... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, fox1k

banner
 
Skyro
Príspevky: 138
Registrovaný: 12.12.2016
Auto: Honda
Kraj: Trenčiansky

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Streda, 24. Mája 2017, 09:01

Chlapi mam problem. Chcem kodovat trojitu kratku smerovku, no nevidim v LSZ.C31 ten parameter. Malo by to byt MIND_ANZ_ZYKL_TIPP_BLK ale to tu proste nemam.

Ostrekovanie bixenonov - to iste co smerovky, nevidim parameter ani v GM5 ani v LSZ.

Korekcia spotreby - parameter tu mam, avsak na vyber mam iba wert01. Mala by sa dat pridat vlastna hodnota pravym kliknutim, ale vtedy sa mi zobrazi iba kopirovanie nazvu parametru a nie add new parameter. Mam ncs 0.6.0.7, malo by sa to dat od 0.6.0.6
 
Užívateľov profilový obrázok
Imi
Príspevky: 402
Registrovaný: 23.8.2012
Kraj: Košický

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Streda, 24. Mája 2017, 09:03

Ten parameter pre LCM ani nenajdes lebo to je az v LCM s CI 36 a 37.
 
Užívateľov profilový obrázok
jararak
Príspevky: 10598
Registrovaný: 13.5.2008
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Ba,Ma,Ks

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Streda, 24. Mája 2017, 09:07

spotreba sa riesi cez budiky priamo zadanim hodnoty, alebo cez diag, tam to vies
v gmku hladaj scheinwerferreinningung, popripade nieco vlemi podobne
bmwcoding.sk
bmw maps 2019
cic sk/cz
 
Skyro
Príspevky: 138
Registrovaný: 12.12.2016
Auto: Honda
Kraj: Trenčiansky

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Streda, 24. Mája 2017, 09:09

Cez budiky ju nevyriesim. Inpa to zvladne?
 
Užívateľov profilový obrázok
jararak
Príspevky: 10598
Registrovaný: 13.5.2008
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Ba,Ma,Ks

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Streda, 24. Mája 2017, 09:36

ista/d alebo dism inpa, neviem, ja som taky skript nemal/nehladal
bmwcoding.sk
bmw maps 2019
cic sk/cz
 
Skyro
Príspevky: 138
Registrovaný: 12.12.2016
Auto: Honda
Kraj: Trenčiansky

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Streda, 24. Mája 2017, 18:53

Nasiel som zmenu faktora v inpe, ale nemozem ho zvysit nad 1000. Potrebujem tam dat tak 1200. Da sa to nejako?
 
BAR5645
Príspevky: 3
Registrovaný: 20.6.2017
Auto: E65
Kraj: Bratislavský

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Utorok, 20. Júna 2017, 11:24

Ahoj, dá se přes NCS opravit kilometry na budíkách u E65 před Facelift ? aktuálně svítí 999 999km, převodovka má cca. 470 tis. km a budíky maji v sobě cca. 220 tis. km
 
 
BAR5645
Príspevky: 3
Registrovaný: 20.6.2017
Auto: E65
Kraj: Bratislavský

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Utorok, 20. Júna 2017, 11:43

Dík za info jen pro upřesnění ta chyba nastala při diagnostice na originální Delphi při ověření kódovacích dat vozidla. Opravdu byla originál jelikož se to stalo v servise a bohužel technik si s tím nevěděl rady tak jsem to neřešil. A jak ty říkaš abych nepoužíval cigánské diag. Jsem proti používání takovýchto nástrojů. Mám svoje auto rád.
 
Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Príspevky: 6342
Registrovaný: 14.7.2008
Kraj: Bratislavský

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Utorok, 20. Júna 2017, 11:46

ano, delhpi nieje vhodna na ziadne resetovanie, kodovanie BMW, maximalne diagnostika a nejake livedata, technik skusal asi rad radom stlacat procesy a takto to dopadlo, niesi prvy ani posledny komu sa toto stalo
 
BAR5645
Príspevky: 3
Registrovaný: 20.6.2017
Auto: E65
Kraj: Bratislavský

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Utorok, 20. Júna 2017, 12:00

Každopádně díky za info, vyzkouším update SW. Jinak někde tady bych mohl najít návod na postup pro update SW ? ještě jsem to nestihl projít všechno tak nevím jestli to tu je někde popsané případně jestli máš nějaký návod budu jedinně rád. Díky moc.
 
Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Príspevky: 6342
Registrovaný: 14.7.2008
Kraj: Bratislavský

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Utorok, 20. Júna 2017, 13:01

staci najst na internete cloveka ktory ma patricne vybavenie (icom, istap, kvalitny zdroj v prudovom rezime, patricne znalosti) a dat si u neho aktualizovat budiky pripadne ich nakodovat do zakladu podla FA
 
Užívateľov profilový obrázok
Peped
Príspevky: 1267
Registrovaný: 3.9.2006
Auto: e61 550i LCI
Kraj: Nitriansky
Bydlisko: Nitra

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Nedeľa, 25. Júna 2017, 09:42

Dá sa nastaviť na e46 fl aby sa po vypnutí kľúča odomkli dvere? Mám nastavené auto zamykanie po rozjazde ale otravuje má stále to manuálne otvárať s gombíkom.
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex
 
Skyro
Príspevky: 138
Registrovaný: 12.12.2016
Auto: Honda
Kraj: Trenčiansky

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Nedeľa, 25. Júna 2017, 09:48

Nedá, preto to chcú všetci vypnúť ak to majú zapnuté ;)
 
Skyro
Príspevky: 138
Registrovaný: 12.12.2016
Auto: Honda
Kraj: Trenčiansky

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Utorok, 11. Júla 2017, 16:30

Ahojte. Snazim sa zmenit kalibracny faktor spotreby na KBM C06 na mojej E46ke. Robim to cez nettodat kodovanie. Nettodat uspesne precitam, pridam si custom hodnotu v HEX, skompilujem .man subor. Ked dam v basic jobs druhy job z hora (kodovanie nettodat) a do dalsej tabulky vlozim cestu ku nettodat.man (skusal som aj bez cesty, iba nettodat.man), vyhodi mi vzdy COAPI1063. Pritom nemenim nic ine iba pridavam jednu kalibracnu hodnotu, aj to cez ncsdummy. Ked rozkliknem change job, mam tam moznost nettodaten_schreibe, tak myslim ze moj modul by mal byt schopny programovat cez nettodat. V INPA viem zmenit hodnotu faktora, bohuzial iba smerom dole, tj viac ako 1000 mi nezoberie. Robim to cez DCAN, piny 7a8 mam vyskratovane.

Kde moze byt chyba?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní