... všetko o BMW ...
alfi666 napísal:Toto su veci ktore nepochopim... niekto kupi kratsie pruziny, usetri na tlmicoch ale zaroven sa boji, ze ich bude musiet menit neskor![]()
Ked sa bojim, ze sa mi daco doj.. tak "netuningujem"... a co teraz ked mu vytecu tlmice?.. kupi nove... podla moznosti tentokrat uz spravne...
Je to nieco podobne ako "dal som na auto 19kola a bojim sa ze odidu loziska" ... tak proste tie kola zhod a prestan sa bat
gabikh napísal:Dojebe ich... to je moj nazor, auto ma nizsie cize aj tlmice su permanentne viac stlacene na kratkych pruzinach a je nane vacsi tlak, pri pruzeni saviac ako u seriovych pruzin nestlacia, ale pri beznej jazde, stati atd su pod vyssou zatazou na aku stavane. Ked menit pruzenie tak podla mna komplet lebo to do buducna len preplati. A k poznamke naco je mu 4x4 ked to dal dole? taku stupudnu otazku moze polozit len ten kto neuvazuje.... 4x4 (a uz vobec nie u e60 a podobnych aut:-D ) nieje na jazdenie po poliale je to hlavne o inch jazdnych vlastbostiach auta za roznych poveternostnych podmienok atd....4x4 v patrole a 4x4 v bmw je urcene na diametralne odlisne pouzitie
gabikh napísal:ako to zeby prdli po par tisic km podla mna nehrozi, akurat sa znizuje ich zivotnost lebo inak zatazene. ale ked pises ze tlmice uz tiz maju co to za sebou tak by som sa o nich asi velmi nebala aspon bude tu nafore skusenost aky maju kratsie pruziny vplyv na seriove tlmice :) a tato tema bude mat potomv tomto fore aj svoj zmysel
kazdopadne informujte ako sa to bude casom chovat vcelku by ma to zaujimalo :)
gabikh napísal:A k poznamke naco je mu 4x4 ked to dal dole? taku stupudnu otazku moze polozit len ten kto neuvazuje.... 4x4 (a uz vobec nie u e60 a podobnych aut:-D ) nieje na jazdenie po poliale je to hlavne o inch jazdnych vlastbostiach auta za roznych poveternostnych podmienok atd....4x4 v patrole a 4x4 v bmw je urcene na diametralne odlisne pouzitie
alfi666 napísal:
Ja sa teda rad necham poucit, naco tebe konkretne je 4x4 v limuzine, kedze na pole s tym stejne nechodis
gabikh napísal:Ocividne ma o pohone 4x4 totalne milne predstavy...pretoze mna osobne tiez zaujima, naco by si pouzival alebo pouzivas xdrive v e60 ty...kedze to auto nieje rozhodne ani do lahkeho terenu:-)
alfi666 napísal:
Ja mam praveze velmi jasnu predstavu o 4x4 - patri to do terenu... cize 4x4 typu Suzuki SX4 nepochopim a rovnako pohonu 4x4 nepochopim ani v limuzinach typu E60 - kedze ako sam si povedal, tie auta nie su ani do lahkeho terenu...
A ano, viem, ze na snehu sa lahsie rozbehnes na 4x4 ale to je asi tak vsetko naco tie pohony su dobre v takychto autach
No a z toho uz potom vonkoncom nechapem, ze ked ma niekto 4x4 ktora sluzi v PRVOM RADE na lepsiu prejazdnost terenu, tak potom si ju ide znizit...
Ale ved robte co chcete mne je to jedno :)
alfi666 napísal:X drive reklama na teba rozhodne zabrala![]()
Moj nazor je, ze okrem lepsej trakcie pri akceleracii na mokrej/zasnezenej/ladovej vozovke nema stvorkolka ZIADNE lepsie jazdne vlastnosti nez rovnake auto zadokolka.
Ak teda neratame jazdu off-road na com sme sa zhodli ze tieto auta stejne niesu stavane :)
Nebrzdi to lepsie, nezabaca to lepsie, neovlada sa to lepsie, lebo je to nevypocitatelne...
V podstate BMW to zacalo vyrabat, lebo zistili, ze Audi si kupuju ludia preto lebo sa boja zadneho nahonu BMW - tak aj BMW zacalo ponukat X drive.
Zjavne sa ale nechapeme, kedze ja som nikde nepovedal, ze X drive je nanic - naopak je to super, lebo nezapadnes tak lahko v snehu (co sa mne so zadokolkou stalo) ale prave tuto vyhodu chces na svojom aute zrusit tym, ze ho posadis nizsie.