... všetko o BMW ...
jeeffo napísal:Chlapec zlaty, pri vsetkej ucte k tebe, vies ako sa hovori? Zakryvaj sa takou perinou, na aku mas. A to neni nic o spotrebe. Je najmenej kupit za 20 tis. M5, alebo 760li, alebo hocijake auto s aspon 10 valcami a aspon 400 atmosferickymi konami. Pre mna osobne je dolezite, aby auto (auta) ktore mam, som mohol odservisovat bez toho, aby mi to zasiahlo moj budget, ktory mam. Aby som mohol zaplatit na kazde havarijnu poistku, aby som mohol autu dopriat gumy take, ake tam maju byt, aby auto mohlo dostat origo sadu ramien, ked je treba zoservisovat napravu, aby som nemusel auto lepit. Proste mam to, co viem zoservisovat bez toho, aby som nemusel zrat suchy chleba(len jazdeny motor na tu M5 stoji 1/3 z ceny auta o akom sa bavime). Keby idem tak na tu spotrebu fesak, tak si nekupim 535d ale idem do 520d (napriklad) Takze u mna to o diesli absolutne nieje ostatne auta co jazdim su benzinove. Ja len pisem to, co si malo kto uvedomuje, ked kupuje auto. U mna diesel neni o spotrebe, nakolko sam dobre vies, ze 535d je diesel z tych rokov najhladnejsi. Ale ved casom mozno pochopis, co som chcel tymto povedat... Podstatou toho co som napisal spotreba totiz vobec nebola, bolo to spomenute okrajovo.
A netvarme sa a nebudme pokrytci, ze to tak nieje...![]()
PeqpeK napísal:podla mna je to(diesel) dobra volba, ked si vsimnes tak vzhladom na to, ze e60 jazdia v drvivej vacsine dieslove motorizacie, tak sa benziny dost kazia(a opravit benzin je castokrat zlozitejsie), treba zobrat v uvahu napr vymenu 4 lambda sond, DISA klapky, VANOS solenoidy...a dostanes sa s cenou dost vysoko :) tu si ta pocka maximalne turbo alebo DPF, ktore nie su narocne na opravu...na vstreky budes musiet nejaku stovecku este najazdit, o spotrebe sa potom asi bavit tiez nemusime
zhodou nahod mam totozne auto aj s motorizaciu 25d, najazd 225 000km (som majitel od 170, dovoz DE)...5 rocne auto s najazdom 200k je myslim dost realne, ak by malo natocene viac a bolo by v dobrom stave, stale by som sa ho nebal
ale ako spomenul Prody, treba
- urobit diagnostiku (nie univerzalnou diag, skontrolovat co sa da)
- z DPF si velku hlavu nerob ak to obcas prevetras...pri kupe treba cez diag zmerat spatne tlaky DPF, ak by sa aj neskor pokazilo, nie je to ziadna veda ho vycisitit a jazdis dalej...musis si vsak dat pozor aby boli naplnene vsetky podmienky regeneracie (viac ako 10l v nadrzi, teplota nad 75, RJ motora bez chyb), cize auto by malo byt vseobecne dobre starane
- skontrolovat aj stav automatu, hlavne si v servise overit, ci bol meneny olej, ak nie, bezodkladne vymenit (ja som menil pri 210, podla chlapcov v ZF vraj stav velmi dobry, teraz 225 a chodi v poho)
- hrubka laku tiez nieco napovie
- skontrolovat cistotu motora (25d nema virive klapky, takze motor by mal byt uplne suchy)
- takisto napravy, ci nepocut, pri tychto km by mali byt pekne potichu :)
ak bude treba, auto by som ti pred kupou vedel obhliadnut, mam veci na to potrebne(aj druhu e61 na porovnanie)...inak na prvy pohlad ten stav interieru vyzera primerane k tym kilometrom
bmw118d napísal:http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=4133615
prosím ťa môžeš sa pozrieť na tento model??? Chlap píše 142 000 km v inzerate, ale na stranke STK mi vyhodilo uz 160 000km 3/2014....nie je lacne za 14 000 eur??? A ešte xd??? JE tam aj VIN, tak som to kontroloval, a chlap vraví, že ho predáva preto, že chodí na rybačku a chalupu a chce SUV vysoký podvozok....
Lipo69 napísal:Je to 09.10.2007 a je to 525XD UL.
Co sa tyka cien tie zacinaju u faceliftu na cca 11 000 € ? takze vsetko je to potom o rocniku, vybave a stave vozidla.
voMacK napísal:presny datum vyroby a vybavu si mozes pozriet tu: http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html
inak to ti majitel nataral, ze to je plna vybava? Vsak to je sotva taky lepsi standard...
bmw118d napísal:Ok už viac ak divná je cena a iné informácie rok výroby čo mi hovoril atd., upúšťam od tohto, neviem v čom inom ešte chce klamať....otázka....je potrebné xd??? Je vela iných "pätiek" čo sú 525d a 530d, ako sa vám jazdí na päťke v zime do zadným?? Na jednotke to nebolo nič moc...ale päťka je ťažšia....môže to byť iné...
RACERMAN napísal:530D - poriadne gumy no problem