... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Cabinko
Autor témy
Auto: F10
Kraj: Košický

Re: Kúpa F10

Piatok, 26. Februára 2021, 19:10

Kde mám založiť príbeh prosím? Či ako nové vlákno niekde?

Čo sa týka opráv a servisu.
Hneď na začiatku som dal prečaluniť vodičové sedadlo a volant, komplet vyčistiť interiér, tepovať, ošetriť kožu atď., vymeniť olej (mobile 1 5w50), všetky filtre (mann a kabínový iný značka kvalitná ale Nvm aká), (až na palivový ten som si odložil do budúcna (menil sa nedávno), bixenonove výbojky D1S osram laser (dačo... nepamätám presny názov) cca 860€ Aj s prácou
Pravé predné ložisko (nepamätám značku) 105€ Aj s prácou
Budem brzdy robiť chcem dať ate cersmic (platničky či ako sa to vola), ate kotúče a snímače 4 (neviem či 2 alebo 4 idu keď tak mi napíšte koľko prosím) po zľavách cca 650€ + robota
6. Žhavič je zlý, takže výmena všetkých žhavičov a nejaké relé cca 100€ + robota
Vraj predné ramená (4ks) sú na odpis, kamoš povedal nech zatiaľ len brzdy vymením a poskúšam tak uvidíme či to dám rovno meniť. Či najprv brzdy (z môjho pohladu je to Ok (ale ja som nejazdil v takom auto v 100% stave čiže to neviem posúdiť)
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 26. Februára 2021, 19:16

More co si tu prvy den? Alebo surfujes len tu v tejto jednej teme?🙏

https://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Cabinko
Autor témy

Piatok, 26. Februára 2021, 19:19

MySh0 napísal:
To neviem co ti tam davali za sklo?
Nacenena vymena u mna v Bratislave bola s pracou a lepiacou sadou 665 s DPH.
A to myslim mam iba klasicke zelene s HUD a KAFAS, nie klimakomfortne.

Kazdopadne pre zakladatela temy odporucam ak uz nemas havarijnu, tak si aspon pripoisti celne sklo. Pokial teda nemas HUD poisti ti ho aj Hornet za par susnov. S HUD nepoistuju.
Čo sa PZP týka havaríjnu zbytočne na 10 ročne auto, ale dal som si pripoistenia zver živil atď. dokonca nejaká tá základná rizikovka v Allianzi je automaticky. Dával som Allianz aj keď je jedna z najdrahších, ale aj najlepších ohľadom plnení čiže som volil radšej istotu. A pripoistenie skla, krádeže a vandalizmu by bolo zbytočne drahé. Čo mi týpek vravel cca 300€ nové sklo stojí takže radšej vykešujem. Btw ja som myslel že nemoze byt klimakomfortne aj head up zároveň. Aspoň v konfiguráciách 2010 sa to vylučovalo čo ja aspoň viem
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

Cabinko
Autor témy

Piatok, 26. Februára 2021, 19:19

TT-SIMIK napísal:
More co si tu prvy den? Alebo surfujes len tu v tejto jednej teme?🙏

https://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/
Viac menej áno 😅

starynovy
Kraj: Zahraničie

Piatok, 26. Februára 2021, 19:20

More, ten 5W-50 to je preklep alebo ti to tam vazne nejaky blbec nalial? :D

Cabinko
Autor témy

Piatok, 26. Februára 2021, 19:24

starynovy napísal:
More, ten 5W-50 to je preklep alebo ti to tam vazne nejaky blbec nalial? :D

Nieje to preklep, ten mi bol odporúčaný, vraj je vhodnejší pri tomto aute ak má vyšší nájazd a vraj sa aj lepšie správa pri vyšších teplotách. Dával som to čo mi bolo odporúčené

starynovy

Piatok, 26. Februára 2021, 19:28

Je dobre cerpat odporucenia od ludi, ktori vedia aspon citat. To ti poradil ktory motorista, nech sa vie kde nechodit servisovat. Ten olej nesplna ani len zakladnu poziadavku pred diesel s DPF a to je ACEA C3. Cize tam proste nema co robit a bodka. Za druhe menej podstatne, je to olej pre vysokovykonne benzinove motory, v 530d to je ako prasatam hadzat perly.

Cabinko
Autor témy

Piatok, 26. Februára 2021, 19:34

starynovy napísal:
Je dobre cerpat odporucenia od ludi, ktori vedia aspon citat. To ti poradil ktory motorista, nech sa vie kde nechodit servisovat. Ten olej nesplna ani len zakladnu poziadavku pred diesel s DPF a to je ACEA C3. Cize tam proste nema co robit a bodka. Za druhe menej podstatne, je to olej pre vysokovykonne benzinove motory, v 530d to je ako prasatam hadzat perly.

Tak v Tom sa ja vôbec nevyznám. Ako som písal ten mu odporučili, aj kamoš ho tam dal predtým. A pri výmene sa vraj aj dekarbonizovať dával, čo odporúčali. Môže to teda nejak ublížiť? Alebo ako si písal je len zbytočne dobrý pre ten motor?

starynovy

Piatok, 26. Februára 2021, 19:37

To je v poriadku, ze sa nevyznas, tak citaj co pisem.. :D No nebezpecne to nieje ale nespalitelny popol z toho oleja sa v zvysenej miere uklada v DPF, ktore tak zanasa. Cize ho mozes chvilu pojazdit, aspon preplachnes a potom vymenit. Ale idealne v nejakom kratsom intervale, po 5000km napr.

Cabinko
Autor témy

Piatok, 26. Februára 2021, 20:08

A aký olej odporúčas? A značka mobile 1 je Ok?

PKuncik
Auto: F07, N55

Piatok, 26. Februára 2021, 20:09

Cabinko napísal:
A aký olej odporúčas? A značka mobile 1 je Ok?

Chlape. Jasně napsal ACEA C3. :wink:

Cabinko
Autor témy

Piatok, 26. Februára 2021, 20:11

Aha. To Nvm čo je 😅. Ale ja som skôr myslel aké to je to označenie čo som mal 5w50. Či to acea c3 značí toto iste?

motorista
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 26. Februára 2021, 20:14

Cabinko, a ty tam ešte normálne máš funkčný DPF? Ak áno, mi to pripadá že si pomaly tu u nás v SK výnimka - normálne všetka česť.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 26. Februára 2021, 20:15

Ked si davas takto radit aj z investovanim,tak sa ani necudujem ze si kupil nalietanu F10....
Naposledy upravil/-a TT-SIMIK v Utorok, 29. Augusta 2023, 09:59, upravené celkom 2 krát.
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

PKuncik
Auto: F07, N55

Piatok, 26. Februára 2021, 20:17

Oj, oj, oj. To bude těžké. :D

Hledám ti někde souhrné informace o olejích, kde je vše pro laika vysvětleno, ale mě to hledá stránky v češtině. A Simik má pravdu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní