... všetko o BMW ...
lubomt napísal:
1.štandardne sa prevodovka neopravuje štýlom "vymeň menič" :-)
2. ATF oleje su aj žlté, modré, zelené... Každý má rozdielnu viskozitu, hustotu, zápach... Bmw používa na staršie typy automatov červený a žltý olej, na novšie iba žltý olej. Delí sa podľa toho, aký je výrobca prevodovky a či má 4,5,6 alebo 8 prevodových stupňov. Na staršie modely je samozrejme olej lacnejší...
lubomt napísal:Datum je na filtri zvnutra. Takze iba vypustit olej a zhodit vanu. Ale aj to nemusi byt smerodatne, ak niekto vanu nemymenil a olej ano
Laco19 napísal:To je skoda ze zvonku nie je viditelny datum, tiez neviem ci som mal niekedy vymeneny olej. Mimochodom, cital som nazory ze ak sa olej vymeni neskoro, napr. po 200t. km tak uvolnene usadeniny mozu poskodit prevodovku, naozaj je vtedy lepsie uz olej nemenit?
Moja prevodovka po zresetovani adaptacii prestala trhat z 2 na 3, takze teraz funguje OK a rad by som ak by to tak aj ostalo.
Laco19 napísal:To je skoda ze zvonku nie je viditelny datum, tiez neviem ci som mal niekedy vymeneny olej. Mimochodom, cital som nazory ze ak sa olej vymeni neskoro, napr. po 200t. km tak uvolnene usadeniny mozu poskodit prevodovku, naozaj je vtedy lepsie uz olej nemenit?
Moja prevodovka po zresetovani adaptacii prestala trhat z 2 na 3, takze teraz funguje OK a rad by som ak by to tak aj ostalo.
lubomt napísal:NEVIEM KTO ROZŠIRUJE TAKUTO BLBOSŤ, ALE PROSIM VSETKYCH, KTO TOTO CITAJU, ABY TOMU NEVERILI.
Michal NR napísal:Mne to tak isto bolo povedane z BMW Lamac, a ani mi to tam nemenili, iba vymenili filter a doliali nejaké 2 litre oleja.
Mne to bolo cudne, ale dovod bol taky, nieco s tými ciastockami a ze po 10 000 to uplne "dodrbe" prevodovku ak by to vymenili, ze to ani nerobia, lebo im par ludi už tak prislo...
Cudoval som sa ale ako som pocul, niesom sam...
lubomt napísal:Nepočuť :-) , jedine že by si bol huslista , chichi