... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, fox1k

banner
 
 
Skyro
Príspevky: 138
Registrovaný: 12.12.2016
Auto: Honda
Kraj: Trenčiansky

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Utorok, 11. Júla 2017, 17:15

DIS veru nemam :-/
 
Skyro
Príspevky: 138
Registrovaný: 12.12.2016
Auto: Honda
Kraj: Trenčiansky

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Štvrtok, 13. Júla 2017, 12:07

Snad pisem do dobrej temy.

Snazim sa updatnut moju DDE5 jednotku na 320d E46 110kw. Winkfp mi vsak vzdy vypise IFH-0009, ze neodpoveda. Robim to cez K DCAN. Pritom cez INPA sa s nou rozprava normalne bezchybne. Piny mam skratovane. Kde je chyba? WinKFP som iba nainstaloval, nerobil som tam ziadne zmeny.

Este jedna vec mi neda spat, pri vybere family mam na vyber niekolko rodin DDE5, ako viem ktoru treba vybrat? Niekde som sa docital ze je to jedno pokial vyberiem jednu DDE5.

ZUSB cislo je part no? Alebo Assembly no? Skusal som to tam vpisat, no winkfp ju nenasiel.
 
Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Príspevky: 6342
Registrovaný: 14.7.2008
Kraj: Bratislavský

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Štvrtok, 13. Júla 2017, 13:26

bud rad ze ti pise ze neodpoveda, pokial by ti odpovedala na zaciatku zmaze program s data a natlacenie noveho skonci s chybou... potom si mozes zohnat cloveka co vie co robi a poriesi ti to za patricnu financnu odmenu... robit taketo riskantne operacie lacnymi kablikmi za 5 penazi by som nikdy nerobil, zozen si radsej poriadne vybavenie ake sa na take ukony pouzivaju alebo si to daj urobit cloveku co ho ma
 
Skyro
Príspevky: 138
Registrovaný: 12.12.2016
Auto: Honda
Kraj: Trenčiansky

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Štvrtok, 13. Júla 2017, 13:30

Ved to sam predavas ako kompatibilne s dcan, teraz vravis ze to je lacny kablik za 5 penazi? Preco teda pises ze je to kompatibilne s winkfp?
 
Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Príspevky: 6342
Registrovaný: 14.7.2008
Kraj: Bratislavský

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Štvrtok, 13. Júla 2017, 13:35

ano, v porovnani s ICOM je to kablik za 5 penazi, kompatibilne s winkfp to je, urcite si si vsimol ze ku kfp nedavam data, nikdy som nikomu neodporucal s tym updatovat RJ ci videl si to niekde? aj teraz som ta upozornil ze nerobis dobre, ale rob ako uznas za vhodne :)

btw ak mas napojit auto na zdroj nieje to myslene aby si dal na svorky baterie autonabijacku alebo startovaci vozik... ale seriozny kvalitny zdroj spusteny v prudovom rezime v patricnom vykone
 
johnyx77
Príspevky: 3
Registrovaný: 12.5.2015
Kraj: Trnavský

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Nedeľa, 23. Júla 2017, 20:50

Ahojte, tak mám za sebou prvé aj to neúspešné kódovanie :).. Brat chcel na e61 odpojit pípanie pásov a nastavit AE ako denne svietenie.. Pásy sa mi asi podarilo odpojiť ale z LMA som len načítal dáta no nič som späť nenahral a za hodinu mi brat volal že nemôže naštartovať a keď som prišiel svietila len jedna hmlovka a kedno dialkové svetlo.. Keď sme to pripojili na káble tak som tam nahral prazdny .MAN súbor aj na SGM aj na LMA.. Auto sme naštartovali chvílu pojazdili a zatial sa nič nedeje.. Môže to byť len tým že som to vytiahol z LMA a nič nenahral späť? A druhá otázka.. Dá sa vôbec nastaviť AE ako denne na predfl e61? Ďakujem za odpoveď.
 
PetoK
Príspevky: 7917
Registrovaný: 11.7.2007
Kraj: Žilinský

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Nedeľa, 23. Júla 2017, 22:13

Nie. Nechápeš už miliónkrát riešené, že tam je slaba žiarovka ktorú cez deň nevidno?
 
johnyx77
Príspevky: 3
Registrovaný: 12.5.2015
Kraj: Trnavský

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Nedeľa, 23. Júla 2017, 22:31

Diky.. Až na to že som sa nepýtal či ju je vidno alebo nie.. Ale či sa to dá nakódovať.. :)
 
Užívateľov profilový obrázok
Peped
Príspevky: 1267
Registrovaný: 3.9.2006
Auto: e61 550i LCI
Kraj: Nitriansky
Bydlisko: Nitra

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Pondelok, 24. Júla 2017, 20:54

Na predface sa nedajú nekodovat AE na denne svietenie. Treba modul lma2. S tým prázdnym manom by to nemalo urobiť nič zle.
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex
 
johnyx77
Príspevky: 3
Registrovaný: 12.5.2015
Kraj: Trnavský

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Utorok, 25. Júla 2017, 05:03

Tak nič teda.. Diky moc
 
Peter666555
Príspevky: 66
Registrovaný: 23.6.2016
Auto: e46 318d
Kraj: Košický
Bydlisko: Štítnik

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Utorok, 25. Júla 2017, 12:31

Hojte, mam taky problem

Ak otvorim ncs a podla navodu zvolim profil (pouzil som diag.sk profil pretoze mam ncs v4 a revtor's profil na moju verziu neviem najst), zvolim VIN/ZCS/FA , potom F3 kde vyberem E46 a vyskoci mi tabulka s vyberom modulov. Hociaky modul vyberiem vzdy mi vyhodi error
Vin is faulty
COAPI -1081: GM key is invalid FFFFFF20I
COAPI -1080: Coding key invalid FFFFFF20FFFFFFFFFFFFFFFFEFFFFFFFFFFF
COAPI - 1080: Coding key invalid
COAPI - 1000: Error

Skusal som zadat VIN manualne cez F2 a aj tam mi vyhodilo VIN is faulty.

INPA vpohode komunikuje s DCAN.
Hadam budete mat nejake rady pretoze google mi v tomto nechce poradit. Dakujem.
(Osobne si myslim ze tu bude chyba s komunikaciou, pretoze ten isty error mi vyhodi aj ked mam kluc v polohe 0)

//edit: uz mam NCSDUMMY4.PFL a aj tak to vyhadzuje, cize to nebude profilom (co som bral ako dalsiu moznost)
//edit2: myslite ze to pojde cez ISTA/P z ruskych for ? i ked diag.sk varuje "soft vyhradne pre ICOM, v krajnom pripade Dcan"
 
Skyro
Príspevky: 138
Registrovaný: 12.12.2016
Auto: Honda
Kraj: Trenčiansky

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Štvrtok, 27. Júla 2017, 13:17

Mas vyskratovane piny 7 a 8?
 
Peter666555
Príspevky: 66
Registrovaný: 23.6.2016
Auto: e46 318d
Kraj: Košický
Bydlisko: Štítnik

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Štvrtok, 27. Júla 2017, 13:35

Ano mam
 
kiski
Príspevky: 221
Registrovaný: 19.7.2010
Auto: E61 525d
Kraj: Trenčiansky

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Piatok, 18. Augusta 2017, 14:47

Zdravím páni, zrejme píšem do nesprávnej témy, ale týka sa to kódovania, tak to dávam sem...

Chcel by som si dorobiť pravú zadnú hmlovku na E46 Touring FL. Je mi jasné, že musím doplniť žiarovku, a najlepšie by bolo zohnať to kufrové svetlo z angličana, ale skôr mi ide o to, že či potom treba ešte dotiahnuť nejaké káble k tomu svetlu alebo stačí už len nakódovať licht modul? Vopred ďakujem za odpovede a poprosím hneď neukameňovať :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní