... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Re: volná téma: BMW 5 - E60, E61

Streda, 21. Augusta 2013, 06:50

Spýtam sa radšej tu :mrgreen:

Vo vnútornom spätnom zrkadle zo strany čelného skla je umiestnený štvorcový foto senzor (aspoň si myslím že to je on), ktorý slúži ??
Predpokladám že na automatické prepínanie diaľkových svetiel ak ide v protismere auto ??
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 21. Augusta 2013, 07:04

pokial viem to je svetelne cidlo, ktore ovplyvnuje stmavovanie spatakov
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

DesertFox

Streda, 21. Augusta 2013, 07:10

voMacK napísal:
pokial viem to je svetelne cislo, ktore ovplyvnuje stmavovanie spatakov

Vďaka :thumbup: hneď som o niečo múdrejší :mrgreen:
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

chip
Kraj: Zahraničie

Streda, 21. Augusta 2013, 07:21

Pokud to je ze strany čelního skla, tak to není na elektrochrom zpěťáků, k tomu slouží čidlo v prostředním vnitřním zpětným zrctáku. Páč by to nemělo logiku, jelo by auto proti vám a zatmavili by se zpěťáky - nesmysl! To čtvercové zepředu je na ty dálkovky.

DesertFox

Streda, 21. Augusta 2013, 07:43

chip napísal:
Pokud to je ze strany čelního skla, tak to není na elektrochrom zpěťáků, k tomu slouží čidlo v prostředním vnitřním zpětným zrctáku. Páč by to nemělo logiku, jelo by auto proti vám a zatmavili by se zpěťáky - nesmysl! To čtvercové zepředu je na ty dálkovky.

Čiže na stmavenie slúži ten foto senzor pred šoférom (oválny tvar) ktorý zabráni oslneniu od zadu ?
A ten štvorcový od čelného skla je na dialkáče ??
Kurde tak prečo mi to nefachá (prepínanie diaľkových)? :evil: :mrgreen:

Madonna vs. BMW M5

voMacK
Auto: G31 540i

Streda, 21. Augusta 2013, 07:59

chip napísal:

ale coby....elektrochorm spatak ma dve cidla. Jedno priamo na zrkadle otocene do kabiny, a druhe je to stvrcove co snima svetlo pred autom.
Logiku to ma, ze musia byt tie cidla dve, aby sa ti zrkadlo nestmievalo vzdy ked je za autom nejake svetlo..cize cez den by bolo stale zatmavene..tak na to ma to cidlo vrepdu aby vedel posudit ci je den, alebo ci je za tebou auto a pred tebou je noc...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Streda, 21. Augusta 2013, 08:14

voMacK napísal:

ale coby....elektrochorm spatak ma dve cidla. Jedno priamo na zrkadle otocene do kabiny, a druhe je to stvrcove co snima svetlo pred autom.
Logiku to ma, ze musia byt tie cidla dve, aby sa ti zrkadlo nestmievalo vzdy ked je za autom nejake svetlo..cize cez den by bolo stale zatmavene..tak na to ma to cidlo vrepdu aby vedel posudit ci je den, alebo ci je za tebou auto a pred tebou je noc...

presne tak, sam by som to lepsie nevysvetlil! :thumbup:

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Streda, 21. Augusta 2013, 09:49

DesertFox napísal:
Kurde tak prečo mi to nefachá (prepínanie diaľkových)?

to je priplatkova funkcia

PeqpeK

Streda, 21. Augusta 2013, 09:58

DesertFox napísal:

Čiže na stmavenie slúži ten foto senzor pred šoférom (oválny tvar) ktorý zabráni oslneniu od zadu ?
A ten štvorcový od čelného skla je na dialkáče ??
Kurde tak prečo mi to nefachá (prepínanie diaľkových)? :evil: :mrgreen:

si si isty ze to mas vo vybave?
ak ano, mas to zapnute v idrive?
a ked das dialkove, zobrazi sa ti na BC displeji mala ikonka dialkoveho svetla s pismenom A?
takto to vyzera ked to tam mas Obrázok

DesertFox

Streda, 21. Augusta 2013, 10:53

Tak to tam nemám :mrgreen: vďaka páni za odpovede :thumbup:

Madonna vs. BMW M5

bruno75

Streda, 21. Augusta 2013, 14:47

DesertFox napísal:
Tak to tam nemám :mrgreen: vďaka páni za odpovede :thumbup:

... a nemáš ani veľmi za čím banovať :? . Ja to mám a len sa s tým jedujem. Diaľkáče to zapína neskoro, podstatne neskôr, než by som ich ja zapol "ručne" a vypína ich pri prvom náznaku auta vpredu alebo oproti... ](*,)
Na dialnici to zase vypína diaľkové aj keď idem okolo (pod) väčšou reflexnou smerovou tabulou, o protiidúcich autách ďaleko za zvodidlami ani nehovorím... ](*,) - chcelo by to proste doladiť citlivosť, rovnako ako v prípade dažďového senzora

Keď sme už pri tých fičúrkach, vie niekto ako nastaviť tieto veci v iDrive v E60 LCI?
- zobrazenie otáčkomera a zapnutých smeroviek na HUD (M-outlook HUD) TT-Simik píše na svojej stránke, že to vie, ale osobne mi v Dobrej Nive povedal, že to nejde len tak ľahko a nedokáže garantovať, že mi to bude fungovať
- otvorenie stresneho okna do vetracej polohy cez DO v kľúči
- dlhšiu časovú medzeru medzi otvorením / zatvorením strešného okna a bočných okien cez DO v kľúči (dajme tomu, že chcem mať otvorený iba šíber a nie bočné okná - teraz musím stáť na balkóne a presne sledovať, kedy je otvorený šíber a kedy začne otvárať okná... + otvorenie a zatvorenie šíbra na jedno stlačenie
- automatické zamknutie auta (bez ohľadu na otváranie dverí), pokiaľ je vypnutý motor a kľúč nie je v aute - praktický príklad: zastavím auto, vypnem motor, vystúpim (aj s kľúčom) a pokiaľ auto nezamknem ja, najneskôr o 2 min. sa zamkne samo
- vyššie zmieňované nastavenie citlivosti asistenta diaľkových svetiel a dažďového senzora

a pikoška na záver: vytiahnuť údaj zo skrytého menu BC do údajov zobrazovaných BC (spotreba / dojazd / priemer. rýchlosť), resp. vypnúť automatické zamykania skrytého menu po vypnutí motora - nechce sa mi zakaždým, keď potrebujem zistiť teplotu chladiacej kvapaliny zdĺhavo odomykať skryté menu - počas jazdy to nie je najbezpečnejšie... :mrgreen:

PeqpeK

Streda, 21. Augusta 2013, 16:24

bruno75 napísal:

... a nemáš ani veľmi za čím banovať :? . Ja to mám a len sa s tým jedujem. Diaľkáče to zapína neskoro, podstatne neskôr, než by som ich ja zapol "ručne" a vypína ich pri prvom náznaku auta vpredu alebo oproti... ](*,)
Na dialnici to zase vypína diaľkové aj keď idem okolo (pod) väčšou reflexnou smerovou tabulou, o protiidúcich autách ďaleko za zvodidlami ani nehovorím... ](*,) - chcelo by to proste doladiť citlivosť, rovnako ako v prípade dažďového senzora

s tou citlivostou na reflexne dopravne znacky s tebou suhlasim, ale v dobe vyvoja tejto srandy sa tieto reflexne znacky este tolko nepouzivali, takze nie je moc co zazlievat, s ostatnym nemam problem, obcas sa to zbytocne zhasne pri vzdialenom mestskom osvetleni, ale to je pochopitelne
bruno75 napísal:
Keď sme už pri tých fičúrkach, vie niekto ako nastaviť tieto veci v iDrive v E60 LCI?
- zobrazenie otáčkomera a zapnutých smeroviek na HUD (M-outlook HUD) TT-Simik píše na svojej stránke, že to vie, ale osobne mi v Dobrej Nive povedal, že to nejde len tak ľahko a nedokáže garantovať, že mi to bude fungovať

smerovky aj HUD mam nakodovane avsak aby ti sedeli otacky na tom otackomeri, treba sa s tym dost vyhrat...mne to zatial nesedi, nemal som kedy sa s tym hrat...
bruno75 napísal:
- vyššie zmieňované nastavenie citlivosti asistenta diaľkových svetiel a dažďového senzora

tiez som mal problemy s citlivostou rain senzora pri prechode z vymakanej E46...dost mi pomohla vymena stieracov za nove + pouzitie tekuteho stieraca...
bruno75 napísal:
a pikoška na záver: vytiahnuť údaj zo skrytého menu BC do údajov zobrazovaných BC (spotreba / dojazd / priemer. rýchlosť), resp. vypnúť automatické zamykania skrytého menu po vypnutí motora - nechce sa mi zakaždým, keď potrebujem zistiť teplotu chladiacej kvapaliny zdĺhavo odomykať skryté menu - počas jazdy to nie je najbezpečnejšie... :mrgreen:

na toto asi iba aplikaciu do telefonu, ktora bude cez BT vediet citat online stav cez OBD

DesertFox

Streda, 21. Augusta 2013, 17:13

A tá aplikácia sa volá ?? a ešte otázočka, je aj pre Android ??

Madonna vs. BMW M5

PeqpeK

Streda, 21. Augusta 2013, 18:14

DesertFox napísal:
A tá aplikácia sa volá ?? a ešte otázočka, je aj pre Android ??

Napriklad Torque, ktory ide aj pod androidom...ale potrebujes k nemu aj ten BT modul, ktory strcis do OBD
a nepojde ti naraz BT handsfree a tamta sranda...bud jedno alebo druhe ;-)

DesertFox

Štvrtok, 22. Augusta 2013, 06:29

PeqpeK napísal:
Napriklad Torque, ktory ide aj pod androidom...ale potrebujes k nemu aj ten BT modul, ktory strcis do OBD
a nepojde ti naraz BT handsfree a tamta sranda...bud jedno alebo druhe ;-)

To by mi až tak nevadilo keďže to zrejme budem spúšťať len pri odstavenom aute :thumbup: Musím ešte kuknúť kde kúpiť ten BT OBD modul :)

Madonna vs. BMW M5

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných