... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Martin540
Auto: V8
Kraj: Nitriansky

Re: Vaše skúsenosti s LPG (v 5er)

Pondelok, 17. Novembra 2014, 22:19

nrtm - nrtm je skratka (nadrotmajster ?:) ) to len tak bokom :)... Ano tankujem plyn len na OMW mam to vzdy po ceste z prace alebo do prace.. Snad to neni nejaky shit :-k .. Ake mate inak skusenosti kde sa da natankovat najlepsi plyn v NR a okoli ? :thumbup: Velmi rad si dam poradit... Musim behnut dat pozriet ten plyn pretoze to vo vyssich otackach nechce tahat :-k a na volnobehu ma LPG nepravidelny chod troska, hlavne ked este neni motor uplne zohriaty. Ako pisali chalani moze to byt hoci co. Uvidim co povedia odbornici :wink:
BMW e39 540i 6q 99´

nrtm
Auto: firemne

Utorok, 18. Novembra 2014, 06:28

ano nadrotmaster, ale to su uz case davno minule. Ja na radu byvaleho majitela klubaka tankujem len na slovnaftke, a auto ide bez problemov. On udajne skusal aj lacnejsie plyny a nerobilo to dobrotu.

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 18. Novembra 2014, 06:52

martin, tiez kolega? to len tak bokom ;-)

jj pocul som, ze na slovnaftke maju najkvalitnejsi, no v priemere som na nom vzdy spravil o 50km menej. netreba si vsak mylit cerpacky a plyn. ak by jurky predaval plyn tak to neznamena, ze to bude rovnaka sracka ako ta napodobenina ktoru oznacuje ako benzin/nafta. cize slovnaft predava daky ecoplyn ci co, lukoil ma myslim probugas co je tiez fajn...

nrtm
Auto: firemne

Utorok, 18. Novembra 2014, 06:57

do martina som chodil len na sluzobky, poslednych 10 rokov to bola Nitra, ale uz pomaly piaty rok na vysluhovom \:D/
EBOLA napísal:
martin, tiez kolega? to len tak bokom ;-)

jj pocul som, ze na slovnaftke maju najkvalitnejsi, no v priemere som na nom vzdy spravil o 50km menej. netreba si vsak mylit cerpacky a plyn. ak by jurky predaval plyn tak to neznamena, ze to bude rovnaka sracka ako ta napodobenina ktoru oznacuje ako benzin/nafta. cize slovnaft predava daky ecoplyn ci co, lukoil ma myslim probugas co je tiez fajn...

EBOLA

Utorok, 18. Novembra 2014, 07:33

nie biele kone... pytal som sa ci aj martin540 je kolega :mrgreen: ;-)
ale dobre si spravil. ide to od desiatich k piatim :roll:

Pepito
Auto: 540i '97 6q
Kraj: Bratislavský

Utorok, 18. Novembra 2014, 07:49

Martin540 napísal:
Vktor , Pepito - :thumbup: jasne behnem s nim tam.. pokial bude pocasie priat este tento rok.. ked nie tak uz to vydrz na jar :)
Urcite uz je na case tam behnut :roll: .. inak viem ze LPG je na spotrebu a tak ale nakladate tomu aj na LPG ? ja vzdy ked chcem ist do vykonu prepnam na Benzin zevraj na Plyne neni dobre tomu nakladat :-k takze vas nazor by som chcel tiez poznat na toto :)

:D Ze ci nakladame tomu aj s LPG :) No minule ma chcela predbehnut jedna nova A8 4.2quattro a kedze som bol v nalade, tak som si povedal ze no halo halo...za to ze mam 17rokov (auto) neznamena ze novy fesak si moze dovolovat na starcov, tak pri 230km/h som si vsimol ze boha ja som isiel na plyn...no a samozrejme audi za mnou. Ja som si doteraz nevsimol absolutne nic co sa tyka toho nakladania pri jazde na LPG. Ale ja mu zase robim to, ze kym sa nezahreje nad tych 70stupnov (Ano plyn zapina sam ked teplota vystupi cca z modreho policka teploty no niekedy ked ma auto naladu tak mi pri dobrzdovani a zatlaceni spojky zdochne. To sa stava najcastejsie ked motor este nie je zohriaty no uz ide na plyn) tak jazdim na benzin. A potom aj poslednych 20,30km ho prepinam naspat na benzin (akoze odmena :) ). Ja osobne by som sa toho ale nebal :)

Martin540
Auto: V8

Utorok, 18. Novembra 2014, 08:59

Ebola- ano kolega☺uz minule som ti chcel pisat..a to zw to ide od desiatim k piatim je bohuzial realita ale to je nadlho☺urcite vies o com pisem..pocul som aj ja ze na slovnaftke maju najlepsi plyn no u mna v okoli nie je a v NR neviem...na OMW myslim neni az taky najhorsi plyn(75centov/l)..

Pepito- tak uz to je jasne..niekde tam mam nieco zle a musim navstivit servis :-k
BMW e39 540i 6q 99´

Pepito
Auto: 540i '97 6q

Utorok, 18. Novembra 2014, 09:37

Martin540 napísal:
a v NR neviem.....

V NR som tankoval na Slovnaftke plyn a maju ho tam dobry. Ja osobne tankujem len a len na slovnafte. Jedine u nas na vychode konkretne v Kralovskom Chlmci som sa stretol s sh*t plynom na slovnafte. Takze tankovat v NR kludne :) Ten tzv. zly plyn sa mi prejavoval tak, ze ak som tam natankoval full, tak pri kickdown-e mi ten stag system zacal pipat ako v apollo 13 warning na unik kyslika [-o< ("posedliacky" pipalo to ako keby som mal malo plynu v nadrzi a prepinalo mi to automaticky naspat na benzin) :-&

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 18. Novembra 2014, 10:05

OMV plyn je skôr len taký priemerný
dobre sa mi jazdí na slovnafťácky, akurát ako tu kolega predomnou spomínal na tej jednej pumpe slávnej majú taký patok, mne nevypínalo ale bežne som dával na 50l plynu okolo 420km na dlhšie cesty, po natankovaní na tej pumpe len 360
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8

Utorok, 18. Novembra 2014, 10:36

ja dávam tiež Slovnaftku. Teda v 90% prípadu. Ak náhodou dojde LPG niekde na ceste tak dám, čo príde, ale nie noname pumpy.Ohľadom Slovnaftky som počul iba kladné ohlasy, na STVčke býva testmagazín a tam dopadol ako naj, čo sa týkalo kvality. Vždy pri výmene filtrov v LPG sú ako nové, bez známky zašpinenia. Ak som natankoval niekde inde tak som veľakrát nenatankoval ani toľko ako na Slovnaftke.

Čo sa týka výkonu, tak ja osobne necítim, žiadny rozdiel či mu dám kickdown na LPG alebo na benzíne. LPG neprepína ani keď akokoľvek stlačím pedál na podlahu. Ak to je dobre nastavené tak nemá prečo. Čo som si všimol, že ak je už malý tlak, iba na pár km, tak keď dám na podlahu prepne na benzín (poklesne tlak a vyhodnotí ho ako prázdnu nádrž asi) ale nič netrhne....ak dám dole nohu v plynu tak sa LPG prepne sám ešte na pád km. Ale kým nie je nádrž prázdna, tak s LPG nemám žiadny problém, čo sa týkalo výkonu alebo také niečo.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

Majo
Auto: e36 328iA LPG

Utorok, 18. Novembra 2014, 12:27

myslim, ze debata o kvalite plynu tu uz niekde je, slovnaft rozhodne nie je z tych najlepsich, ale su aj horsie...
Pokial mate sekvencny vstrek je to relativne OK, ale ak natankujem do kamaratovej 1.6ky Nivy Slovnaft(ZV) miesto Viffu, tak to auto ide uplne strasne.... Nehovoriac ze VIFF - Progubas stoji 0.69 :mrgreen:

EBOLA

Utorok, 18. Novembra 2014, 12:58

kde tankujes viff?

Majo
Auto: e36 328iA LPG

Utorok, 18. Novembra 2014, 14:59

Lukoil oproti Hypernove. Viff tam mali este aj kym to bol JET. Uz tam tankujem 8rokov :lol:

EBOLA

Utorok, 18. Novembra 2014, 15:34

aj ja tam tankujem... lenze mi zreagovali tesniace gumicky na palivovej liste s tym plynom a po cca 15000 som musel ist na zarucnu opravu.

biggest99
Auto: E46 330d Hartge

Utorok, 18. Novembra 2014, 15:35

ve Zvolene vrele doporucuji Navara - kousek od OMV vypadovka na Lucenec.
Plyn berou z Rakouska a je jednim slovem SUPER!!! Za posledni 3 mesice sem nemel lepsi.

jinak ostatni dodavatele, podle me:
- Navara - 5z5 - pecka! Fakt genialni LPG, spechal sem, dost sem tomu slapal a spotreba mensi jak pokojna jizda se Slovnaftem!
- Slovnaft - sazka na jistotu, ciste, spolehlive, obcas trosicku horsi, ale na ten lpg sem najel mozna 85% km a to jich sou desetitisice. za me 4z5 bodu (vice=lepe)
- Jurki - levne, nejede to zdaleka jak by melo, spotreba oproti Slovnaftu nahoru - prumer 3z5
- OMV - 4z5 cekal sem vice, ale asi dobre, plne porovnatelne se Slovnaftem, mozna o chlup lepsi.
- česko - Tomegas (Přerov) - SHIT! nemam vice slov 1z5 - jednim slovem: tragedie
- česko - Euro Oil (Čepro) - zatim nebudu soudit, mam jen 2 nadrze.

pro predstavu, najedu od 3 do 6 tkm/mesic po cele cr, sr
BMW E46 330dT
BMW E39 525iT - ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní