... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
RACERMAN
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

Re: Automaticka prevodovka

Piatok, 1. Marca 2013, 23:54

Diky za odpoved :)

Nechapem jednej veci keby nahodou z nejakych pricin motor zdochol pri jazde dajme tomu 90km/h zaradena 5ka...vyradit pakou ihned do N ? pojde to ? alebo nechat D az kym zabrzdi ?
Neznici sa ta prevodovka tym ze ostane D a motor nevrci len prejde na D par metrov ?

Mal som zatial automat na 325i E90, CLK320i, a teraz v E60 hladal som dake info k tomu ale nikde som nenasiel aj:

napriklad ..auto ostane vo velmi velmi strmom kopci zaradene na P bez rucnej brzdy...moze sa auto rozbehnut ? ak ano poskodi sa prevodovka ?
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 2. Marca 2013, 20:42

Ja to robím tak že keď zastavím v kopci stúpim na brzdu zatiahnem ručnú a až potom vyradím do P. Potom pri následnom štarte dám do D a až potom povolím ručnú. príde mi to jemnejšie pre prevodovku. neviem možno zle. odborníci poraďte

chefino
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 3. Marca 2013, 01:39

Patkola1 napísal:
Ja to robím tak že keď zastavím v kopci stúpim na brzdu zatiahnem ručnú a až potom vyradím do P. Potom pri následnom štarte dám do D a až potom povolím ručnú. príde mi to jemnejšie pre prevodovku. neviem možno zle. odborníci poraďte

Robím to isté a evidentne sa potom auto rozbehne hladšie ako ho v kopci nechať na P a potom rovno do D.

lubomt
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 3. Marca 2013, 02:51

Patkola1 napísal:

Jasné, že dobre. Nestoji cela vaha auta na jednom koliku

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 3. Marca 2013, 17:59

Keď to robíš bez ručnej a ideš z P do D tak to doslova musíš tú páku predrbať cez R a N ide to citeľne Ťažko. Som rád že aspoň niečo robím tak ako sa má :mrgreen:

robo.r
Auto: 330d
Kraj: Nitriansky

Piatok, 8. Marca 2013, 17:27

nazdar, chcem sa spytat ako je to s udrzanim sa auta v kopci pri zaradenom D. Maloby ostat stat vzdy nezavisle na tom ako strmy je kopec alebo v strmom prudkom kopci uz je mozne ze aj trosku cuvne? Moja predstava o tom je taka ze sa auto udrzi len do sily, ktora auto rozbehne na rovine a vsetko nad uz neudrzi a cuvne...teda v prudkom stupani...

lubomt
Kraj: Žilinský

Piatok, 8. Marca 2013, 17:38

Je velmi otazne , ake tazke auto... Napr.X5 zvacsa v prudšom kopci nedrzi a začne pomaličky cúvať

robo.r

Piatok, 8. Marca 2013, 17:46

a ak v kopci automat neudrzi auto v com moze byt problem? malo oleja?

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Piatok, 8. Marca 2013, 18:23

robo.r napísal:
a ak v kopci automat neudrzi auto v com moze byt problem? malo oleja?

je to uplne normalne ak ti auto v prudkom kopci cuvne, na to aby necuvlo treba mat asistent rozjazdu do kopca ktory ti auto pribrzdi, pripadne mozno u automatov sa to bude inak volat...

robo.r napísal:
Moja predstava o tom je taka ze sa auto udrzi len do sily, ktora auto rozbehne na rovine a vsetko nad uz neudrzi a cuvne...teda v prudkom stupani...

tvoja predstava je podla mna spravna :thumbup:

robo.r

Piatok, 8. Marca 2013, 18:36

:thumbup:

DesertFox
Auto: BMW 525d E60

Utorok, 12. Marca 2013, 21:03

Riadiť sa podľa toho čo ste tu popísali alebo si dávať extra pozor na niečo ak mám 5st. automat ?
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

biggiejr
Auto: BMW,e61-525d
Kraj: Prešovský

Utorok, 12. Marca 2013, 21:08

DesertFox napísal:
Riadiť sa podľa toho čo ste tu popísali alebo si dávať extra pozor na niečo ak mám 5st. automat ?

nedavali sa nahodou vsade sestky ?

DesertFox
Auto: BMW 525d E60

Utorok, 12. Marca 2013, 21:22

biggiejr napísal:

nedavali sa nahodou vsade sestky ?

Jeden BMW Vin dekoder mi ukázal 5 :smile: ostatné ukazujú len Autonatika a šlus. Ono pri D človek nevidí čo tam je, na DS som skúšal ale tuším ma ďalej nepustil ako 5 :-k
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Utorok, 12. Marca 2013, 21:29

DesertFox napísal:
Jeden BMW Vin dekoder mi ukázal 5 :smile: ostatné ukazujú len Autonatika a šlus. Ono pri D človek nevidí čo tam je, na DS som skúšal ale tuším ma ďalej nepustil ako 5 :-k

Ked sa dobre pamatam automatika radi v DS iba po 5 ale manualne mozes zaradit aj 6 - skus to :wink: .

biggiejr
Auto: BMW,e61-525d
Kraj: Prešovský

Streda, 13. Marca 2013, 20:42

DesertFox napísal:

Urcite mas sestku .......pocitaj si ked sa pohynas alebo si daj manual a uvidis ze tam je :wink:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných