... všetko o BMW ...
airbone napísal:Myslim ze to dopadne tak, ze nebude auto sluzit tebe, ale ty jemu. To chces celu vyplatu minut na auto? Naco ti bude taka lod? Aj ked si mlady mechanik, myslis ze diely si vyrobis sam? A co olej? A co filtre? A co poistka? A co spotrebny material ako brzdy, casti naprav apd apd.... To neni len ze natankujem za pol nadrze a budem sa veselo vozit.... Potom to dopadne tak, ze sa sice budes vozit, ale ked ti nieco odide, alebo bude nejaky problem, tak auto budes musiet zavriet do garazu na nejake tie tyzdne kym zarobis na pozadovanu vec.... Radsej zacni realne uvazovat. Radsej ber nejaku E36ku, nie hned rubes najvyssie ako sa da..... 740i 4,4l..
Helldiver napísal:Tebe by nevadilo ze yebes vsetko do aut? Byvanie, dovolenky, uspory, atd, nic?:)) Podla mna 35k nestaci ani dost dobre na jednu taku sedmu, ale to je uz kazdeho vec ake ma priority, no...
wlado napísal:ale predávajú to za cenu zázraku
wlado napísal:
O nedostupnosti sa baviť asi nemá zmysel, každému podľa jeho peňaženky. Skôr ide o porovnanie nových áut podobnej kategórie, no a tam BMW teda patrí k drahým. A prosím neporovnávať s prémiovkami, lebo budeme tam kde sme boli.![]()
Ono sa to občas kazí, aj keď to stojí, ale nie o to išlo. Zaujímavé však je, koľko to vydrží, kým sa to pokazí a ako často sa to kazí, prípadne ako rýchlo sa to tak obyčajne opotrebúva. A moja skúsenosť je, že sa to teda kazí/opotrebúva celkom dosť, ak môžem porovnať, tak by som povedal, že ako taká felícia. A keď si odmyslíme piate dvere na felde, tak to aj hrdza rovnako žere. Jednoducho sa to kazí a opotrebúva ako celkom obyčajné auto.
V čom je BMW dobré, sú jazdné vlastnosti, tam je to hodné svojej ceny. Samozrejme bavíme sa o cene za nové auto, nie o jazdenkách.
wlado napísal:
V bode nula je auto nové. Vtedy si výrobca zaňho vypýta cenu. A zákazník pri kúpe zvažuje, či mu za tú cenu bude auto slúžiť tak, ako si predstavuje. Má teda očakávania výlučne do budúcnosti, iné ani mať nemôže. A pri tom samozrejme uvažuje - rozpadne sa toto auto za 3 roky, za 5, alebo dobre poslúži aj 15? Budem tam musieť stále niečo meniť a opravovať, alebo auto bude skôr spoľahlivé? No a keď sa takto napr. ja zamyslím, tak si poviem, že nechajte si to svoje BMW.![]()
Mohli by sme samozrejme brať do úvahy iba poruchovosť áut do 5 rokov veku a do 100.000 km, ale toto odmietam brať ako relevantnú životnosť auta, nehovoriaqc o tom, že ani tu BMW nijako nehviezdi oproti ostatným autám. Nové autá sa jednoducho menej kazia, pochopiteľne.
O cene jazdeniek samozrejme nehovorím nič, s tým výrobca nič nemá, jeho čisto výsledok iracionálných preferencií iracionalnych ľudí, rôznych mýtov, ilúzií a podobne. My, čo si tu kupujeme zodraté BMW sme toho dôkazom.
wlado napísal:Tam je pes zakopaný, ak más auto 2 mesiace, jednak je malá pravdepodobnost, ze sa prave vtedy nieco pokazi a ak aj nieco odchadza, tak to neriesis, lebo si ho neplanujes nechat. Vsak zasa ja netvrdim, ze kazde 2 tyzdne robim generalku motora, len v porovnani s otcovym 20 rocnym favoritom s nulovou udrzbou sa mi zda, ze sa mi to auto akosi rychlo derie.
wlado napísal:
A teraz skús nejaké argumenty. Ale nie také, že najazdil som už 5.000 km a nič sa mi nepokazilo.
wlado napísal:ale výsledok je rovnaký - nebolo veľa času na prejavenie porúch. som zvedavý, ako si bude viesť sedma, predsa len to je niečo iné ako trojka. dúfam, že sa potom priznáš a nebudeš sa tváriť, že žiadne poruchy.e65 totiž údajne nie sú bohviečo, vravia v servise, elektronika dáva zabrať.