... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Re: E60 x-drive - zníženie podvozu

Sobota, 16. Novembra 2013, 15:07

No skoro som odpadol pri vyroku ... tak zacali vyrabat x-drive, lebo ludia sa bmw so zadnym nahonom boja... Zabudol si, ze ked cersvo nasnezi, je lad atd, tak obcas sa v kopci so zadnym nahonom ani nepohnes, tak preto zacali konecne vyrabat 4x4. Proste chces sa niekde autom dostat a ked vies, ze so zadnym nahonom je problem, tak bud nejdes alebo nahodis v zime retaze ( typicke su nase Mt.hole - lyziarske stredisko )
K tym tlmicom - urcite to vyzera lepsie, ale k sportovym pruzinam nepatria seriove tlmice, vyrobca pruzin to vyslovene nedoporucuje. Takisto auto uz v urcitych situaciach nedrzi tak dobre stopu ako na zladenom podvozku, skacka to ako koza. Ale predpokladam, ze on sa teraz vytesuje, ake je to super ale po case zisti, ake je to naprd. Mal som to osobne, po pol roku poleteli von ( Einach )a daroval som ich kamosovi . Trebalo tam kupit tlmice k pruzinam a to sa mi ako Tvojmu kamosovi nechcelo, tiez som na zaciatku bol vyteseny, ako to drzi v zakrutach ale ked mi stale hrkotali zuby, rychlo ma to preslo

alfi666

Sobota, 16. Novembra 2013, 17:12

Lubo, v 90% pripadoch X-drive nepotrebujes a tych 10% pripadov je to co spominas. Este raz, nikde som nepovedal, ze X-drive je blbost, ale je fakt, ze sa rozsiril hlavne kvoli strachu zo zadokolky nez z faktu, ze ludia chcu chodit na neodhrnute martinske hole.

Aj X-drive ti ale vela nepomoze, ked cerstvo napadne sneh a ty budes posadeny o 5cm nizsie.. tak sa akurat mozes hrat na odhrnac
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

PSnoopy363
Autor témy
Auto: BMW 530xd E60 LCI
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 16. Novembra 2013, 19:11

Na odhŕňač sa "hrajú" cestári...teda u nás je to tak :) Nevytešuje sa, lebo ešte nikto nič neznížil. Tak skackať športové tlmiče, alebo všeobecne športové podvozky skackajú, to asi máš na mysli, keď auto pustíš odvážnejšie do zákruty na nejakej rozdrbanej vozovke, vtedy poskackáva berie ťa ku krajnici, poznám to. Jazdil som už na športovom podvozku a toto isté ti spraví dokonca aj klasický podvozok, v iných prípadoch nevidím dôvod prečo by malo skackať.... To je normálne, že je podvozok tvrdší, však je šporotvý, treba zaťať zuby :)) Inak už to neriešte, spýtal som sa priamo skúseného majiteľa servisu, opravuje už roky a na otázku: "Nepoškodím sériové tlmiče výmenou pružín za športové, nezačnú tiecť, alebo podobne?" odpovedal: "Nie, nič sa im nestane!". Ešte sa ma spýtal o akú značku sa jedná a povedal, že určite nie...Takže...uzavrené...:)

Hermo
Auto: F10 530xd
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 8. Decembra 2013, 10:27

A ja som sa vzdy divil preco sportovy podvozok zahrna aj pruziny,aj tlmice. Podla mechanika by sa vlastne mohli davat iba pruziny a auto bude drzat ako prij... k ceste ze. Pokial ma pamat neklame tak tlmice robia to ako sa sprava auto v zakrutach a nie pruziny. Tiez som premyslal nad znizenim xdcka ale po par zimnych prejazdoch cez zasneze cesty a pri parkovani v mestach som sa na to vykaslal. Lebo tahat narazniky po patnikoch sa mi moc nechce. Ale vela stastia zavodnikom na xdkach :D Je to take sportove ako fobia monte carlo :D
Hermo_TN

F10 530xd biely luxus
Ex E60 530xd cierny luxus
E46 330ci cabrio zlaty poklad
Ex E46 330d 150kw

lubomt
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 8. Decembra 2013, 13:03

Seriove tlmice so sportovymi pruzinami je na hovno volba. Ak mal k pruzinam papiere, je tam vyslovne napisane, ze sa to neodporuca takto kombinovat. Ked nema alebo nechce kupit aj sportove tlmice, mal sa vykaslat na to. On si to teraz neuvedomuje, ale auto slabsie drzi v zakrute na nerovnostiach, pretoze je to taka "hopkalka", nespravne funguje cely podvozok. Tlmice odidu skorej. Mlady chalan, vidno, z takychto tuningov kazdy rozumny vyrastie

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 8. Decembra 2013, 14:02

Ja som mal na E46 seriu tlmice a HR pruziny a kazdy koho som viezol povedal,ze komfortnejsiu znizenu E46 nevidel a to som mal 18".

Je jasne ze je to podla vysky znizenia...na predu neodporucam viac ako 35mm lebo potom uz moze buchat doraz tlmica.Spotrove tlmice maju kratsiu piestnicu,ale to vieme....Takze urcite sa sa ist do sportovych pruzin,inak by sa ani nevyrabali.....ale toto je riesenie koli dizajnu,ak chce niekto uplne znizenie vid par E46 na klube,tak jasne ze volba je kompletka..:))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

PSnoopy363
Autor témy

Nedeľa, 8. Decembra 2013, 22:43

TT-SIMIK napísal:
Ja som mal na E46 seriu tlmice a HR pruziny a kazdy koho som viezol povedal,ze komfortnejsiu znizenu E46 nevidel a to som mal 18".

Je jasne ](*,) ze je to podla vysky znizenia...na predu neodporucam viac ako 35mm lebo potom uz moze buchat doraz tlmica.Spotrove tlmice maju kratsiu piestnicu,ale to vieme....Takze urcite sa sa ist do sportovych pruzin,inak by sa ani nevyrabali.....ale toto je riesenie koli dizajnu,ak chce niekto uplne znizenie vid par E46 na klube,tak jasne ze volba je kompletka..:))

Konečne niekto napísal niečo k veci! ;) Ďakujem! :) Presne H&R pružiny a vyslovene je tam napísané, že sa montujú na sériové tlmiče. Znižujú podvozok pri zachovaní jazdných vlastností. Zniženie je presne ako píšeš 35/35. Sériové tlmiče sa odporúčajú znížiť do 40mm...aj x-drive! Na obrubníky a podobné sr*čky už ani neodpovedám...vy si tu kúpte všetci Hummery a tanky, lebo každý x-drive je podľa vás na chodenie v metrovom snehu, šplhanie po stenách budov a parkovanie na vrchole Lomnického štítu...BRAVO! =D> Keby som bol najskôr našiel tie H&R pružiny, kde je všetko pekne napísané, že sú na sériové tlmiče a zachovávajú pôvodné jazdné vlastnosti (dokonca je na ne doživotná záruka), tak ani nezakladám nič na túto tému, lebo už neviem či sa mám smiať, alebo plakať na výrokoch niektorých "odborníkov" ;) Budem sa modliť, aby ste sa zdržali ďalšieho "profesionálneho" komentára [-o< No pá =;

m4x
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 20:22

zavisi od znizenia
ale seriove tlmice su viac namahane, nech nik netvrdi ze nie #-o skor odidu a vytecu.. a tazsie rozoznat pri tvrdsom podvozku ci su v pecku, pokial si clovek neuvedomi ze prilis odskakuje, veru je to nebezpecne, dobrzdovat a nadskakovat..
ja by som radsej volil aj tie sportove tlmice, auto sa bude opat inak lepsie spravat
!!! Obrázok ???

voloda
Auto: 635csi ´87
Kraj: Košický

Piatok, 13. Decembra 2013, 11:58

Chcem sa len opytat, kolko "odbornikov" tu na fore (samozrejme nemyslim ludi co sa venuju servisu napr. ttsimik, atd.) vie ako funguje tlmic, resp. ci videl nejaky tlmic rozobraty ze sa tu tak dusujete ze seriovy tlmic je viac namahany (ze m4x)??? Samozrejme do istej (rozumnej) urovne znizenia a samozrejme co od auta po znizeni dany clovek ocakava... :bmwball:

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 13. Decembra 2013, 12:50

=D> =D> =D> Tak tak.....tlmič služi na to aby si neskakal jak cocot,keby si mal iba pružiny, t.j. tlmič služi proste na zastavenie perovania struny,ak by som to mal uplne laicky povedat.....takže vyška pri nizkom zniženi nema absolutne problém..

voloda napísal:
Chcem sa len opytat, kolko "odbornikov" tu na fore (samozrejme nemyslim ludi co sa venuju servisu napr. ttsimik, atd.) vie ako funguje tlmic, resp. ci videl nejaky tlmic rozobraty ze sa tu tak dusujete ze seriovy tlmic je viac namahany (ze m4x)??? Samozrejme do istej (rozumnej) urovne znizenia a samozrejme co od auta po znizeni dany clovek ocakava... :bmwball:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

m4x

Piatok, 13. Decembra 2013, 14:17

voloda napísal:

v poriadku, jebnite si tam tie seriove tlmice, ked raz nedobrzdite na nerovnostiach a zistite az potom, ze za to moze tlmic :thumbup:
!!! Obrázok ???

PSnoopy363
Autor témy

Piatok, 13. Decembra 2013, 14:54

m4x napísal:
v poriadku, jebnite si tam tie seriove tlmice, ked raz nedobrzdite na nerovnostiach a zistite az potom, ze za to moze tlmic :thumbup:

Už sa tam práve jebú ty génius, nähähä:-" Mimochodom, už keď je výrobcom udávané, že pružiny sú určené na sériové tlmiče, tak to už fakt asi nie výrobca a my sme kokoti, ale ty si lietadlo ;)

PSnoopy363
Autor témy

Piatok, 13. Decembra 2013, 17:41

...radšej by ste mi všetci mudrci mohli poradiť kde mi po znížení spravia poriadnu, kvalitnú geometriu na štvorkolku...najlepšie niekde v okolí Trnavy, alebo tak...

zollo
Auto: E60 535d

Piatok, 13. Decembra 2013, 18:11

PSnoopy363 napísal:
...radšej by ste mi všetci mudrci mohli poradiť kde mi po znížení spravia poriadnu, kvalitnú geometriu na štvorkolku...najlepšie niekde v okolí Trnavy, alebo tak...

:( hmm velka skoda ze Trnavu nemam zbehanu, by som ta navigoval niekde do pekarne, resp. kovosrotu ako odmenu za to, akym sposobom tu s ludmi komunikujes ](*,)
nähähähä :lol:

m4x

Piatok, 13. Decembra 2013, 19:20

PSnoopy363 napísal:

Už sa tam práve jebú ty génius, nähähä:-" Mimochodom, už keď je výrobcom udávané, že pružiny sú určené na sériové tlmiče, tak to už fakt asi nie výrobca a my sme kokoti, ale ty si lietadlo ;)

presne kvoli takymto ludom tu klub upada
kde som ja povedal ze ste kokoti? kde som ja povedal ze som genius?
viem, ze pri lepsom znizeni tie tlmice pojdu skor kakat, bohuzial, su viac namahane.. este nejaky dodatok aky som dilino alebo nieco? asi pani inzi ieri vedeli preco robia seriove tlmice a sportove tlmice, vlastne oni su tiez dilinovci a lietadla.
serus
!!! Obrázok ???

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných