... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

fabcinjakub
Auto: e60
Kraj: Nitriansky

Re: Kúpa bmw 5, ročník 2008,2009

Streda, 21. Mája 2014, 13:53

bmw118d napísal:
je vela na tento motor najazdene 200 000 km??? čo sa mám opýtať pri kúpe, či bolo menené turbo, čo dalej?? Nech nekupim vrak........díky

POMOZEM TI MOJIM NAZOROM ..EUROVAGEN NENAVSTIVIM UZ NIKDY V ZIVOTE

to auto teda 200 tisic mat nebude ... Ja som tam bol pozerat auta asi o dvoch mi potom jeden kamarat zistoval co ich v nitre pozna a zo 145 tisicoveho auta bolo razom 320 tisicove striekane a podobne. . .

skus hladat od sukromnika a prejst cez vin cislo alebo spz na strankach

ak je dovezene a poznas vin : http://www.ko.sk/Kontrola.aspx?Menu=id:Kontrola&lng=SK

ak poznas iba spz a nie vin : tu si zistis vin a posledne kontroly z stk a ek: http://tkcheck.assecosolutions.sk/ovoz/home.htm

ak ti spz nevyhlada nic a ak ma novu spz a predava ho samozrejmy kseftar ale da sa aj tak zistit stara spz a podla toho pozret ake mala km na poslednych kontrolach

ps: matka si hladala auto ja som bawaria 530d e60
e60 530d A

15932

Užívateľov profilový obrázok
coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Streda, 21. Mája 2014, 21:04

bmw118d napísal:
ako zistím , či sú poctivé? Dá sa to overiť???

pokial je to zvonku, tak to nezistis...

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 21. Mája 2014, 21:46

coWon napísal:
pokial je to zvonku, tak to nezistis...

pokial bolo servisovane iba v autorizaku, tak zisti.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

coWon

Štvrtok, 22. Mája 2014, 06:01

voMacK napísal:

pokial bolo servisovane iba v autorizaku, tak zisti.

pokial ale bude mat pravdivy udaj v serviske... a ked ho ma pravdivy, tak ani zistovat nemusi.

bmw118d
Autor témy
Auto: bmw118d
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 22. Mája 2014, 08:36

](*,) hehe divočina s kilometrami, tak ja budem veriť , že údaj v serviske je pravdivý a auto zo SR...ale to zistim osobne...a len tak medzi rečou, ak budete vedieť o niekom , že predáva výlučne ročník 2009, automat, koža, vyhrievané sed., bixenon, navigacia, motorizacia skor 525d , menej 530d, tak mi posunte kontakte, dakujeeeem :roll:

coWon napísal:
pokial ale bude mat pravdivy udaj v serviske... a ked ho ma pravdivy, tak ani zistovat nemusi.

coWon

Štvrtok, 22. Mája 2014, 10:34

bmw118d napísal:
](*,) hehe divočina s kilometrami, tak ja budem veriť , že údaj v serviske je pravdivý a auto zo SR...ale to zistim osobne...a len tak medzi rečou, ak budete vedieť o niekom , že predáva výlučne ročník 2009, automat, koža, vyhrievané sed., bixenon, navigacia, motorizacia skor 525d , menej 530d, tak mi posunte kontakte, dakujeeeem :roll:

jaaaj, tak auto je zo SR? tak to je potom v poho, behni s klucom trebarz do auto motiv a hned vies priblizne na com si

fabcinjakub
Auto: e60
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 22. Mája 2014, 14:03

Auto zo sr teda urcite nieje pozri sa na celne sklo. KO a to velke cislo v kruzku je nieco ako emisna z rakuska.

Eurowagen predava hlavne dovezene auta takze necakaj ze ten baworak je zo slovenska. Ak ti to povedali do telefonu tak uz ta klamu :)

bmw118d napísal:

e60 530d A

15932

jiro
Auto: BMW 525d E61r.v.2008
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 23. Mája 2014, 05:04

[quote="bmw118d"]](*,) hehe divočina s kilometrami, tak ja budem veriť , že údaj v serviske je pravdivý a auto zo SR...ale to zistim osobne...a len tak medzi rečou, ak budete vedieť o niekom , že predáva výlučne ročník 2009, automat, koža, vyhrievané sed., bixenon, navigacia, motorizacia skor 525d , menej 530d, tak mi posunte kontakte, dakujeeeem :roll:

Ak mas este stale zaujem o bmw 5 tak mi napis pm a dohodneme sa. Som zo zv.

Prody
Auto: E61 LCI 530D xd 11/7
Kraj: Košický

Piatok, 23. Mája 2014, 07:43

Co sa tyka DPF, tak prave vcera som pozeral nejake video, kde dpf vybrali von, z dpfka vybrali vnutornosti, zavarili a nahodili spat a potom sa este robila riadiaca jednotka.
Co sa tyka historie auta, tak ak je auto slovenske, tak zajst do BMW s klucom.
Ak je auto z vonku (zavisi od krajiny, taliana by som nekupoval, i ked moje predchadzajuce (A6) bolo z Talianska :roll: ) , tak je vo vela pripadoch auto po leasingu, takze kontaktovat dany servis podla serv. knizky, pripadne leasingovku, a dufat ze poskytnu udaje o voze. A potom porovnat km s KO, STK, EMISNOU kontrolou, co uz bolo robene na SK, ci uz podla vin alebo SPZ.
Servisna knizka sa da za par desat eu spravit, takze ju a udaje v nej treba brat s rezervou.
A najlepsie od sukromnika, a tiez si nejako preklepnut danu osobu na googli, tam sa da vela zistit. Vela sukromnych osob je autickarov, co si tym privyrabaju, takze musia zarobit, vies co myslim.
Dam tu jeden zaujimavy priklad: Bol som pozriet E61 v Poprade v bazari. Na budikoch 125tkm, sefko v bazare hovori ze auto super, vsetko preverene a ine sracky z jeho ust.....Doma som podla vin pozrel EK, STK, tam bolo cca 137tis., a pri KO 145tiskm. Takze majitel to tocil jedna radost.

Este jedna vec, ja mam auto iba mesiac, ale nejake zakladne vady 530d som nastudoval (rocnik 2007 hore LCI) a je dobre si to vsimnut na aute. -u E61 vankuse, kompresor, tj ak auto stoji den dva, ci je zadna cast auta v rovnakej vyske, ci nesedi na riti, ci to pekne dofukne. -termostaty(od ich funkcnosti zavisi aj stav DPF), tj pred skusobnou jazdou aktivovat cez skryte menu teplotu motora a sledovat ci vystupi na 90-100C.-diagnostiku samozrejme urobit-hrubka laku skontrolovat(ked BMW buchnes tak sa fest tazko opravuje)a viac ma nenapada. Dufam ze to pomoze a hlavne sa nesplasit, to tvoje BMW si ta pocka. Ozaj radsej benzin do mesta, pri dieseli netrpi len DPF, ale cely motor.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 25. Mája 2014, 08:29

podla mna je to(diesel) dobra volba, ked si vsimnes tak vzhladom na to, ze e60 jazdia v drvivej vacsine dieslove motorizacie, tak sa benziny dost kazia(a opravit benzin je castokrat zlozitejsie), treba zobrat v uvahu napr vymenu 4 lambda sond, DISA klapky, VANOS solenoidy...a dostanes sa s cenou dost vysoko :) tu si ta pocka maximalne turbo alebo DPF, ktore nie su narocne na opravu...na vstreky budes musiet nejaku stovecku este najazdit, o spotrebe sa potom asi bavit tiez nemusime

zhodou nahod mam totozne auto aj s motorizaciu 25d, najazd 225 000km (som majitel od 170, dovoz DE)...5 rocne auto s najazdom 200k je myslim dost realne, ak by malo natocene viac a bolo by v dobrom stave, stale by som sa ho nebal

ale ako spomenul Prody, treba
- urobit diagnostiku (nie univerzalnou diag, skontrolovat co sa da)
- z DPF si velku hlavu nerob ak to obcas prevetras...pri kupe treba cez diag zmerat spatne tlaky DPF, ak by sa aj neskor pokazilo, nie je to ziadna veda ho vycisitit a jazdis dalej...musis si vsak dat pozor aby boli naplnene vsetky podmienky regeneracie (viac ako 10l v nadrzi, teplota nad 75, RJ motora bez chyb), cize auto by malo byt vseobecne dobre starane
- skontrolovat aj stav automatu, hlavne si v servise overit, ci bol meneny olej, ak nie, bezodkladne vymenit (ja som menil pri 210, podla chlapcov v ZF vraj stav velmi dobry, teraz 225 a chodi v poho)
- hrubka laku tiez nieco napovie
- skontrolovat cistotu motora (25d nema virive klapky, takze motor by mal byt uplne suchy)
- takisto napravy, ci nepocut, pri tychto km by mali byt pekne potichu :)

ak bude treba, auto by som ti pred kupou vedel obhliadnut, mam veci na to potrebne(aj druhu e61 na porovnanie :D )...inak na prvy pohlad ten stav interieru vyzera primerane k tym kilometrom

jeeffo
Auto: 535d e61

Nedeľa, 25. Mája 2014, 19:02

Vzdy sa divim, ked clovek co si ide kupovat BMW riesi spotrebu. Nechapem stale, naco to riesite. Toboz pri V6. (Na spotrebu si treba kupit 1,9 TDi.)

Slovaci si stale nezvykli na jednoduchu vec. Ked kupujem OJAZDENE auto, je to uz auto POUZIVANE. Pre mna osobne to znamena, ze ojazdene auto = minimalne 15-20% z nadobudacej ceny treba mat bokom na servis. Moja E61 je dovoz z IT. Doviezol som auto, komplet som ho porobil a vozim sa s cistim svedomim, ze vsetko co ma byt je uz v poriadku. Je pravda, ze som riesil prevodovku neskor, ale bolo to skor z nedostatku casu. Osobne som uz par aut kupil, a neverim nikomu, ze nieco v aute robil alebo nerobil. Pokial si to sam nespravim, tak akoby to nebolo. Viem dobre ako sa (ne)servisuje v origo servisoch (nielen na SK - cest vynimkam).

Nech kupis akekolvek auto s akoukolvek historiou, maj navyse nejake drobne. Kupujes auto ktore stalo cez 30 tis. € ako nove, tak adekvatne bude potrebne v nom riesit aj veci. A myslim, ze je lepsie pomenit olej a pod. ako potom plakat co sa vsetko stalo. Prajem stastnu ruku pri vybere.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 25. Mája 2014, 19:12

jeeffo napísal:
Vzdy sa divim, ked clovek co si ide kupovat BMW riesi spotrebu. Nechapem stale, naco to riesite. Toboz pri V6. (Na spotrebu si treba kupit 1,9 TDi.)

Slovaci si stale nezvykli na jednoduchu vec. Ked kupujem OJAZDENE auto, je to uz auto POUZIVANE. Pre mna osobne to znamena, ze ojazdene auto = minimalne 15-20% z nadobudacej ceny treba mat bokom na servis. Moja E61 je dovoz z IT. Doviezol som auto, komplet som ho porobil a vozim sa s cistim svedomim, ze vsetko co ma byt je uz v poriadku. Je pravda, ze som riesil prevodovku neskor, ale bolo to skor z nedostatku casu. Osobne som uz par aut kupil, a neverim nikomu, ze nieco v aute robil alebo nerobil. Pokial si to sam nespravim, tak akoby to nebolo. Viem dobre ako sa (ne)servisuje v origo servisoch (nielen na SK - cest vynimkam).

Nech kupis akekolvek auto s akoukolvek historiou, maj navyse nejake drobne. Kupujes auto ktore stalo cez 30 tis. € ako nove, tak adekvatne bude potrebne v nom riesit aj veci. A myslim, ze je lepsie pomenit olej a pod. ako potom plakat co sa vsetko stalo. Prajem stastnu ruku pri vybere.

mna zas bavia reci ludi, co sa tvaria, ze neriesia spotrebu a jazdia na diesly.
Keby si neriesil spotrebu jazdis M5 alebo 760Li :thumbup:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

defe
Auto: ex E60 M54B30 M6
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 25. Mája 2014, 19:24

nechapem kvoli tomu ze je malo benzinov vravis ze su kazove?benzin je urcite jednoduchsi na opravu.kolki z vas co maju diesle hladaju radu ohladom nich ze nejdu atd...v pripade poruch lambd ,disa klapky,soleonidu vanosu si to dokazes ked si ako tak zrucny opravit vymenit sam je k tomu dobry pristup.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 25. Mája 2014, 19:41

defe napísal:
nechapem kvoli tomu ze je malo benzinov vravis ze su kazove?benzin je urcite jednoduchsi na opravu.kolki z vas co maju diesle hladaju radu ohladom nich ze nejdu atd...v pripade poruch lambd ,disa klapky,soleonidu vanosu si to dokazes ked si ako tak zrucny opravit vymenit sam je k tomu dobry pristup.

to iste plati u dieslu

narazal som na pomer percentualneho trhoveho podielu benzinovych e60 voci problemom s nimi, vychadza mi to asi na rovnako, ak nie lepsie pre M57N/N2

ja osobne proti benzinom nic nemam, ale najazdim 30-40k rocne a benzin by bol pre mna zbytocne palenie penazi :) (ak by to teda nebol LPG, to uz je zase o inom)

v E60 je na vyber tak akurat M54 30i, do slabsieho by som teda nesiel, potom N62, ktory naozaj nie je lacny na opravy....ale vsetko zalezi od cloveka co od auta caka, ja cakam pohodlie a aby mi zbytocne nezmykalo penazenku

jeeffo
Auto: 535d e61

Nedeľa, 25. Mája 2014, 21:38

Chlapec zlaty, pri vsetkej ucte k tebe, vies ako sa hovori? Zakryvaj sa takou perinou, na aku mas. A to neni nic o spotrebe. Je najmenej kupit za 20 tis. M5, alebo 760li, alebo hocijake auto s aspon 10 valcami a aspon 400 atmosferickymi konami. Pre mna osobne je dolezite, aby auto (auta) ktore mam, som mohol odservisovat bez toho, aby mi to zasiahlo moj budget, ktory mam. Aby som mohol zaplatit na kazde havarijnu poistku, aby som mohol autu dopriat gumy take, ake tam maju byt, aby auto mohlo dostat origo sadu ramien, ked je treba zoservisovat napravu, aby som nemusel auto lepit. Proste mam to, co viem zoservisovat bez toho, aby som nemusel zrat suchy chleba(len jazdeny motor na tu M5 stoji 1/3 z ceny auta o akom sa bavime). Keby idem tak na tu spotrebu fesak, tak si nekupim 535d ale idem do 520d (napriklad) Takze u mna to o diesli absolutne nieje ostatne auta co jazdim su benzinove. Ja len pisem to, co si malo kto uvedomuje, ked kupuje auto. U mna diesel neni o spotrebe, nakolko sam dobre vies, ze 535d je diesel z tych rokov najhladnejsi. Ale ved casom mozno pochopis, co som chcel tymto povedat... Podstatou toho co som napisal spotreba totiz vobec nebola, bolo to spomenute okrajovo.

A netvarme sa a nebudme pokrytci, ze to tak nieje... :-({|=

voMacK napísal:

mna zas bavia reci ludi, co sa tvaria, ze neriesia spotrebu a jazdia na diesly.
Keby si neriesil spotrebu jazdis M5 alebo 760Li :thumbup:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných