... všetko o BMW ...
lubomt napísal:M4x - posledne meranie bolo 337k/710nM pred upravou čerpadla. Graf mam. Upravu mam tuto mozno ako jediny na SK a CZ, potom len Brano Hanko, ale on ma manual, krutak musel vraj ponizit. Nerobil som to na šprinty, ale na pruzne zrychlenie pri potrebe predbehnut a dialnice.s tym narastom vykonu su uz potom samozrejme vyssie naroky na chladenie vzduchu, vody, oleja, je potrebny vacsi odvod vyfukovych spalin, seriove brzdy su niekedy uz slabe...
gabikh - automat.prevodovka v 530d a 535d je s malym rozdielom ina. Do 530d sa davali prve 6HP26 este so starou typou menica a potom s novou typou menica, su rozne obdoby radenia PRND bud lankovym prevodom alebo elektronicky servomotorcekovym posuvnikom.Tieto su do 600nM.
V 535d je 6HP28 mam taky dojem (zajtra mozem kuknut), menic sa da po uprave pouzit aj do 530d, je to vyskusane. Tieto su do 650nM. Takze ziadne prevratne vykony sa nekonaju. Samozrejme tie prevodovky vydrzia ovela viac pri rozumnom zaobchadzani. Daju sa aj trochu upravit, aby vydrzali viac, aj 530d aj 535d. 535d sa da velmi solidne cipovat, pokial je motor v dobrom stave, videl som uz vela grafov a krutil som ocami
Nejazdim s tym ako prasa, lebo nemam chut auto stale opravovat, chcem jazdit. Auto treba uzivat...
lubomt napísal:PeqpeK - vsak to je ta ista prevodovka, ako mam ja v A6. S malou upravou kvoli inej karoserii, ale nie ohladom vykonu. Da sa mierne upravit na vyssi vykon.
gabikh napísal:no neviem otom aby 525d mala prevodovku ako napriklad 535d, teda nevravim o zaklade ale v silnejsich verziach je predsa len nieco ine a musi byt stavana na vyssi krutak