... všetko o BMW ...

Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: E66 730D face-Webasto FUNGUJE!!!

Streda, 31. Októbra 2012, 11:07

Upgrade.....dialkové ovládanie doma, 160€ v BMW, sparované z autom a dialka už funguje...ale.......bude treba dorobiť aj ten changeover ventil,lebo pri 1st motor tolko tepla odobera,že interier nieje tak teply,ako by som chcel.....pri 8stupnoch bolo po 10minutach v aute 25stupnov....,ale pri 1st. to bolo slabé teplo.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Streda, 31. Októbra 2012, 12:10

To ti zavidim, ja zatial v aute klepem zubami - vadny termostat :wink: . Ale dnes mi termostaty pridu a pri ich montazi konecne pripojim webasto na chladiaci okruh - riesim problemy s dialkovym a webasto este nezapojene...

Laco19

Utorok, 13. Novembra 2012, 14:06

Uz mam "wandler" hotovy :D .
Uz len dokoncit instalaciu webasta a namontovat to vsetko do auta.
Obrázok

TT-SIMIK
Autor témy

Streda, 14. Novembra 2012, 09:43

Šikovným patrí svet....)))) =D>
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Enjoy1
Auto: 750Li
Kraj: Zahraničie

Piatok, 23. Novembra 2012, 18:49

Cital som tu vase prispevky, ale nenasiel som jednu vec, ak som dobre pozeral, neviete mi povedat, kde koncia draty z Webasta, ide to podbehom do motoru cez prepazku a dalej? Myslim kde to konci v nejakom prijmaci, ak ano, kde ho najdem? Vraveli mi v servise, ze niekde vzadu u menica dvd, tuneru atd, ale tam som to nenasiel, mam tam origo zapojene Webasto a bol k tomu aj ovladac, ale ktory to neviem, kupil som T100htm a chcel by som to napojit miesto toho stareho, pravdepodobne tam bola T91. Jedna sa o 750-e65- 7/2007, ak viete poradte, dakujem...

Laco19

Piatok, 23. Novembra 2012, 19:53

Slabo si cital, dost sme o tom diskutovali az kym sme na to neprisli :wink: .
Webasto nie je priamo pripojene k ziadnemu prijimacu, je pripojene iba na zbernicu CAN rovnako ako dalsie riadiace jednotky v aute.
Mozes mat dialkove ovladanie ale bez prijimaca Telestart - zinicializovane v CAS. Na prijem sa pouziva rovnaky hardver ako na dialkove k centralu. Zatial si myslim ze s takymto riesenim sa auta predavali. Tie dialkove boli asi iba 2 typy: hranate trojtlacitkove a dvojtlacitkove, placate, s 2 valcovymi 12V baterkami (T93). T91 takto nefunguje. Dosah takeho ovladania je cca 300m, je bez spatnej vazby o prijati signalu.
Alebo mozes mas riesenie aj s prijimacom Telestart, dosah je cca 1000m a dialkove blikanim LED upozornuje na maly dosah. Prijimac by mal byt niekde v oblasti za skrinkou spolujazdca a antena nad vnutornym spatnym zrkadlom. Ale v takom pripade mas v aute aj dalsie dialkove ktore je ovladane prijimacom Telestart - funguje to rovnako ako v prvom rieseni no nestlacas tlacitka ty ale prijimac a to dialkove je k nemu prilepene, dialkove k Telestartu mas vo vrecku. Takze vlastne dialkovym vo vrecku "zapnes" prijimac, ten akoby stlacil tlacitko na dialkovom co je na nom prilepene, to vysle signal, vozidlo ho antenou prijme a uz vie ze je poziadavka na webasto.
Ak je stare dialkove urcite T91 (mala klucenka napajana 1 gombikovou baterkou) tak myslim ze urcite mas aj prijimac.
Ak nemas v aute prijimac tak je to dost problem, lebo potom nemas ani to dialkove prilepene v aute. V katalogoch ho oznacuju ako converter, wandler, je to upravene dialkove a vraj sa uz nepredava. Bez neho sa prijimac neda nainstalovat.

Enjoy1

Sobota, 24. Novembra 2012, 09:15

Takto ako to pises je to "pokope" tak je to dobre chapatelne, lebo z kazdeho fora poberiem nieco a vo finale mam z toho gulas:-). Inak to "premostenie" na povodny ovladac som cital, ale ja ho nemam, myslim ten povodny ovladac, Webasto som zapinal len na obrazovke.
Inak tusil som, ze to bude napojene na CAN, len som chcel vediet, skor zistit ci je tam konektor stejny ako na tych kabeloch jednotky telestart 91/100, alebo aspon ci je moznost ho vypojit a napojit na tu jednotku telestart a v aute to bude vypojene, mam Webasto C takze analog, kludne to ozelim zapinat to v aute, je to uplny nezmysel, vonku -20 a ja vybehnem von, zapnem kurenie, rychlo domov a az sa to zohreje sup do auta :D . Inak Laco dik za odpoved, dnes to pohladam, ci tam nieco najdem u toho spolujazdca, inak u vnutorneho zrkadla som ziadnu antenu nevidel, mal som to cele dole, lebo som tam daval ciernu skrinku, alebo som si to nevsimol, pozriem este raz. :wink:
Naposledy upravil/-a Enjoy1 v Sobota, 24. Novembra 2012, 12:08, upravené celkom 1 krát.

Laco19

Sobota, 24. Novembra 2012, 09:51

Podla toho co pises prevodnik urcite nemas, ani kabelaz na telestart.
Zapnut webasto analogovo nebude stacit. V originalnom rieseni si klima nastavi vyduchy a zapne ventilator - bez neho interier nezohrejes. Takze bez toho prevodnika to nema vyznam instalovat, sice zohrejes vodu ale v interieri bude zima. Hladat riesenie na zapnutie ventilatora je myslim komplikovanejsie ako vyrobit prevodnik.
Prevodnik je vlastne klasicke velke stare dialkove s vyvedenymi 3 vodicmi +12V, GND a analogovym vstupom z telestartu. Ked na vstup privedies +12V tak sa na nom zopne tlacitko ON a ked napatie klesne na 0V tak sa zopne OFF (resp. u trojtlacitkoveho ovladania prebehne sekvencia stlaceni tlacitok tak, aby vysledkom bolo ON alebo OFF).
Takze su 3 moznosti ako sa dostat k prevodniku:
- skusit BMW, vraj uz nie je dostupny ale co ked predsa, cena tam bola cca 250€,
- hladat na ebay, allegro.pl (tam som ho videl),
- kupit stare dialkove (ebay, allegro) a prerobit ho na prevodnik.

Enjoy1

Sobota, 24. Novembra 2012, 11:14

vidis, uplne som vypustil tie ventilatory, nejak mi to nedoslo...Robil som to v Octavii a tam som dal odporovy predradnik na ventilator, len som musel pametat, aby bola na climatronicu nastavena vysoka teplota, teda aspon nad 25C°, a boli tam mini hodiny a na tie som to napojil gsm modulom, lenze u tohto auto to je uplne ine.... :( No este potom ked to nemozem napojit na stavajuce kabely, kde zoberiem napajanie pre jednotku telestart na tzv ESVT kabel? Nenasiel som zapojenie konektoru, nejake schemy mam, ale nic konkretne a v navode je velmi pekna veta, (ze toto sa predava bezne kdekolvek, v obchodoch, offi distibucia atd), ale je tam napisane, ze montaz moze robit len autorizovany servis no a z toho dovodu je ten navod "light" :-) hovoril som s jednym chlapikom z Webasta a ten mi povedal, ze nic take nepustia von, je to ich zivna poda, takze neporadia, len namontuju. Asi by sa to nemalo ani predavat, aky to ma vyznam, kupim si to v ich obchode, alebo u jejich dealera, vyjdem von no a hned sa vratim nech mi to namontuju :-))
Nemas mi ukazat nejaky odkaz, ako ten original pevodnik vyzera?
Prílohy
webasto.jpg
webasto.jpg (26.86 KiB) 2974 zobrazení
Obraz0345.jpg
Obraz0345.jpg (56.04 KiB) 2974 zobrazení

Laco19

Sobota, 24. Novembra 2012, 12:42

Pozri hned na zaciatku temy, tam kolega Simik dal pdf na montaz Telestartu, su tam obrazky aj schemy. Napajanie nie je problem, nedaleko by mali byt ukostrovacie svorky a +12V z poistky skadial je napajany aj CAS.
Prevodniky su 2 typy, vyzaraju bud ako polozka 2 alebo 3 na obrazku, len z nich z boku idu von 3 kratke vodice ukoncene malym konektorom.
Obrázok

Enjoy1

Sobota, 24. Novembra 2012, 13:08

Aha, ja som myslel, ze ten origo prevodnik je ta "7", myslel som, ze to je to co "prevediem" z tych stavajucich kabelov na tu jednotku telestart, je to totiz vedene ako "Aux.heating ovládací prvek upgrade kit". Pozriem si to vsetko este raz, dik.
Ja som si ten dokument vobec nevsimol :-D, vsak tam je vsetko co som chcel vediet...vdaka za to...

Laco19

Sobota, 24. Novembra 2012, 13:22

Na retrofit dialkoveho potrebujes z BMW 2 kity:
- Telestart, (vysielac, prijimac, antena, atd)
- kabelaz, v nom je aj ten prevodnik

V aute k tomu pred montazou nemas vobec nic, ved aj po montazi je to pripojene iba k napajaniu - teoreticky by si to mohol dat pod sedacku a napajat z autozapalovaca ak by tam bolo trvalych +12V (nie je :wink: ).

TT-SIMIK
Autor témy

Sobota, 24. Novembra 2012, 14:33

Tak ako píše Laco....ja som tiež kupil ovladanie č.2 v BMW, to som si sparoval z autom a funguje všetko čo sa týka webasta(akurat jedna vec ešte,ale to ty nepotrebuješ ked to maš origo),nevyhoda je že to dialkové ma kratky dosah,respektíve ak som v nejakej budove,je to na hovno,preto mi kamarat vyraba modul,ktory napojím na GSM ovladač a budem dokonca informovany o tom že či sa websto spustilo....cakom prask by ma to malo víst na 400€.......problém je v BMW sa už vedšina veci na ovladanie webasta nevyraba,to znamana retrofit v ktorom je práve ten Wandler,ktory mi kamoš vyrobí z môjho nového ovladania,tak ako to urobil Laco.......neorgiro riešenie napojenia na ventilator je uplna hlupost pri 7er,lebo klimatronic ovlada všetko,klapky, rychlost ventilatoru......riešim webastá už par rokov a mám to vychytané....)))))

Proste Wandler I a I* je akési predlženie dosahu dialkového ovladania:
Origo ovladač tak do 150m
Tčkové to su až do 2000m
Termocall je nekonečny dosah(ktory je obmedzený pokritím gsm

Preto ja som tiež riešil akysi termocall ktory ma vide na 1/3 ceny originalu z bmw.....
Prílohy
webas.JPG
webas.JPG (36.66 KiB) 2964 zobrazení
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Laco19

Sobota, 24. Novembra 2012, 15:23

TT-SIMIK napísal:
... kamarat vyraba modul,ktory napojím na GSM ovladač a budem dokonca informovany o tom že či sa websto spustilo....

Tak to som naozaj zvedavy skadial zoberie informaciu ze webasto bezi, komunikacia s wandlerom je co viem iba jednosmerna. Aj s telestartom je pri popisovanom zapojeni iba spatna vazba o dosahu ale nie ci sa webasto aj naozaj spustilo. Jasne ze sa to da zistit ale asi uz nie jednoducho.
Moj wandler ma tiez moznost ovladania SMSkou z GPS trackera, mozno to aj zapojim ked uz tam mam vstup ale dialkove mi asi bude uplne stacit.

TT-SIMIK
Autor témy

Sobota, 24. Novembra 2012, 15:32

Odkial???GSM ma jeden logicky vstup ktory ked ukostríš tak prezvoní alebo smskuje na čislo, takže stači dat na kontakty vodnej pumpy zo strany webasta male rele,ktoré ukostri po zapnutí webasta a obehovky gsm vstup a ja viem či mi webasto zaplo......tramtadadaá......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní