravotníctvo, a nemusíš žiť na Kube, alee tiež by trebalo vytiahnuť nos za mesto, nefrajerit ako si bol V kine za sto ecka, lístok pre dve osoby 20e večera dajme tomu 30e a máš to za pajdu, k danam sa nevyjadrujem, ale radšej budem chodiť na m3 na nemeckých tabuliach, ako ju registrovať na svk, keď mi poistka zostane na terajšej úrovni, tak jazdím 3 roky, ale keďže do troch rokov bez nehody bude poistka skoro na polovici tak ma to vyjde este lacnejšie.
cptObvious napísal:
Pocuj...robis to naschval a ucelovo prekrucas informacie, ale si fakt zijuci v krajine, kde nerozumies reci a nemas ponatia o legislative?
1) ta statistika , ktoru si stiahol, mas ponatia o com hovori?lebo si robis z huby rit
2) kupoval si si niekedy nove auto v norsku? Alebo v inej severskej krajine? Pre norov samotnych je to vysoka investicia a commitment. Mozno zpoza MacDonald pultu sa to blbo zistuje...