... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Programovanie, kodovanie, update, upgrade

Piatok, 8. Novembra 2013, 00:58

//MPower napísal:
Ja sa opytam skusenejsich, v aute mam zrejme novu baterku , je nejaka moznost zistit , ze ci bola tato bateria nakodovana? alebo len ju dam niekto supol bez kodovania.Aby som vedel ci ju mam dat kodovat alebo nie.

jasne ze sa to da zistit. Da sa zistit presne kedy bola zaregistrovana posledna vymena baterie. Kodovat sa nekoduje, len ak by si zmenil jej kapacitu za inu aka je nastavena. Treba len zaregistrovat ze bola vymenena za novu.

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Piatok, 8. Novembra 2013, 10:43

super , a este sa opytam takto , aka kapacita baterie sa davala od vyroby do 535d LCI? mam tam teraz 95ah

airbone

Piatok, 8. Novembra 2013, 12:25

//MPower napísal:
super , a este sa opytam takto , aka kapacita baterie sa davala od vyroby do 535d LCI? mam tam teraz 95ah

to ti veru neviem poveedat. Ale takym istym sposobom sa da zistit aka kapacita je momentalne nakodovana.

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 8. Novembra 2013, 16:36

airbone napísal:
jasne ze sa to da zistit. Da sa zistit presne kedy bola zaregistrovana posledna vymena baterie. Kodovat sa nekoduje, len ak by si zmenil jej kapacitu za inu aka je nastavena. Treba len zaregistrovat ze bola vymenena za novu.

Mal by som ohľadom tohoto otázočku, a to, dokáže to aj bežný smrteľník bez Diag ? alebo musím s batériou na PC ?
Minulý rok som menil batériu (v aute bola originál BMW 6 ročná) keďže mi skapala už pri prvých mrazoch.
Bola tam 95ah 1000a, a dal som tam 100ah 1000a (Banner). Keďže mi skapala v sobotu po práci okolo 16tej tak kúpa originálu nepripadala v úvahu, potreboval som okamžite náhradu kvôli ceste.
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 8. Novembra 2013, 23:04

nedokáže.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 8. Novembra 2013, 23:05

takéto batérie sa dávaju do modelu 535D LCi,ale samozrejme je to od vybavy......95ah nieje už original ak si ju tam mal.....

http://bmwfans.info/parts-catalog/E60N/ ... anty_only/
//MPower napísal:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Sobota, 9. Novembra 2013, 11:41

dik

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Sobota, 9. Novembra 2013, 15:30

airbone napísal:
Spravil si hned niekolko chyb....
1. Pri programovani si mal mat auto na nabijacke, to je bez reci....
2. Kluc mal byt v polohe "2". Ako ta mohlo napadnut ho nechat v polohe 1 ???

Vecsinu svojich kodovaciek a diagnostiky robim v "polohe 1", vtedy je mensi odber prudu, takze auto nemusi ist na nabijacku a vydrzi aj par hodin.

airbone

Pondelok, 11. Novembra 2013, 00:08

Le Gend napísal:
Vecsinu svojich kodovaciek a diagnostiky robim v "polohe 1", vtedy je mensi odber prudu, takze auto nemusi ist na nabijacku a vydrzi aj par hodin.

tak sa programuje len CAS a niektore ine moduly, dokonca tusim CAS uplne s vytiahnutim klucom vonku.
Robte vselijake pokusy, no potom sa necudujte ked nieco odide......

Le Gend

Pondelok, 11. Novembra 2013, 11:20

Tych modulov je viac a bez (niecich) pokusov by si sa ani ty nenaucil kodovat. :D
Mam doma starsi MULF, ktory mi odisiel pred rokom. Napadlo ma, ze z neho prehodim EEPROMku do toho nedoflashovaneho, ale neviem ziadnu najst. Moze byt, ze firmver nie je ulozeny priamo v MULFe, ale ze sa donho nahra po zbernici az pri zapnuti auta z nejakej EEPROMky v nejakom inom module ?

alfi666

Pondelok, 11. Novembra 2013, 15:22

Le Gend napísal:
Napadlo ma, ze z neho prehodim EEPROMku do toho nedoflashovaneho, ale neviem ziadnu najst. Moze byt, ze firmver nie je ulozeny priamo v MULFe, ale ze sa donho nahra po zbernici az pri zapnuti auta z nejakej EEPROMky v nejakom inom module ?

Skor by som tipoval, ze sa to zapisuje do nejakeho MCU ktore okrem firmwaru obsahuju aj eeprom
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

airbone

Pondelok, 11. Novembra 2013, 17:08

Le Gend napísal:
Tych modulov je viac a bez (niecich) pokusov by si sa ani ty nenaucil kodovat. :D
Mam doma starsi MULF, ktory mi odisiel pred rokom. Napadlo ma, ze z neho prehodim EEPROMku do toho nedoflashovaneho, ale neviem ziadnu najst. Moze byt, ze firmver nie je ulozeny priamo v MULFe, ale ze sa donho nahra po zbernici az pri zapnuti auta z nejakej EEPROMky v nejakom inom module ?

To urcite nie :smile:
Eprom je jedna vec a flash je druha vec. Ako pise alfi, eprom moze byt aj sucast nejakeho MCU ktory ma vsak aj FLASH pamat, ale epromka moze byt aj osobitne. V eprom nie je ulozeny ziadny riadiaci software, je to len pamat kde su ulozene urcite data a hodnoty. TYm ze vymenis eprom nic neporiesis, ak flashovanie spadlo, tak s tym vela nenarobis a uz toboz nie nejakym kablikom.
Na MULF moduloch odchadzaju aj procaky (BGA), vplyvom tepla sa mozu prejavit studene spoje a to sposobuje restartovanie jednotky a po niekolkych restartoch MCU umrie..... Ale maju aj ine problemy

Le Gend

Utorok, 12. Novembra 2013, 14:57

To vsetko je mi jasne, len som dufal, ze tam bude strcena nejaka eepromka, z ktorej nejake MCU nabootuje. Hlavne, ked sa tie moduly daju takto "unifikovane" flashnut cez globalnu zbernicu v aute.
Vovnutri modulu je vela cipov roznych formatov a ziaden nevyzeral na MCU s napalenym firmverom. Budem to musiet prestudovat poriadne, ale najprv som si chcel pre isottu overit, ze firmver do modulu sa netaha z nejakeho centralneho "bootovaca".

alfi666

Utorok, 12. Novembra 2013, 16:36

Asi tam nebude nejake bezne ATMega, ale tak jeden nikdy nevie :D
Nebolo by jednoduchsie skusit prepajkovat BGA cipy niekomu kto na to ma naradie? Snad by to ozilo :)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

RACERMAN
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 12. Novembra 2013, 21:39

alfi666 napísal:
Asi tam nebude nejake bezne ATMega, ale tak jeden nikdy nevie :D
Nebolo by jednoduchsie skusit prepajkovat BGA cipy niekomu kto na to ma naradie? Snad by to ozilo :)

Tie BGA nie je take lahke prepajkovat, ale da sa a dakedy pomoze. Len treba poriadnu spajkovacku na BGA nie hracky. Nie vzdy sa to podari cca 8 z 10 tych... len tie BGA sa prehrievaju tak ze sa poskodia a tak nepomoze ziadne prepajkovanie. Problem je ze v niektorych zariadeniach sa pouzival menej kvalitny cin, alebo lepsie povedane cin bez olova...smernica ROHS...EU... atd. atd...tie obvody maju popraskane letovane spoje ktore bezne okom ani nevidiet a tak vznikaju problemi...
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní