... všetko o BMW ...
coWon napísal:ale sak to je blbost, cely torque
bruno75 napísal:blbost to asi je, ja mam toto: http://www.garmin.sk/garmin-ecoroute-hd_d2432.html (je to urcene sice pre navi od Garminu, ale s aplikaciou Garmin Mechanic to funguje aj na Androide), ale tiez to nestoji za vela - vacsina udajov je bud velmi nepresna alebo uplne nezmyselna, len tu teplotu chladiacej kvapaliny to vie ako-tak ukazat...
ak by to slo, radsej by som mal tie udaje priamo z BC v aute...
BTW este ma napadla taka blbost, da sa nejako zistit teplota oleja v turbe - kazdy hovori o tom, ako treba turbo nechat vychladnut, ale ako zistit, kedy ma uz "bezpecnu" teplotu?
Ja napr. zidem z dialnice (200 m pred vyjazdom vypnem tempomat), ked vojdem do obce znizim rychlost na 60 a asi 1,5 km idem max. 60, nez otvorim garaz necham auto asi 30 s stat so zapnutym motorom a potom vypinam motor. Je turbo dost vychladnute?
inak pokial ide o diag. na Torque / GArmin MEchanic by som sa asi velmi nespoliehal...
bruno75 napísal:O.K. vdaka a podla vas staci na dochladejnie turba aj to, ze (ako popisal mexican) 500m pred vjazdom na odpocivadlo vypnem tempomat, na odpocivadlo dojdem na volnobeh a po pomalom prijazde k pumpe / na parkovisko uz bez dalsieho cakania vypnem motor.
Ked idem domov, mam postup ako som popisal o prispevok vyssie, ale ked som prilezitostne na dlhsich cestach a idem na odpocivadlo, dost casto nemyslim na dochladenie a robim to tak, ako som popisal tu...
alfi666 napísal:Moc by som to neprezival![]()
Staci vychadzat zo spotreby paliva.... auto vela zere ked sa mu naklada - a vtedy sa prehrieva aj turbo... na dialnici si to papka 7-8 litrov a turbo sa pri tych 2000 otackach co ma motor moc netrapi
Okrem toho ... Turbo skor ci neskor stejne klakne.. treba vymenit a pohoda, ide sa dalej... jasne, po nakladacke treba nechat vychladnut, ale ked si myslite, ze ked idete na dialnici 130, tak sa to strasne prehrieva, tak to ani moc nie :)
PeqpeK napísal:ruku na srdce, kolko majitelov e60 chodi po dialnici tempomatovych 130? :)
JA ANO!dokonca aj menej :)
voMacK napísal:Sak ale neviem ako to ma sprevodovane E60 s automatom, ale ked ja idem predpisovo tak mi pri 130 toci 1700otacok a tam neni ziadne dochladzovanie podla mojho malickeho nazoru nutne. Ci?