... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

MySh0
Kraj: Bratislavský

Re: Kúpa F10

Sobota, 27. Februára 2021, 01:10

Cabinko napísal:
Btw čo sa týka ložiska na nete stalo tuším 78€ ale cez kamosa po zľavách 25€ Pretoze mal v obchode cca 80% zľavu na daný diel ... (nepamätám si značku, ale viem ju zistiť a isto to Čína nebola... a kamoš servisak zobral 80€ za robotu len pre ujasnenie.

Take najcastejsie pouzivane, su asi Meyle alebo Febi.
No ja by som ti odporucal naucit sa aspon na namahane casti auta (pohyblive casti) kupovat originalne BMW diely.
Lozisko kolesa medzi take casti urcite patri.

motorista
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 27. Februára 2021, 01:20

Myslíš, že BMW si samo vyrába ložiská? Áno, je to dôležitá súčiastka, no práve ložiská sú vec, na ktorú už keď stojí fabrika, tak vyrobiť nadštandardné ložisko nerobí významný rozdiel v cene, ktorý by stál za to narušiť si referencie.
Pri nejakej obdobnej príležitosti som zaznamenal prípad, že ložisko SKF alebo dokonca správne našpecifikované Kinex bolo lepšie ako prvomontáž, len neviem v čom to bolo, asi nie v aute.

Užívateľov profilový obrázok
Cabinko
Autor témy
Auto: F10
Kraj: Košický

Sobota, 27. Februára 2021, 06:47

Ložisko sme tam dávali značky Moog
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

boborjelotor

Sobota, 27. Februára 2021, 08:00

motorista napísal:
Myslíš, že BMW si samo vyrába ložiská? Áno, je to dôležitá súčiastka, no práve ložiská sú vec, na ktorú už keď stojí fabrika, tak vyrobiť nadštandardné ložisko nerobí významný rozdiel v cene, ktorý by stál za to narušiť si referencie.
Pri nejakej obdobnej príležitosti som zaznamenal prípad, že ložisko SKF alebo dokonca správne našpecifikované Kinex bolo lepšie ako prvomontáž, len neviem v čom to bolo, asi nie v aute.

ty si neskutocne neskuseny, tupy kokot, co od stola ziskal presvedcenie, ze rozumie vesmiru. Inak by si tu prvu vetu v triezvom stave zo seba nevypustil. Opustil si ty vobec niekedy hranice okresu, v ktorom byvas (u mamy v detskej izbe)?

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Sobota, 27. Februára 2021, 08:56

Jaaaaaaj zas stara tema ze origo je to iste ako druhovyroba, motorista si uvedom ze niekto tvoje klamstva a polopravdy moze zobrat vazne, a co ak ti tu po case vypicuje ze dal na tvoje slovo kupil shit podvozkovy diel ktory na dialnici v DE pri 200 odletel a zabil mu rodinu?
Su veci co su z druhovyroby OK ale ty s tvojou “odbornostou” nevyzeras ako niekto kto sa v tom naozaj vyzna, radsej neporadit ako poradit kktinu
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

starynovy
Kraj: Zahraničie

Sobota, 27. Februára 2021, 09:49

Mal zlavu 80%. :D Ujeby hned ako oci rozlepim. SKF/FAG pade, FAG s nabojom co je vysoko odporucania hodne 70, a to je môj nákup nie nejaka prijebana cena x1000 aby potom tvrdil, ze ma zlavu 80%. Lozisko za 25 by som nedal ani do golfa, stvorkoveho.

Ale vidim, ze skoda tu cabinkovat lebo napises mu litanie, hento tamto a chuj vidi len hrubym tlacenym millers nano marketing. Tak hrubym tlacenym jebat na to. Ňach sluzi a zlavy su aspon tych 80%.

motorista

Sobota, 27. Februára 2021, 10:04

viktor jasné, všetci chcú len zabiť teba a tvoju rodinu ktorú vozíš dvestovkou :thumbup:
Prosto niektorí tu majú také dlhšie vedenie.

voMacK
Auto: G31 540i

Sobota, 27. Februára 2021, 10:16

motorista napísal:
viktor jasné, všetci chcú len zabiť teba a tvoju rodinu ktorú vozíš dvestovkou :thumbup:
Prosto niektorí tu majú také dlhšie vedenie.
Hlavne ty. Fakt uz ser na to, lebo o tebe plati, ze co veta, to kktina...radsej si kusni do jazyka a utapaj sa v myslienke, ze si pre tento klub prilis dobry a ludia ta tu nevedia docenit...tebe bude lepsie a ostatni ta nebudu mat za idiota.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Cabinko
Autor témy

Sobota, 27. Februára 2021, 10:26

Vidím že je to fakt úroveň a čím ďalej tým vyššia. Pomaly každé druhé slovo nejaká nadávka, alebo urážka.
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 27. Februára 2021, 12:17

Ten tvoj moog za 25€ je jeden z najsitovejsich vyrobcov. Takze tymto si mi dal presne odpoved ktoru som si myslel.....

Ps: ak si to nepochopil ja za to nemozem....DOBRY INVESTOR investuje do akcii ktore mu dlhodobo budu vynasat prijem.....Nie do stratovych podnikov,alebo kde je velke riziko a tou je tvoja F10 z tolkymi km.....Vidis takto to bolo myslene....

Ja osobne by som si take auto z takymi km nikdy nekupil a od takych investiici odradzam aj ludi co za mnou pridu s tym ze si chcu kupit auto z takym najazdom ak je to specificka trieda....Ale to je moj nazor=skusenosti

Pekny vikend vsetkym normalny prajem....✌️
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

motorista

Sobota, 27. Februára 2021, 14:08

No zvláštne, že tento kľúčový podrývací príspevok systémom po vojne je každý generál od miestneho majstra sveta so 7000 ks "odservisovaných" BMW (akože asi treba rozlišovať číselník faktúr a počet vozidiel ako aj sa zamyslieť nad pojmom "odservisované" - to keď namontuješ nejaké dva doplnky nazývaš auto odservisované?) prichádza tesne po kúpe auta, keď to tu chalan rozoberá od augusta. Čím to asi bude?

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský

Sobota, 27. Februára 2021, 14:09

Akoze cim prispievas k teme ?

edit : keby sa to aspon citat dalo potebe ale na mna to posobi ako keby nasilu musis pisat picoviny, lebo to sa inak neda nazvat, vzdy odveci a s 0prinosnou hodnotou

starynovy
Kraj: Zahraničie

Sobota, 27. Februára 2021, 14:27

Mna by skor zaujimalo, kto sa tomuto kokotovi z detskej izby s 1500€ srotom zda hodny. :D Vsetci jebnuti, nevedia co rozprávajú. Iba kokot co mu mamka perie slipy a este nepovedal jedinu fakticku vec, je na koni.

Cabinko
Autor témy

Sobota, 27. Februára 2021, 16:22

TT-SIMIK napísal:
Ten tvoj moog za 25€ je jeden z najsitovejsich vyrobcov. Takze tymto si mi dal presne odpoved ktoru som si myslel.....

Ps: ak si to nepochopil ja za to nemozem....DOBRY INVESTOR investuje do akcii ktore mu dlhodobo budu vynasat prijem.....Nie do stratovych podnikov,alebo kde je velke riziko a tou je tvoja F10 z tolkymi km.....Vidis takto to bolo myslene....

Ja osobne by som si take auto z takymi km nikdy nekupil a od takych investiici odradzam aj ludi co za mnou pridu s tym ze si chcu kupit auto z takym najazdom ak je to specificka trieda....Ale to je moj nazor=skusenosti

Pekny vikend vsetkym normalny prajem....✌️

Aha 🤣 tak teraz si to pre zmenu zaklincoval ty. Ja sa možno v auto výrobcoch nevyznám a bolo mi povedané že Moog je dobrá značka, ale OK nevadí.

Ak ale ty považuješ AUTO za INVESTÍCIU tak už sme potom doma, len som nečakal že povieš takúto somarinu nakoľko to môže byť investícia tak maximálne pre taxikárov a pod.. Mal by si si naštudovať rozdiel medzi aktívami a pasívami. Aspoň už chápem tie blbé poznámky ktoré mi nedávali zmysel.

A nie, pre mňa to nieje investícia, ale pasívum či už toto alebo iné auto. Bude mi to brať len peniaze z kapsy. Je to pre mna len dopravný prostriedok do ktorého som proste nebol aktuálne ochotný investovať 20k a je pre mňa prijateľnejšie mať 4K rezervu a postupne ich tam v priebehu roka-dvoch natlačiť. A to že som dal urobiť sedačky, základný servis a budem robiť brzdy som vedel a počítal s tým. Ak bude potrebné riešiť dpf tak to urobím ak nie tak nie. Ak by som ale kúpil auto za 20k novšie s lepšou výbavou aj tak by som väčšinu tých veci riešil pretože ani to by nebolo nové auto aj keď poruchovosť by bola asi menší ak by malo 5 a nie 10 rokov, no oprava by bola pri najlepšom rovnako drahá ak nie ešte drahšia. Už predtým som sa vyjadril že som riešil dôležitejšie veci ako “blbé” auto, to bol aj dôvod prečo som jeho kúpu odkladal viac ako pól roka keďže mám asi iné priority. Preto sa ani v značkách náhradných dielov nevyznám a popravde ani nechcem. Ty ak si mechanik tak je to samozrejme vec iná, no ja sa nemám dôvod ospravedlňovať že som nevedel že Moog nieje najlepšia značka. Kamoš povedal že je dobrá tak som to ďalej neriešil. Tak ako teraz viem že väčšina vraví že ate sú dobre brzdy. Dám ich a za pól roka nebudem ani vedieť že nejaké ate existuje, pretože mi to je ukradnuté. Riešim aktuálne veci, alebo ich dám riešiť iným. Bohužiaľ ako som písal môj servisak BMW nerobí a preto si tieto veci prezistujem aj cenovo aj tu. Lenže tu mám pocit že mimo cenných rád si veľa ľudí musí honiť ego. Za 19 stránok som sa popravde nedozvedel veľa vecí vzhľadom ku množstvu popísaného textu. Keď som sa ťa otvorene opýtal na to aký olej do tohoto auta/motora odporúčaš, napísal si mi tu len nejakú normu/špecifikáciu ktorú si viem pozrieť aj v manuáli. Až niekto iný mi tu postol aký typ a značku. Takže pri 7000 odservisovaných autách by som čakal že budeš vedieť lepšie poradiť. Len možno si každý z nás naozaj predstavujeme niečo iné pod pojmom “odservisované”. Tým nevravím že si zlý servisák alebo niečo, vôbec ťa nepoznám a hodnotiť by som si to na rozdiel od iných takto nedovolil, no zatiaľ som sa dozvedel najcennejšiu radu asi to že dpf ak budem meniť mám dať len originál. Popravde som dúfal že sa tu dozviem lepšie rady keďže je to BMWklub. A zakladať si black o s tým príbehom auta keď pozerám kam sa konverzácie medzi “klubákmi” uberajú ani neviem či po pravde chcem. Čakal som asi niečo viac. Prinajmenšom lepšiu nápomocnosť a súdržnosť. Občas asi príliš často zabúdam že sme stále na Slovensku 😔.

MySh0

Sobota, 27. Februára 2021, 16:51

starynovy napísal:
Ale vidim, ze skoda tu cabinkovat lebo napises mu litanie, hento tamto a chuj vidi len hrubym tlacenym millers nano marketing. Tak hrubym tlacenym jebat na to. Ňach sluzi a zlavy su aspon tych 80%.

:D To hrubym tlacenym som neurobil cielene, len som to kopiroval z ineho webu.
Ja si myslim ze je to dobry olej, a dokonca ma vzdy vysiel lacnejsie (o par €, inak je to v podstate rovnako) ako olej 5W30 LL zakupovany v BMW, ktory ak si dobre pamatam vyraba Shell.

No a co sa tyka tych ATE brzd, ked uz teda nie si ochotny minat vela penazi, daj si do predu aspon originalne kotuce, platnicky si ak chces kup tie ATE.
Na tych kotucoch by som nesetril, kto lacno kupuje-dva krat kupuje.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní