... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: prevodovka asi k.o.

Nedeľa, 27. Apríla 2014, 12:57

Dobre sa to cita chalani....uz sa tesim az sa dojebe ta moja GA8HP70Z :-({|= :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

lubomt
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 27. Apríla 2014, 13:44

To si radsej zatial nepraj. Predajca a vyrobca zatial nemaju zaujem bezne predavat diely do týchto prevodoviek. Takze drahota

voMacK

Nedeľa, 27. Apríla 2014, 13:58

Takze, ked sa poserie prevodovka, modra plecka si pojde zaplavat do Vahu.
-- P.R.

futy
Auto: C180w205

Nedeľa, 27. Apríla 2014, 20:34

to asi nakúpili impresáriovia z BMW multitronic z OOOO trochu a ho "vylepšili" :mrgreen:
BMW 523i F10- som bez vrtule
Audi A4B8 TFSi- sa minulo už
VW BORA 1,6 16V- ex

lubomt

Nedeľa, 27. Apríla 2014, 22:57

tak s multitronic prevodovkou to nema nic spolocne (aj ked chapem, na co narazas :mrgreen: ) ale aj 8HPxx ma dobre prevodovky, no tie najkvalitnejsie sa davaju len do tych najvykonnejsich aut. Ale to platilo uz aj o 5.st a 6st

futy
Auto: C180w205

Nedeľa, 27. Apríla 2014, 23:14

pri OOOO to platilo, že od multitronicu ruky preč, už som sa pomaly preraďoval, že bude 1 automat v BMW za 20r jazdenia, ale ako tak čítam je to drahý špás keď sa to vysype pri 100t km, aj keď to nemusí byť pravidlo, ale čo sa na aute sere-to sa mi dosere :mrgreen:
Inak koľko stojí repas (ak tieto nové 8°automaty už vôbec repasujú-sú repasovateľné?), lebo 9t za výmenu v autorizáku to je atentát #-o
BMW 523i F10- som bez vrtule
Audi A4B8 TFSi- sa minulo už
VW BORA 1,6 16V- ex

mexican
Auto: modré géčko

Nedeľa, 27. Apríla 2014, 23:32

lubomt napísal:
tak s multitronic prevodovkou to nema nic spolocne (aj ked chapem, na co narazas :mrgreen: ) ale aj 8HPxx ma dobre prevodovky, no tie najkvalitnejsie sa davaju len do tych najvykonnejsich aut. Ale to platilo uz aj o 5.st a 6st

Takže 8HP v jednom aute môže byť kvalitatívne odlišná od inej 8HP v inom aute?
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

lubomt

Nedeľa, 27. Apríla 2014, 23:44

jasnacka, benzinove a dieslove maju odlisne prevodovky, takisto zvacsa plati, ze cim vyssi vykon, tym silnejsia a teda kvalitnejsia prevodovka

voMacK

Pondelok, 28. Apríla 2014, 08:45

Lubo, kamos mi vravel, ze prevodovka v A6 C7 3.0Tdi [7stup dvojspojka] je vraj dost shit a rychlo sa kazi. Mas s tym nejaku skusenost?
To bude asi velmi zaujimat aj tot senora MExicana.
diky.
-- P.R.

lubomt

Pondelok, 28. Apríla 2014, 09:18

Nepovedal by som. Zatial nekazi. Ale davaju tam do tej silnejsej verzie aj 8.st

magna
Autor témy
Auto: bmw745d
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 5. Mája 2014, 20:40

zdravim,
zatial nic nove. termin v ZF mi dali na zajtra rano o 09:00 hod. Medzitym som bol autom par-krat max 30km od bydliska, auto nehlasilo ziadne hlasky ( Antrieb defekt a pod... ) ale jazdil som s tym nerad, priznam sa, bolo to vsetko uz o hlave, aj veci, ktore som do vtedy nevnimal, som teraz riesil... no hruza. V kazdom pripade, dnes zena rano vzala auto do roboty ( tam - spat 50km ), prisla domov a vecer, ked som prekladal sedacku do druheho auta, hned po otvoreni znelka a oranzovym na displeji ANTRIEB DEFEKT...
Odpojil som baterku na presne 5min, zapol vsetko fungovalo... teraz 10 minut dozadu som to siel omrknut ( stresujem sa, lebo ZF servis je odomna dobrych 200 km ) a znova hlaska.
teraz neviem chalani, ist s tym predsa len rano, nenecha ma to niekde? ak by to bola cisto len elektronicka chyba tak som kludnejsi, len to neviem, a nechcem to viac dodrbat...
naradie mam sebou, teda 10kluc na baterku ](*,)
poistka mi preplati aj odtah, len auto musi byt fyzicky na ceste s poruchou... z domu by to neslo..

tak a ted babo rad...
sli by ste na mojom mieste?...automat fakt radi v miere...trochu pocitujem zhorsenie po tom incidente, no nie je to nic vyrazne...
dik za kazdy ohlas

voMacK

Pondelok, 5. Mája 2014, 20:55

JA sa obvykle strasne nerad zbytrocne stresujem pre auto a radsej by som si zaplatil za odtah. Ale v tomto pripade by som to riskol..prinajhorsom sa fakt nechas dotiahnut do ZF.
-- P.R.

magna
Autor témy

Pondelok, 5. Mája 2014, 20:58

Uvidim rano. Hlasku hodi urcite, ak mi to naskoci a pohnem sa, tak to risknem. Ak to bude blbnut necham to tak a zavolam si odtah. V kazdom pripade dik za radu

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 5. Mája 2014, 21:09

Aby sme si to ujasnili. Najprv ti to hadzalo Getriebe storung a teraz Antrieb defekt ? Len aby si do toho ZF nesiel zbytocne...Katastrofa ze tu nemame normalny Certifikovany BMW servis. Toto je na hlbsiu diagnostiku. Skor by som cinkol chlapcom z fora, napriklad simikovi.

magna
Autor témy

Pondelok, 5. Mája 2014, 21:25

Ano tak ako pises po dialnicnej nakladacke pred branou uvitacia znelka Getriebe ZESTORT teda prevodovka znicena. Zapnem - vypnem. Vsetko ok. Po dalsom nastartovani, ceste cca 10min, kratkej pauze, znova nasadnuti uz znama hlaska antrieb defekt. Prevodovka nereaguje do chvile kym neodpojim baterku na cca 5 min ( ak len odpojim hned zapojim tak to hned napise chybu ), nasledne vsetko ide.
Moze sa takto spravat prevodovka keby bola k.o.?
No zajtra sa dozviem ak tam teda dojdem.
Ale je to zaujimave

Inac som dnes volal znamemu ako to unnich funguje v servise bmw. Oni prevodovky hned posielaju s vysledkom disgnostiky do ZF. Po reakcii ZF to posunu zakaznikovi dalej s marzickou +min 50%.
Preto mi vravel, ze radsej sa dostan priamo po vlastnej osi do ZF a usetris par tisic eur. Inac preplach prevodovky v ZF stoji 430 evri bez dane, keby to chcel biekto riesit

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných