... všetko o BMW ...
//MPower napísal:Ja sa opytam skusenejsich, v aute mam zrejme novu baterku , je nejaka moznost zistit , ze ci bola tato bateria nakodovana? alebo len ju dam niekto supol bez kodovania.Aby som vedel ci ju mam dat kodovat alebo nie.
//MPower napísal:super , a este sa opytam takto , aka kapacita baterie sa davala od vyroby do 535d LCI? mam tam teraz 95ah
airbone napísal:jasne ze sa to da zistit. Da sa zistit presne kedy bola zaregistrovana posledna vymena baterie. Kodovat sa nekoduje, len ak by si zmenil jej kapacitu za inu aka je nastavena. Treba len zaregistrovat ze bola vymenena za novu.
//MPower napísal:super , a este sa opytam takto , aka kapacita baterie sa davala od vyroby do 535d LCI? mam tam teraz 95ah
airbone napísal:Spravil si hned niekolko chyb....
1. Pri programovani si mal mat auto na nabijacke, to je bez reci....
2. Kluc mal byt v polohe "2". Ako ta mohlo napadnut ho nechat v polohe 1 ???
Le Gend napísal:Vecsinu svojich kodovaciek a diagnostiky robim v "polohe 1", vtedy je mensi odber prudu, takze auto nemusi ist na nabijacku a vydrzi aj par hodin.
Le Gend napísal:Napadlo ma, ze z neho prehodim EEPROMku do toho nedoflashovaneho, ale neviem ziadnu najst. Moze byt, ze firmver nie je ulozeny priamo v MULFe, ale ze sa donho nahra po zbernici az pri zapnuti auta z nejakej EEPROMky v nejakom inom module ?
Le Gend napísal:Tych modulov je viac a bez (niecich) pokusov by si sa ani ty nenaucil kodovat.
Mam doma starsi MULF, ktory mi odisiel pred rokom. Napadlo ma, ze z neho prehodim EEPROMku do toho nedoflashovaneho, ale neviem ziadnu najst. Moze byt, ze firmver nie je ulozeny priamo v MULFe, ale ze sa donho nahra po zbernici az pri zapnuti auta z nejakej EEPROMky v nejakom inom module ?
alfi666 napísal:Asi tam nebude nejake bezne ATMega, ale tak jeden nikdy nevie
Nebolo by jednoduchsie skusit prepajkovat BGA cipy niekomu kto na to ma naradie? Snad by to ozilo :)