... všetko o BMW ...
lionlion napísal:Nikde, da sa pozriet v skrytom menu budikov. Ale tak bezne pocas jazdy ako v ostatnych autach to teplomer nema.
Jedine sa teplota da orientacne urcit podla otackomera. Tam sa pohybuje stupnica, ktora oznacuje kriticke otacky, cim je motor chladnejsi tym ukazuje menej otacok. Ak sa strati celkom a ostane uz iba to cervene, mal by byt uz teply. Ale je to len orientacne.
lionlion napísal:Nikde, da sa pozriet v skrytom menu budikov. Ale tak bezne pocas jazdy ako v ostatnych autach to teplomer nema.
Jedine sa teplota da orientacne urcit podla otackomera. Tam sa pohybuje stupnica, ktora oznacuje kriticke otacky, cim je motor chladnejsi tym ukazuje menej otacok. Ak sa strati celkom a ostane uz iba to cervene, mal by byt uz teply. Ale je to len orientacne.
salat napísal:nic nemusis menit, staci si kupit (alebo mat) navi od Garminu a k tomu Ecoroute HD kabel. Nahodis do OBD a mas kopu informacii... teplota chladiacej, teplota nasavaneho vzduchu, vykon motora, rozne spotreby, tlak turba, napatie baterie a kopa ineho.
technicke-okienko/garmin-ecoroute-diagnostika-t56802.html
Da sa to kupit za menej ako €100. Odkedy to mam, tak ak berem navigaciu, vzdy napajam aj ten kabel. (potom sa casom clovek nauci odhadnut kolko to motoru trva, zohriat sa)
salat napísal:
Inac s Garminmi vobec nie je problem. Skusal so to na 3 roznych verziach a vsade je to OK, aj ked popravde, na mojej 3790 sa to zda nejrychlejsie. (refresh je rychlejsi, takmer "realtime", kdezto na 1450 ci kolkatka to bola to skackalo po sekundach)
bruno75 napísal:Airbone: pozeram, ze meníš názorypamätám sa, že pred pár rokmi (vtedy si tuším ešte robil vonku) si na klasické anlagógové prístroje nedal dopustiť, keď som sa u E39 pýtal, či sa nastaviť digitálne zobrazenie okamžitej spotreby, odkázal si ma práve na ten ekonomer, ktorý teraz zatracuješ
ale nie o tom som chcel...
okrem toho "prebudovania" budíkov (môj ekonomer sa mi celkom páči a nechce sa mi zhánať nové budíky) vedel by si to urobiť aj inak? napr. preprogramovaním OBC, aby sa doplnil tiež údaj o teplote oleja (resp. chladiacej kvapaliny) - v podstate vytiahnuť údaj zo skrytého menu OBC do otvorených údajov prehadzovaných tlačítkom na ľavej páčke?
zdá sa mi, že si nedávno niečo také na fóre spomínal a aj chalani z BA hovorili, že na niečom takom pracuješ
alebo je to zložitejšie ako to prehadzovanie budíkov?