... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Re: Vaše skúsenosti s LPG (v 5er)

Štvrtok, 11. Decembra 2014, 19:30

kedze je reduktor napojeny priamo na maly okruh (mam tam koli tym hadiciam o hodne dost miesta) tak ak mas teplotu motora 90℃ tak tolko ma aj splynovac.

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Piatok, 12. Decembra 2014, 10:54

ani ja necítim kedy prepína. Iba vidieť signalizáciu. Ale tak by to malo byť. Myslím malo by to byť bez citelnej zmeny.

Z iného súdka. Dnes sa mi stalo, že som tankoval na Slovnaftke (-2°C) ráno a nenatankovalo mi to. Proste nič. Stalo sa mi to už druhý krát. Išiel som hneď na OMW a tam bez problému. Čo to mohlo byť? Zamŕza niečo v LPG alebo niečo majú zle oni?
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Piatok, 12. Decembra 2014, 11:52

trunek napísal:
ani ja necítim kedy prepína. Iba vidieť signalizáciu. Ale tak by to malo byť. Myslím malo by to byť bez citelnej zmeny.

Z iného súdka. Dnes sa mi stalo, že som tankoval na Slovnaftke (-2°C) ráno a nenatankovalo mi to. Proste nič. Stalo sa mi to už druhý krát. Išiel som hneď na OMW a tam bez problému. Čo to mohlo byť? Zamŕza niečo v LPG alebo niečo majú zle oni?

moze byt, ze na tej slovnaftke maju trochu mensi tlak a nepretlacil tu gulocku, ktora je v tankovacom hrdle. a OMV mala vacsi tlak, tak to uz islo. alebo sa gulicka iba zasekla (primrzla)
ti odvaznejsi mozu zobrat srobovak a trosku ju potlacit :smile:

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)

Piatok, 12. Decembra 2014, 18:16

moj redukrot je napojeny na spiatocku z kurenia, takze ked v zime zacnem kurit, neprepne na lpg, mozno az po 10km. Ak ale necham vypnute kurenie a neodoberam teplo z maleho okruhu, tak sa prepne za cca 3km. Takze ak je problem s prepinanim, skus vypnut kurenie, mozno ho prepne po chvilke.
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

kubes05
Auto: e39 528i A lpg
Kraj: Žilinský

Piatok, 12. Decembra 2014, 20:57

dasto napísal:
moj redukrot je napojeny na spiatocku z kurenia, takze ked v zime zacnem kurit, neprepne na lpg, mozno az po 10km. Ak ale necham vypnute kurenie a neodoberam teplo z maleho okruhu, tak sa prepne za cca 3km. Takze ak je problem s prepinanim, skus vypnut kurenie, mozno ho prepne po chvilke.

Ok dik za radu zajtra to hned vyskusam. Inac teraz ked som bol v auparku auto stalo cca 2,5 hodiny v garazi. Ked som nastartoval, motor stale drzal teplotu podla budika takmer na prevadzkovej teplote, presiel som jedno parkovacie podlazie teda cca 200m a potom sa preplo na plyn cize myslim, ze tam bude ta teplota na prepinanie nastavena dost vysoko inac by sa malo prepnut hned ako sa pohnem ak by to bolo nastavene na tych klasickych 30 stupnov nie ? (hned ako som vyparkoval som to trosku odpalil aby vystrelili otacky ci to hned prepne a nemalo to ziadny vplyv na to preplo to potom normalne ked som siel kludnou jazdou)
___
e39 523iA ex
Mercedes 190 D ex
e36 316i ex
Mercedes C200 kompresor ex

dasto

Sobota, 13. Decembra 2014, 07:07

skus ešte pozrieť, či nemáš zavzdušnený systém, ak ho poriadne nevykuruje, tak ti ho neprepne.

jetzt?
ex E36 coupe 320i

EBOLA

Sobota, 13. Decembra 2014, 10:06

dasto co si pomylili hadice? preco to nedali pred vstup do radiatora :-k

kubes ja rano nastartujem zapalim si a po 100m mi prepne (po prvej krizovatke) skus odvzdusnit ako ti radi dasto tento problem som mal aj ja. a ak nepomozes tak zbehni na diagnostiku nech ti pozru ako to je nastavene.

kubes05
Auto: e39 528i A lpg
Kraj: Žilinský

Sobota, 13. Decembra 2014, 12:44

EBOLA napísal:
dasto co si pomylili hadice? preco to nedali pred vstup do radiatora :-k

kubes ja rano nastartujem zapalim si a po 100m mi prepne (po prvej krizovatke) skus odvzdusnit ako ti radi dasto tento problem som mal aj ja. a ak nepomozes tak zbehni na diagnostiku nech ti pozru ako to je nastavene.

tak to mas paradicku to benzin ani moc netankujes, presne tak by som si to predstavoval aj ja :) nejdem s tym spekulovat obiednal som sa na servisnu prehliadku lpg systemu nech mi to pozru povysvetluju a nastavia snad to potom pojde ako ma.
___
e39 523iA ex
Mercedes 190 D ex
e36 316i ex
Mercedes C200 kompresor ex

dasto

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 08:48

pozeram ze u mna by sa to dalo prerobit tak, aby to jazdilo ako ma a prepinalo tiez. Chce to len teplu garaz, jamu a cas. Ostatne uz zvladam. Myslim, ze sa chlapcom nechcelo tahat vodne hadice zozadu spred kabiny, tak si to zjednodusili, mozno to sam nevedel ako su hadice napojene. Mam to napojene na hadicu č5 http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-Touring/Europe/523i-M52/L-A/mar1999/browse/engine/cooling_system_water_hoses_2/ a malo by to byt napojene za hadicou 8, to je vlastne vystup z motora do kurenia. Pozeral som na diag lpg ako sa reduktor zohrieva, ako dlho mu to trva a je to dovod preco mi to pri mrazoch zacne vynechavat. (ked sa prepne na lpg zapinam kurenie a vlastne mu odoberam teplo) Proste nestiha vykurovat reduktor a zamrza v nom palivo.

jetzt?
ex E36 coupe 320i

EBOLA

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 09:56

veby to cloveka napadlo cez leto, ze? :-D
ja som tiez nadaval, ze mi tesnenie pod hlavou neruplo ked boli teploty 20+ a svetlo do 20:30 :mrgreen:

chalani, kedze rozoberam cely vrch rozhodol som sa prerobit aj LPG system. LPG palivovu listu mi umiestnili nad benzinovu. teraz sa mi tam neda nasadit ten plastovy kryt a vizera to hrozne. uvazujem, ze nakupim hadice a presuniem ju. kde ju mate vy?

dasto

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 12:14

tak isto nad vstrekmi. Tiež ju budem presúvať, keďže mám vstreky navŕtané v strede sania, tak lištu budem presúvať nad samotné sanie, nebude potom zavadzať pri vyberaní sviečok. Ináč kamoš prerábal lpg sám, nakúpil si stag, vyhodil tartarini, namontoval si to sám a teraz je maximálne spokojný. Vraj nastavenie stagu je oveľa lepšie, dovoluje jemnejšie korekcie a hlavne je vraj každý vstrek samostatný, nieje to na lište. Ak nevidel som to, musí to byť samá hadička, keď to však funguje, tak prečo nie.
Prílohy
DSC_0668.JPG

jetzt?
ex E36 coupe 320i

EBOLA

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 12:58

ja mam vstreky navrtane pekne hlboko az pri benzinovych vstrekoch ale ta lista mi tam vadi hlavne ked vidiet vsetky kable a hadicky
Obrázok

radsej by som to asi spravil takto
Obrázok

dasto

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 13:22

no akurat to co si dal je stag, vsimni si, ze vstreky su zvlast, niesu na liste, iba je tam rozbocka.
Mas to urobene dobre, podla navodu maju byt vstreky lpg namontovane co najblizsie k vstrekom benzinu.
Ked to je v strede ako u mna, musi ist v sani hadicka ktorou sa plyn vstrekuje na spravne miesto. Pochybujem, ze je dopravovany tam kde by mal byt, navyse priemer hadicky v sani logicky zmensuje prietok nasavaneho vzduchu a tvori prekazku priamo vovnutri. Hadicka je hruba asi ako ceruzka, takze prietok je obmedzeny dost.

jetzt?
ex E36 coupe 320i

EBOLA

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 13:39

ja uvazujem nad dvoma moznostami. bud pod celne sklo medzi motor a prepazku ale tam by bol zly pristup pri servisnom ukone alebo nad kryci pled nad zvodmi ale odtial by boli zase dlhe hadicky.

dasto

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 13:59

neviem kedy to budem prerábať, možno cez dovolenku, záruka už skončila, myslím, že minulý týždeň. Tiež som uvažoval nad tým, že to dám dopreč a nahradím to tým stagom, chalani čo ho tu majú jazdia bez problémov. Veľká značka tartarini tu sklamala asi viacerých a je otázne či všetky problémy ktorými tu trpí niesú zapríčinené práve tou neodbornou montážou. Prerobím si to podľa seba a uvidíme. Cenu za montáž mám už nazad, takže môžem experimentovať :-D

jetzt?
ex E36 coupe 320i

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných