... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

viktor31
Kraj: Prešovský

Re: Vaše skúsenosti s LPG (v 5er)

Pondelok, 27. Marca 2017, 08:57

Michal595 napísal:
Si mi nepridal prilis optimizmu:)

Michal, nikde nie je napísané, že musíš dopadnúť rovnako ako Gabo, presne je to o tom, že aký systém, aká montáž a od toho sa ovíja potom aj to, či sú nejaké problémy, či je potrebné pravidelné nejaké doťahovanie, alebo len jedno doťahovanie po prestavbe, kedy už ten systém ako tak usadne a nastaví sa to presne na to. Netreba mať strach a nejaké obavy. Ak aj náhodou by k niečomu došlo, tak predsa len po prestavbe je nejaká záruka a dajú sa veci riešiť.

Michal595
Auto: F10, E70
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 27. Marca 2017, 09:20

No sak uvidíme jak dopadnem, ako hovoim pojdem do zvolena, asi viete kam, podla referencii by to malo byt ok, jedine co sa mi trosku nepaci ze sa to dost natahuje, zo zaciatku aj z mojej viny lebo som vahal ....a jedno co hovorili na zaciatku ze neexistuje je to blbost,,,tak teraz uz to pripustaju aj oni:)

zajox

Streda, 29. Marca 2017, 06:48

Tak si sa takto nakoniec rozhodol? daval som e60tku na LPG. Vies co tak ja som sa na to pozeral najma z uhla pohladu, kde mi to dobre spravia aby ta praca bola kvalitna. Pozeral som kopu servisov, ale doslo mi, ze ak je servis aj zastupcom vyrobcu u nas alebo teda ze je dovozcom, tak vie o systeme zrejme najviac aj co sa tyka samotneho servisu systemu a aj montaze. Taktiez vie skor podla mna pomoct ak by nastal nejaky problem. Ale tak to nech si zvazi kazdy sam.. preto som si dal robit v legase plyn..lebo som chcel tento system. Kazda znacka podla mna ma na slovensku nejake zastupenie, nie? Ale tak je to na tebe ak si presvedceny, ze toto je spravna volba tak vela stastia a stastnych kilometrov ;) najma aby vsetko ok dopadlo a montaz prebehla bez problemov :)

Michal595

Streda, 29. Marca 2017, 08:59

No obehol som par dielni...niektore som zrusil hned ze to na mna neposobilo nic moc...zostali v podstate 3 take co by som uvazoval...jedna ten vychod...ale ozaj z praktických dovodov to asi nie je dobr ynapad...potom pre BRC je dovozca sturovo, bol som a v pohode pani, jedine ze tam je menej pohodlna cesta , plus videli trochu problem v zohnani nadrze aku som chcel...vo zvolene vybavili nadrz este pocas môjho rozhodovania a plus referencie na nich boli ok aj pristup...a s BRC robia dlho tak snad vedia:)ale to zistime ked to tam bude a snad nebudem nasraty...:)

viktor31

Piatok, 31. Marca 2017, 07:32

Michal595 napísal:
No obehol som par dielni...niektore som zrusil hned ze to na mna neposobilo nic moc...zostali v podstate 3 take co by som uvazoval...jedna ten vychod...ale ozaj z praktických dovodov to asi nie je dobr ynapad...potom pre BRC je dovozca sturovo, bol som a v pohode pani, jedine ze tam je menej pohodlna cesta , plus videli trochu problem v zohnani nadrze aku som chcel...vo zvolene vybavili nadrz este pocas môjho rozhodovania a plus referencie na nich boli ok aj pristup...a s BRC robia dlho tak snad vedia:)ale to zistime ked to tam bude a snad nebudem nasraty...:)
Michal celkom mi to nejde do hlavy, že dovozca má problém to zohnať a oni nie? Nevidí sa mi to, ale tak budiš no. Uvidíš sám ako to bude po prestavbe, tiež som tŕpol, či bude systém v aute pasovať, či to nebude robiť problémy a som rád, že všetko to dobre dopadlo a nemusím nič riešiť. Lebo to by bolo keby sa nejaký problém vyskytol by som si to zlízol od ženy, že ako som vyberal servis. Ale zatiaľ som rád, že aký systém som dal namontovať ;)

Michal595

Nedeľa, 2. Apríla 2017, 12:23

Neviem ze ci problem ken mi stale opakovali ze teraz ta nadrz nie je a nevedia kedy atd a teda su s tym papierovscky dalsie tak sa im asi moc nechdelo len ja skm mechcel mensiu nadrz ani nahodou lebo to je blbost..uvidime jak dopadnem no lebo zase mi to prsuvaju na dalsi tyzden uz trti krat

Užívateľov profilový obrázok
Flaco
Kraj: Bratislavský

Streda, 5. Apríla 2017, 08:44

Michal595 napísal:
Neviem ze ci problem ken mi stale opakovali ze teraz ta nadrz nie je a nevedia kedy atd a teda su s tym papierovscky dalsie tak sa im asi moc nechdelo len ja skm mechcel mensiu nadrz ani nahodou lebo to je blbost..uvidime jak dopadnem no lebo zase mi to prsuvaju na dalsi tyzden uz trti krat

tak to je jasne, ze mensiu nadrz davat by nebolo spravnou volbou. Akoze prestavbu ti takto presuvaju? Aky dovod na to maju? Co ti povedali, ze preco to takto je, ze to presuvaju? Neviem ci by som do toho isiel ked cloveka takto natahuju, ale tak ty musis vediet ze aky mas pocit z toho. Podla mna by to malo byt tak, ze sa raz na niecom dohodnes a to plati, ale evidentne nie u kazdeho to tak funguje ako na to pozeram

Costa1

Štvrtok, 6. Apríla 2017, 05:47

Netreba z narokov upustat :-) ja som neupustil a pozri uz mam dilemu vyriesenu a prestavbu za sebou. Ale kedze jazdim na LPG este len od februara tak este sa nechcem nejako moc vytesovat, aby potom nahodou nenastal problem. Ale zatial za cely marec, co som furt behat, lietal na aute tak som nepostrehol nic take za co by som mal svoje rozhodnutie lutovat akurat ze ta spotreba isla o nieco vyssie ale to som prestal riesit hned ako som prisiel na pumpu tankovat :D

Michal595

Štvrtok, 6. Apríla 2017, 10:04

Flaco napísal:
tak to je jasne, ze mensiu nadrz davat by nebolo spravnou volbou. Akoze prestavbu ti takto presuvaju? Aky dovod na to maju? Co ti povedali, ze preco to takto je, ze to presuvaju? Neviem ci by som do toho isiel ked cloveka takto natahuju, ale tak ty musis vediet ze aky mas pocit z toho. Podla mna by to malo byt tak, ze sa raz na niecom dohodnes a to plati, ale evidentne nie u kazdeho to tak funguje ako na to pozeram
No uprimne som prekvapeny z toho...na zaciatku super vsetko...neni ziadny problem rychlo zohnali nadrz...ale potom ma jednak upozornili ze moze sem tam vyhodit chybu co dovtedy nebolo/jedine kde to priznali hned bolo Sturovo/ reku dam do Zvolena ked tak hovoria ze s tym nemoze byt problem...ale teda uz aj oni povedali...ale ok berem...len teda povodne sme sa bavili ze minuly pondelok by sme to skusili stihnut...nepodarilo sa kedze sa davala ta nadrz doschvalit...ok tak ze tento pondelok co bol...to zase nic ze sa im to napratalo...ze ten pondelok co bude...a teraz zase ze ani ten lebo vela roboty a needia preco si ma vlastne nezapisali...a teda ze ten dalsi utorok...uprimne docela ma to znechutilo...nehovorim v zlom asi toho maju vela ale aby som cakal pomaly mesiac ked sme sa dohodli aj zalohu som poslal neviem no...rozmyslat dat to inde...mate skusenost niekto so sturovom????

Michal595

Štvrtok, 6. Apríla 2017, 10:04

Costa1 napísal:
Netreba z narokov upustat :-) ja som neupustil a pozri uz mam dilemu vyriesenu a prestavbu za sebou. Ale kedze jazdim na LPG este len od februara tak este sa nechcem nejako moc vytesovat, aby potom nahodou nenastal problem. Ale zatial za cely marec, co som furt behat, lietal na aute tak som nepostrehol nic take za co by som mal svoje rozhodnutie lutovat akurat ze ta spotreba isla o nieco vyssie ale to som prestal riesit hned ako som prisiel na pumpu tankovat :D

A do akého auta a kde si co montoval ak sa ozem opytat?Dik

DaDoAbraham
Auto: E39 530dA

Piatok, 7. Apríla 2017, 11:22

Ta keď si dal zálohu ťa už asi moc nenavymýšľaš
E46 318Ci Cabrio '03 - Vietor vo vlasoch
E39 530dA Sedan '01 - EX Príbeh traktora
E36 316i Compact '95 - EX

MayoZVOLEN
Auto: VW T5 Multivan
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 8. Apríla 2017, 07:35

Michal, urobime Vase auto tak, ako sme sa dohodli a bude jazdit tak ako ma :-) Ale k niecomu sa jednoducho musim vyjadrit, aby nedoslo k nepochopeniu u inych citatelov. Nakoniec mi urcite date zapravdu.
Dohadovanie nebolo jednoduche a zabralo nejaky cas, obaja vieme preco. Bolo potrebne schvalit nadrz extra cez skusobnu nakolko ste si vybrali atypicku, velmi malo rozsirenu. Ale zohnali sme. (Momentalne je to jediny kus tohto rozmeru naskladneny na SVK).
Co sa tyka "natahovania" terminu. Zo zaciatku ste vahali, rozhodovali sa, vyberali firmu, ktorej zverite svoje auto. Bezna vec, plne akceptujem a chapem, ja sa tiez pri obstaravani drahych veci nechovam vzbrklo. Od Vasej navstevy u nas po moment rozhodnutia a zlozenie zalohy uplynulo dalsich par dni-prvy casovy posun od nasho prveho kontaktu. Potom, ked ste sa uz rozhodli pre montaz u nas (co si naozaj vazim a urobim vsetko pre Vasu spokojnost) sme spustili proces schvalenia zariadenia v skusobni (nadrz bola na ceste k nam este v den prveho kontaktu, dorazila o 2 dni). Kvoli atypickej nadrzi bolo potrebne najprv zvlast schvalit zariadenie v skusobni. Ani si nedokazete predstavit, aka je to papierova "tortura", tyzden strateneho casu a hodiny stravene za pocitacom-druhy casovy sklz. Ale budis. (pre tych, co nevedia ako sa schvaluje splynovac s nadrzou, ktora nieje v zozname schvalenych postup je tu, podla typu 4 http://www.hatiar.eu/zapis-lpg.html -admin, ak je to nepovolene pokojne zmaz, nedavam to kvoli reklame ale informovanosti clenov fora). Krasne zlozite, vsak ? Ale nie nemozne a "dali sme to".
Dal som slovo tak som Vam to vybavil. Skusobni to vsak trvalo o cca 5 dni viac, ako som predpokladal-treti casovy posun. Mimochodom, vo Vasom aute bude historicky prve BRC schvalene s touto nadrzou tymto zlozitym sposobom a je to unikat :-) , aspon tak tvrdil technik zo skusobne, ktory k tomu pisal papiere.
Potom som sa Vam snazil pocas minuleho tyzdna 3x dovolat pre fixne dohodnutie terminu, zial neuspesne. Tak som to vzdal a nechal veci plynut prirodzene, hovorim si ved ak chce pride, ak nie nevadi, mame co robit. Tak som dal mojim ludom pokyn nech nedrzia termin pre toto auto, ze je to moj kliet a ked sa dohodneme tak termin fixnem ja. A kalendar sa plnil a plnil (montazami, servisom). Stvrty casovy posun.
Momentalne mame na "operacnom stole" okrem beznych prestavieb, ktore u nas skoro ani nestihnu vychladnut a su hotove aj chutovecku, MB GL550 v absolutnej plnke, montaz je zlozitejsia ako ked skladate puzzle s 20.000 karticiek, ozaj custom prestavba. Nastastie papierovacky ovela jednoduchsie, preto ziadne zdrziavacky, montaz po prvom kontakte bola u nas v dielni o 4 dni. A zakaznik netlaci az tak "na pilu", povedal ze ked bude hotove mame sa ozvat.
Fuu, som sa rozpisal. Trochu viac riadkov, avsak musim vysvetlit ostatnym citatelom fora ze niesme "natahovaci casu", koname promptne. Len musia kooperovat obidve strany, inak sa bude "strojcek zadrhavat" a termin prestavby posuvat. Nemyslim si vsak, ze je to velka tragedia, snazime sa naozaj ako len vladzeme. A urcite sa nechcem nechat dotlacit k muru kvoli casovym posunom a montaz spravit uponahlane. Nieje to Fabia, prestavba tohto auta si vyzaduje rezervovany cas aby bola urobena poriadne.
Podciarknute a zhrnute. Termin som navrhol, ak bude treba doladime a mozme "polozit pacienta na operacny stol". Som presvedceny, ze budete s prestavbou spokojny a vsetko bude podla Vasich predstav. Uvidite :-)

Michal595

Sobota, 8. Apríla 2017, 19:17

Zdravim Vas aj tu:) priznam sa ze niektorymi vecami ktore uvadzate som zostal prekvapeny ale ok, nebudeme to predsa riesit tu, kazdopadne vcera som volal ako sme sa dohodli nakolko sme sa snazili najst kompromis v termine kedze Vami povodne navrhnuty termin mi nevyhovoval, ale neuspesne...takze neviem co vlastne plati neplati..cez vikend Vas nechcem otravovat..

Flaco
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 9. Apríla 2017, 18:13

Michal595 napísal:
No uprimne som prekvapeny z toho...na zaciatku super vsetko...neni ziadny problem rychlo zohnali nadrz...ale potom ma jednak upozornili ze moze sem tam vyhodit chybu co dovtedy nebolo/jedine kde to priznali hned bolo Sturovo/ reku dam do Zvolena ked tak hovoria ze s tym nemoze byt problem...ale teda uz aj oni povedali...ale ok berem...len teda povodne sme sa bavili ze minuly pondelok by sme to skusili stihnut...nepodarilo sa kedze sa davala ta nadrz doschvalit...ok tak ze tento pondelok co bol...to zase nic ze sa im to napratalo...ze ten pondelok co bude...a teraz zase ze ani ten lebo vela roboty a needia preco si ma vlastne nezapisali...a teda ze ten dalsi utorok...uprimne docela ma to znechutilo...nehovorim v zlom asi toho maju vela ale aby som cakal pomaly mesiac ked sme sa dohodli aj zalohu som poslal neviem no...rozmyslat dat to inde...mate skusenost niekto so sturovom????
nuz no co ti poradim. Uvidis ako to nakoniec cele dopadne, ci tento termin, co mas ci vyjde alebo nie. Podla toho by som sa potom zariadil. Neviem si predstavit, ze by som taketo veci musel riesit, to potom clovek uz aj premysla, ci sa spravne rozhodol, co sa tyka plynu a aj samotneho systemu. Nastastie u mna vsetko prebehlo okej a s takymito problemami som sa v servise, kde mi LPG robili nestretol...Este by ma zaujimalo ako to je teda nakoniec s tou chybou? Chybu ohladom tej nadrze by to akoze mohlo vyhadzovat, ci aku chybu?

Michal595

Nedeľa, 9. Apríla 2017, 18:39

"Chyba" nema nic s nadrzou smaozrejme, jedna sa o to ze moze rozvoetit kontrolku motora v urcitej situacii...aspon tak nejak mi to zatial bolo vysvetlene, je to vraj sposobene tym ze motor nema podtlak ...kazdopande najprv bola verzia ze nebude nic svietit ked sa to dobre nastavi...som aj ja zvedavy ako to cele dopadne..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných