... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI
Kraj: Bratislavský

Re: e60 slabo kuri

Pondelok, 13. Februára 2012, 11:03

chlapi to by sa mohlo normalne zorganizovat hromadne menenie termostatov :mrgreen: :mrgreen: a nazvat to "termostat day"
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

Zapo
Auto: BMW 530D E60, xD F11

Pondelok, 13. Februára 2012, 12:22

a kedy ho teda zorganizujeme? :lol:

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 13. Februára 2012, 12:28

Vladdo01 napísal:
chlapi to by sa mohlo normalne zorganizovat hromadne menenie termostatov :mrgreen: :mrgreen: a nazvat to "termostat day"

Edo by mohol u seba zorganizovat toto a za mrzky peniaz Vam tie termostaty pomenit...aj by sa pokecalo aj porobilo..aj by Edo k slusnemu majetku prisiel :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

bmitrovcak
Auto: BMW 530D Touring
Kraj: Prešovský

Pondelok, 13. Februára 2012, 12:44

ako dlho potrva v servise vymena hlavneho termostatu a cistenie egr ??

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Pondelok, 13. Februára 2012, 15:00

bmitrovcak napísal:
ako dlho potrva v servise vymena hlavneho termostatu a cistenie egr ??

samotna vymena hlavneho termostatu za da zvladnut tak za 2-3hod (aspon mne to tak trvalo a to som robil uplne prvy krat na tomto aute)
krat normohodina v servise cca 30€ a mas cenu prace.... a egr si vypucuj sam.. naco zivit servisy, vecami co si mozes spravit sam!
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

dimensionone
Auto: 318d(F31)

Štvrtok, 16. Februára 2012, 20:56

Včera dorazili do Automotive hlavné termostaty. Ja som jeden uchytili - ešte tam mali jeden alebo dva, takže kto chcete ponáhľajte sa ... :lol: .
Dnes som ho dal vymeniť - boli to dobré dve hodiny a robil to človek, ktorý má skúsenosti. Pri výmene je potrebné dať dole pomerne veľa častí - u mňa nastala komplikácia pri odpájaní odvodového potrubia z motora - skončilo to odvŕtaním oboch závitov. Tie šróby, čo tam používajú sú dosť nahovno.

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 23. Februára 2012, 13:14

voMacK napísal:
Edo by mohol u seba zorganizovat toto a za mrzky peniaz Vam tie termostaty pomenit...aj by sa pokecalo aj porobilo..aj by Edo k slusnemu majetku prisiel :mrgreen:

co? aky majetok? peniaze? ...sem s nimi :)

ono to neni nejaka narocna robota. Za max. 2-3 hodky kludnym tempom sa to da spravit ak sa nevyskytnu nejake komplikacie (napr. ako pisal dimensione, odvrtavanie srobov a pod, lebo to tam je celkom dobre zahrdzavene). Ak vies co vybrat (vid napr. TIS) tak je to skor robota stylu "co von, to aj dnu v opacnom poradi":)

Ale nebranim sa moznej vymene ak by mal niekto zaujem, mozeme pomajstrovat ;)
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

koruska
Auto: bmw e46 / e61
Kraj: Trnavský

Sobota, 3. Marca 2012, 15:46

Vladdo01 napísal:

samotna vymena hlavneho termostatu za da zvladnut tak za 2-3hod (aspon mne to tak trvalo a to som robil uplne prvy krat na tomto aute)
krat normohodina v servise cca 30€ a mas cenu prace.... a egr si vypucuj sam.. naco zivit servisy, vecami co si mozes spravit sam!

To je moja rec... Tiez si vsetko robim sam co sa tyka nezlozitych veci... Servisovali mi len prevodovku a aj to tak dopadlo. Musel som nakoniec ist pod auto.
http://www.strechynadasky.sk/

koruska

Sobota, 3. Marca 2012, 15:57

Vladdo01 napísal:
moja E61 530D kuri asi tak ze uplne nahovno, teraz ked su mrazi mi ani pomaly teply vzduch nejde...
dnes po prejdeni cca 40km teplota motora vid priloha... cista tragedia a ani sa necudujem.

potrebujem vyriesit co je pricina. predpokladam termostat na vodnej pumpe. vadny iba EGR teromstat by som vylucil, ten by na taktuto teplotu motor nedokazal ochladit, kedze ma na starosti ohrev vzduchu co ide do sania. Predpokladam ze bude vadny termostat hlavny, bude je stale otvoreny, a prepusta vodu do okruhu a ta sa neusatle chladi. Ale moja skusenost s termostatmi je taka ze povedsine ak je porucha tak sa NEOTVARAJU a motor sa prehrieva. tak neviem.

auto mi momentalne nezhavi, odisla RJ zhavenia, uz mam novu doma cakam na vikend a budem menit. Kdesi na klube som cital ze cez zimne obdobie zhavice dohrievaju motor aj pocas chodu. JE TO PRAVDA? servisak povedal ze to urcite nie.,. ani mne sa nezda ze by zhavice dohrali motor o cca 25C°
alebo moze to byt pricina chladneho motoru?

servisak mi tvrdil ze by nehladal chybu v termostatoch, ale v predhreve motora, ze kazde bmw ma webasto co dohrieva motor.. ja som vo svojom motorovom priestore nenasiel ziadny stitok ani naznak webasta. ale udajne je v kazdom modeli ako mam ja. JE TO PRAVDA?
Ze pokial nejde predhrev motora, tak 6 hrnek sa v takychto mrazoch tazko zohrieva. je to tak?

termostat vymenim kazdopadne, teda obi dva.

Ak niekto nemil termostat na pumpe, voda asi vytecie vsetka von co? opalti sa ju zachytavat, alebo tam rovno naliat novu? kto to uz robil?

dikes za postrehy

To aby sa na novych autach znova zacala davat ta koza, ako na starych AVIACH :D:D:D.... Ale k veci oba vymen a bude to kurit o nieco lepsie cca po 15 km jazdy, ale najlepsie to nebude. Pred rokom som to menil na E61 525D ale ajtak fotrova E46 kuri po 10km a to zeravy vzduch a moja E61 po 15km teply ----- zalezi aj od zimy

MateX3
Auto: firemné :-)

Sobota, 3. Marca 2012, 17:04

koruska napísal:

To aby sa na novych autach znova zacala davat ta koza, ako na starych AVIACH :D:D:D.... Ale k veci oba vymen a bude to kurit o nieco lepsie cca po 15 km jazdy, ale najlepsie to nebude. Pred rokom som to menil na E61 525D ale ajtak fotrova E46 kuri po 10km a to zeravy vzduch a moja E61 po 15km teply ----- zalezi aj od zimy

Keď sa po výmene termostatov motor zohreje správne, a pokiaľ je stále problém s nedostatočne ohriatým vzduchom v kabíne, mohlo by pomôcť vymeniť diel č.1
http://bmwfans.info/parts/catalog/E60/Sedan/Europe/530d-M57N/LHD/N/2003/july/browse/heater_and_air_conditioning/temperature_sensor/
V podstate je tam ďalší termostat, ale už elektronický, podobne ako keď si nastavím teplotu v dome. Keď je snímač teploty vadný, nedostanem požadovanú teplotu.

koruska

Pondelok, 5. Marca 2012, 14:32

MateX3
Dobra rada a o tom snimaci som nevedel, ze tam je. Cena je prijatelna za skusku :roll:

MateX3
Auto: firemné :-)

Pondelok, 5. Marca 2012, 16:11

koruska napísal:
MateX3
Dobra rada a o tom snimaci som nevedel, ze tam je. Cena je prijatelna za skusku :roll:

Cena ok za senzor. Ale práca na celý deň.

TT-SIMIK
Auto: BMW

Utorok, 6. Marca 2012, 10:32

ten snimač nebude podla mna zly.......ak by aj bol,tak sa da otestovat diagnostikou......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Ado80
Auto: BMW 5 E60

Utorok, 16. Októbra 2012, 22:27

Vladdo01 napísal:

Ja som vcera meral teplotu po 8 hodinach statia na zime a mraze :) som dosiahol 93C° na 9km plynulej jazdy.

78C° nieje pravadzkova teplota aj ked od nej daleko nema 88C°.. ale ak je vsetko ok mal by sa hriat na prevadzkovu teplotu..
len zase ked su termostz zle tek nejde viac ako 65C° tak teraz neviem...

Chalani ako zisťujete tu teplotu motora vedeli by ste dať postup ????
Be My Wife

Ado80
Auto: BMW 5 E60

Utorok, 16. Októbra 2012, 22:29

Ako zistím teplotu motora ??? vie niekto dať postup ako sa to robí ????
Be My Wife

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných