... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

jaroslav12
Auto: bmw
Kraj: Bratislavský

Re: Programovanie, kodovanie, update, upgrade

Štvrtok, 13. Júna 2013, 06:59

Chlapi neviete ake hodnoty sa menia,ked chcem nastavit double flasch na vystraznych svetlach na E60 LCI. Na VFL som to robil cez NETTODATA,ale na LCI tam su ine hodnoty.

Užívateľov profilový obrázok
opisk
Auto: E61 LCI 520D 2007
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 5. Septembra 2013, 07:55

ja mam taku otazocku, vzdy pri nastartovani mam automaticky pustene vetranie, sice len na tu jednu palicku ale aj tak mi to vadi... ](*,)
ako to vypnem? hrabal som sa v idrive ale nejde mi to nejak najst kua #-o
diky

Jejtyno
Auto: BMW e61 530d
Kraj: Prešovský
Bydlisko: Široké ... BMW coding diagnostika 0917 517 042 ...najprv sms, čísla mimo zoznam nedvíham :)

Pondelok, 16. Septembra 2013, 09:56

Hošanci otazka do pléna. Kto vie, vedel by odstranit kontrolu dpf a jeho regeneraciu? Preflashovat jednotku :D
Obrázok

BMW. Sheer Driving Pleasure.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 16. Septembra 2013, 11:32

Jejtyno napísal:
Hošanci otazka do pléna. Kto vie, vedel by odstranit kontrolu dpf a jeho regeneraciu? Preflashovat jednotku :D

panko sa chce pohrat s DDE? :) v sucasnej dobe je to dost dobry kseft tak pochybujem, ze by ti to sem niekto napisal keby to aj vedel :)
ale myslim, ze kazdy lepsi chiptuner by to mal vediet spravit, v podstate je to len zmena nejakeho parametru v mape

Jejtyno
Auto: BMW e61 530d
Bydlisko: Široké ... BMW coding diagnostika 0917 517 042 ...najprv sms, čísla mimo zoznam nedvíham :)

Pondelok, 16. Septembra 2013, 12:29

PeqpeK napísal:
panko sa chce pohrat s DDE? :) v sucasnej dobe je to dost dobry kseft tak pochybujem, ze by ti to sem niekto napisal keby to aj vedel :)
ale myslim, ze kazdy lepsi chiptuner by to mal vediet spravit, v podstate je to len zmena nejakeho parametru v mape

V podstate... :wink:
Obrázok

BMW. Sheer Driving Pleasure.

Lesky
Auto: BMW e61 530 xD 2006

Utorok, 24. Septembra 2013, 12:56

Chalani, najde sa tu niekto v BA a okoli kto dokaze updatnut idrive? obcas sa mi stane ze mi to zamrzne a uz ma to celkom nasiera, docital som sa ze sa updatom tento problem da vyriesit tak by som to rad podstupil

Mam e61 530xD 2006

Diki
BMW 530xD 170kW 2006 e61
Volvo S40II 2.0TDi 2004 100kW - ex

kujebko
Auto: E61 520d
Kraj: Žilinský

Streda, 25. Septembra 2013, 07:45

Ahojte, mam na vas par otazok
1. da sa na E61 10/2006 nastavit EA ako denne svietenie?
2. ako dlho sa koduje bateria? tu niekde som cital, ze sa bateria nakodovala za niekolko minut ale ked som bol v servise, tak mi povedali, ze to trva aj 3 hodiny
3. je nutne kodovanie po vymene zhavicov?
4. Je niekto zo zilinskeho kraja, co by vedel nakodovat denne svietenie (EA alebo americke), bateriu a zhavice (ak sa koduju)?

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 25. Septembra 2013, 11:20

Trva to chvilku kodovat bateriu......tak isto AE, po vymene žhavičou sa nič nekoduje.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

airbone
Auto: F25 X3

Streda, 25. Septembra 2013, 21:36

Lesky napísal:
Chalani, najde sa tu niekto v BA a okoli kto dokaze updatnut idrive? obcas sa mi stane ze mi to zamrzne a uz ma to celkom nasiera, docital som sa ze sa updatom tento problem da vyriesit tak by som to rad podstupil

Mam e61 530xD 2006

Diki

update este neznamena ze to pomoze. Moze to pomoct a nemusi, tak 50/50. Dokonca pri update sa moze uplne zosypat a nenabehne uz vobec. Problem je v maticnej doske, zvacsa v BGA procakoch.

Lesky
Auto: BMW e61 530 xD 2006

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 07:13

No ja v to verim lebo obcas slusne zamrza, aj 20 sekund ostane stat az potom sa pohne pripadne zmeni stanica stava sa mi to asi tak 3-4x za tyzden
BMW 530xD 170kW 2006 e61
Volvo S40II 2.0TDi 2004 100kW - ex

jaroslav12
Auto: bmw

Utorok, 29. Októbra 2013, 08:37

Chlapi zhanam E-sys na F-rady.Neviete pomoct?

airbone

Utorok, 29. Októbra 2013, 13:32

jaroslav12 napísal:
Chlapi zhanam E-sys na F-rady.Neviete pomoct?

Da sa zo zohnat bez problemo, ale treba nejake $$$

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Streda, 6. Novembra 2013, 10:26

Otazka na skusenejsich:
V E90 mi MULF (bluetooth) modul nefungoval dobre s novym mobilom, preto som mu chcel updatnut firmver. Vo WinKFP som vybral modul ULF60, zadal som VIN, startol programovanie. Ukazalo mi, z ktorej verzie ULF60, do ktorej (najnovsej) mi to ide updatnut, zatial vseko OK. Kluc som mal strceny v aute, zapalovanie nebolo zapnute (kontrolky nesvietili). Programovanie sa zacalo, po minute mi vyplo radio, potom sa zaplo, potom zase vyplo, ale po asi 5 minutach (asi 4% progress updatovania) sa mi spustili stierace a WinKFP vyhodilo chybu, ze ECU funkcia neplatna. Vybral som kluc, auto este vyhodilo chybu, ze nefunguje zamok volantu a ze asi nenastartujem, ale po zasunuti nastastie vstko funguje, az na ten MULF. Ten uz nebavi a ked ho skusam precitat cez NCS, vyhodi sa chyba, ze "ECU diagnose mode".
Spravil som niekde chybu ? Je normalne to zapnutie stieracov atd, ked s MULFom vobec nesuvisia ?

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Streda, 6. Novembra 2013, 18:55

Ja sa opytam skusenejsich, v aute mam zrejme novu baterku , je nejaka moznost zistit , ze ci bola tato bateria nakodovana? alebo len ju dam niekto supol bez kodovania.Aby som vedel ci ju mam dat kodovat alebo nie.

airbone

Piatok, 8. Novembra 2013, 00:56

Le Gend napísal:
Otazka na skusenejsich:
V E90 mi MULF (bluetooth) modul nefungoval dobre s novym mobilom, preto som mu chcel updatnut firmver. Vo WinKFP som vybral modul ULF60, zadal som VIN, startol programovanie. Ukazalo mi, z ktorej verzie ULF60, do ktorej (najnovsej) mi to ide updatnut, zatial vseko OK. Kluc som mal strceny v aute, zapalovanie nebolo zapnute (kontrolky nesvietili). Programovanie sa zacalo, po minute mi vyplo radio, potom sa zaplo, potom zase vyplo, ale po asi 5 minutach (asi 4% progress updatovania) sa mi spustili stierace a WinKFP vyhodilo chybu, ze ECU funkcia neplatna. Vybral som kluc, auto este vyhodilo chybu, ze nefunguje zamok volantu a ze asi nenastartujem, ale po zasunuti nastastie vstko funguje, az na ten MULF. Ten uz nebavi a ked ho skusam precitat cez NCS, vyhodi sa chyba, ze "ECU diagnose mode".
Spravil som niekde chybu ? Je normalne to zapnutie stieracov atd, ked s MULFom vobec nesuvisia ?

Spravil si hned niekolko chyb....
1. Pri programovani si mal mat auto na nabijacke, to je bez reci....
2. Kluc mal byt v polohe "2". Ako ta mohlo napadnut ho nechat v polohe 1 ???
3. ULF modul sa programuje protokolom MOST_ASYNC (nie OBD), to znamena ze cez opticku OPS hlavu, nie cez kablik (aj ked netrvrdim ze cez kablik sa neda naprogramovat, co vsak moze trvat kludne aj 2 hodiny)
4. Bud rad ze tie stierace sa zastavili, v pripade zeby si odrovnal volantovu RJ, ostali by ti stierat az do jej vymeny (a autom by si nepohol)
5. Napis presne aku chybu ti vypisal WINKFP
6. Skus ci jednotka MULF reaguje na diagnostiku (INPA, TOOL32 funkcia "ident", DIS atd..... )
Ak nereaguje, asi sa s nou rozlucis.....
Inac tieto MULFuy odchadzaju uz od prirody (nehovoriac este po takom zasahu) :(

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných