Chlapi ja mam taky zaujimavy problem a sice nejde mi do hlavy ako v E39 navrhli priestor okolo vodica. Mam cca 190cm a cca 110kg a ked zapnem tempomat ja za toho ancikrista neviem kde si mam strcit tu debilnu nohu

Nehovoriac o tom ze ten volant je este tak velky ze ked si ju pokrcim, co nie je dlhodobo dobre pretoze zohnute koleno nie je dobre vyzivovane (neprudi dobre krv) a tym trpi, tak ju aj tak musim mat vykrivenu z coho ma zase koleno boli po dlhsej dobe. Skusal som erotiku so sedackou a volantom na 50 sposobov, no fakt som nenasiel ziadnu 100% ergonomicku polohu. Ked mam sedacku v zadu tak nedociahnem na volant tak aby som mal ruku v lakti mierne ohnutu, ked som zase v predu koleno mi trieska do volantu ked prekladam pravacku z plynu na brzdu.
Teraz to mam tak akurat ze pokial jazdim bez tempomatu, je to celkom OK. Ale akonahle zapnem tempomat ja proste neviem co s nohou a po case ma zacne boliet koleno a spodna strana stehna do ktoreho mi tlaci bocnica sedacky ked mam nohu zohnutu. Tupsi uhol zohnutia zase dat neviem kedze mi brani volant.
Preco nie je ten naslap ako na lavej strane tak i na pravej? Prava noha je snad menej-cenna? Preco to este nikoho nenapadlo do frasa

(hlavne pre triedy vozidiel kde je tempomat samozrejmostou)