... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

mmracing.sk

starynovy
Kraj: Zahraničie

Re: Kúpa F10

Sobota, 27. Februára 2021, 17:00

To chapem, ja len narazam na to jeho vyberanie informacii ktore je na urovni.. nah, skoda reci. Olej je to dobry ale dobry je za 3, no cenovo by sa chcel tvarit ako 1**. Clovek mu povie z coho vyberat a ze to musi mat C3, moc tazke.. tam je hrubym millers, davaj. Kto vyraba olej neviem a je to uplne jedno, ziadny Shell olej vyrobeny pre aftermarket sa zlozenim nezhoduje s tym co kupis v BMW. Opat opakujem, v BMW, internet je plny fejkov tychto OE olejov. Brzdy mas pravdu, vsak zisti sam.. To nieje SEAT, kde funguje vsetko aj starline. Este k tomu tie "keramicke" dosky ktore houvno brzdia.. Sa mi zda, ze uzivatelsky zazitok s touto vyzitou 5torkou nebude z tych najlepsich. :D

Užívateľov profilový obrázok
Cabinko
Autor témy
Auto: F10
Kraj: Košický

Sobota, 27. Februára 2021, 17:09

A nevyrába ATE kotúče pre BMW? Myslel som že to sú tie iste. Niekto niečo take písal niekde
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 27. Februára 2021, 17:09

Ja viem velmi dobre co je aktivum aj pasivum.....Ale je rozdiel sk si kupis auto ktore zere vela € a take co zerie iba naftu.....casom pochopis.......Ty si beries rady od cloveka co nerobi bmw a vychvaluje ti ale dobre znacky su moog. Presne vieme ako funguju mechanici co robia taketo znacky,poznam ich vela....cena dielu 25€ a cena prace 80€....pri bmw cena dielu 80€ a cena prace 80/100€ napr....A tu je ten rozdiel......v % material/praca.....Ty si pozri najprv moju aktivitu na fore,prispevky hodnotne k normalnym otazkam k temam a az potom hodnot...Ja vzdy radim len komu chcem....Ja som nikde nepisal normu olejom, ale iba viskozitu ktoru pouzit (5w30/40).......Ty sa riadis vsetkym co si pocul,skus viac citat tu na klube a velmi vela sa dozvies bez toho aby si sa musel pytat......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

MySh0
Kraj: Bratislavský

Sobota, 27. Februára 2021, 17:15

starynovy napísal:
To chapem, ja len narazam na to jeho vyberanie informacii ktore je na urovni.. nah, skoda reci. Olej je to dobry ale dobry je za 3, no cenovo by sa chcel tvarit ako 1**. Clovek mu povie z coho vyberat a ze to musi mat C3, moc tazke.. tam je hrubym millers, davaj. Kto vyraba olej neviem a je to uplne jedno, ziadny Shell olej vyrobeny pre aftermarket sa zlozenim nezhoduje s tym co kupis v BMW. Opat opakujem, v BMW, internet je plny fejkov tychto OE olejov. Brzdy mas pravdu, vsak zisti sam.. To nieje SEAT, kde funguje vsetko aj starline. Este k tomu tie "keramicke" dosky ktore houvno brzdia.. Sa mi zda, ze uzivatelsky zazitok s touto vyzitou 5torkou nebude z tych najlepsich. :D

Ja som ten olej zacal pouzivat lebo som chcel liat 40 a tu ma BMW iba do motocyklov a nechceli mi to dat do auta, iba 30 :D, ale menim po 10/15 000 takze snat v poho.

Cabinko
Autor témy

Sobota, 27. Februára 2021, 17:20

A mobile one 5w30/40? Alebo 0w30/40? Mobile one je dobrá značka?
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

MySh0

Sobota, 27. Februára 2021, 17:29

Vie ho boh, ono by to vsetko malo splnat urcite predpisane normy, rozdiel bude asi iba v kvalite aditiv.

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský

Sobota, 27. Februára 2021, 17:35

Cabinko napísal:
A mobile one 5w30/40? Alebo 0w30/40? Mobile one je dobrá značka?

je, mam to naliate v aute
edit : ten co som ti poslal mas paradny

pablohablo

Sobota, 27. Februára 2021, 18:07

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 05:11, upravené celkom 1 krát.

starynovy

Sobota, 27. Februára 2021, 18:53

starynovy napísal:
mozes dat ten Mobil1 ESP 0W40 uplne spokojne. Je to olej z posledných rokov. Alebo ine z viskozit 0W/5W 30 a 40 ktore splnaju ACEA C3, Mobil1, LiquiMoly, Motul, Ravenol, Original BMW olej z BMW nie z netu.

:roll:

PKuncik
Auto: F07, N55

Sobota, 27. Februára 2021, 18:57

Už to prodal? To brzo. :D

Cabinko
Autor témy

Sobota, 27. Februára 2021, 20:51

Neplánujem ho predať a ani nevidím dôvod prečo. Urobím na ňom servis aký bude potrebovať a vybavené. Mám pocit že vy sa viac obávate že sa niečo stane, alebo že to fin. neutiahnem alebo ja nvm čo ako ja 😊. No stress. Stále platilo, platí aj bude platiť že ak chceš opičku, musíš mať aj na banány. Ak sa tým bude každý riadiť, bude oveľa menej stresov.

Ešte sa opýtam pre istotu, keďže je Moog vraj zla značka na tie ložiská a veci okolo toho tak SKF/FAG pade alebo original? Či aj iné značky potom viete odporučiť? Nech viem čo pýtať (aby ste potom nevraveli že sprostosti kupujem), pretože Moog som nekúpil koli cene (popravde aj mne to prišlo dosť lacné, tak som si na predajni dal overiť ci to je pre f10, ale ďalej som to neriešil)

Cabinko
Autor témy

Sobota, 27. Februára 2021, 20:53

A taká otazocka. Z predu, možno od pravej strany keď idem pomaly počujem keď je ticho pri jazde jemne sičanie/šúchanie. Keď viac pridám tak nič. Nesúvisí to s tým či akcelerujem, ani či točím volantom. Napadá vás niečo čo skontrolovať?

MySh0

Sobota, 27. Februára 2021, 23:12

Suchanie? Mozno opotrebovane loziska napinakov, vodnej pumpy, popripade alternator, klimakompresor (pokial je zopnuty)
Co remen? Mas novy?

Aj vrtula chladica moze vydavat pri takom najazde rozne zvuky, to je tymi loziskami 10 rocnymi.

Cabinko
Autor témy

Nedeľa, 28. Februára 2021, 00:03

Pravé predné ložisko sa teraz vymenilo. Rozvody boli vymenené ak myslíš ten remeň. Alternátor sa premeral a ide dobre, aj keď remeň na ňom sme nepozerali. Ale robí to zdá sa mi len pri nižších rýchlostiach. Vodna pumpa bola menena pri rozvodoch. Klimakompresor netuším, alternátor okrem toho že dobre dobíja tiež netuším, akí vrtulku chladiča netuším. Čiže toto prekontrolovať?

MySh0

Nedeľa, 28. Februára 2021, 00:25

Nemyslel som lozisko kolesa, kazda rotacna suciastka ma v sebe valive lozisko. Rozvody su retazove, nie na remen, ten je v predu (ako si pisal ze si pocus sustanie z predu), rozvody su vzadu skoro pod palubnou doskou, tak tym som sa nevenoval, okrem ineho si pisal niekedy v minulosti ze sa menili (dufam ze za originalne diely BMW)

Prekontrolovat vsetko co sa v prednej casti motora otaca, tie loziska maju peknych par rokov, teda okrem tej vodnej pumpy ked je vymenena.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný