Pondelok, 11. Novembra 2013, 20:45
tak k cipu, ja ma chip na 535d 200kw spraveny na 235,3 kw a 640 nm (nameranych) , dalo sa ist aj vyssie ale nechcel som, hlavne nie s krutakom, prevodovka u 535d je ina ako u 530d a je stavana az na 760 nm, vykon jej problem nerobi. zmena vykonu je citelna oproti serii, a cim vyssia rychlost, ty znatelnejsi. maximalku neriesim ani som ju neskusal, unas nieje kde a obmedzovac som si nechal. spotreba v realy minimalne o pol litra menej, dlhodobu mam 8,5 litra ked jazdim velmi malo dialnicu, ked idem dialnicu a dlhe trate spotreba klesa az pod 7,5 litra. ak je vykon a krutak vyuzivany s rozumom tak sa netreba nicoho bat. poznamka ka utomat vs. manual - do 535d nebolo mozne objednat manual a bola ponukata len s automatom prave koli krutaku, ktory by manual uz nezvladal, takze tvrdenie ze skor vydrzi manual nieje velmi spravne, ano automat trpi ked to clevek fakt ze prehana... ale to aj manual. noa na buducu rok este pojde von DPF, lebo to mororu tiez nerobi dobre ... hlavne ked jazdi aj mesto. kokretna skusenost u znameho s 535d motorom mal po vyhodeni DPFka nameranych o 18kw viac. auto sice zadymi ked mu to clovek sliapne ale rozhodne to nieje dymovnica a motoru sa lahsie dycha. kamos ma nachipovanu 530d, nieco okolo 190kw tiez spokojnost, dalsi kamos 535d chip + DPF off a ma 257 kw, a ide to este o nieco lepsie ako mojich 235. u mojho auta 0-100 5,5, 0-150 11 a 0-200 20s.