... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
bmwtt.sk

hessy

Re: Ramena - pred - zad

Streda, 21. Januára 2015, 08:04

Martin46 napísal:
Ja zase musím povedať, že s Master Sport mám iba tie najhoršie skúsenosti. Keď za mnou dolieza Master obchoďák a opýtam sa ho na kvalitu odpoveď je
- na našich ramenách sú vyrazené Lemforder čísla (a čo z toho???)
- lacno nakúpite (a čo z toho :)

Na stránke mám tie PEX, robím s nimi od 2008 a jediná reklamácia, čo bola - bola nemcami vyriešená novým ramenom. Celkovo ich hodnotím ako dobré za ten peniaz.

p.s. prečo ma má zaujímať hodnota auta pri kúpe ramien???? Tomuto fakt nerozumiem. Proste keď jazdím 40 000km za rok tak si tam dám niečo kvalitné nech nemusím riešiť servis každý rok (čas, peniaze, nervy atď...). Neviem ako Vy ale mňa po doktoroch a servisoch behať nebaví.
- s úplne lacnými dielmi sa bude srať aj F10 aj E39

Ja osobne kupujem Lemforder aj na manželkyn Scénic a proste viem, že už do toho nemusím ďalej pichať.

Zakončil by som to tak, že cenovú/kvalitatívnu triedu dielov oporúčam vyberať od ročného nájazdu a plánov koľko si auto nechám, nie podľa hodnoty auta

Ale ked som to povedal ja bol som za kolota.
Slovac zaujima len cena. Staci aby som za 5korun pekne zabalil hovno napisal tam mejd bay dojcland a hotovo.

tomikadze
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 22. Januára 2015, 10:10

http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40 ... e&_sacat=0

su tu vselijake ceny.... aj dost lacne, pozna to niekto??? Otazka je ci je to megashit hoci je to na nemecko ebay alebo by to slo... nejde mi o to kupit lacno napravu, ale skor o moznosti, aj ten LM za 390 nie je zla cena.... mne este naprava rok myslim da ale ja som dost pedant takze sa mozno naseriem a vymenim ...
neznasam akykolvek pazvuk na aute takze mam nizsiu toleranciu voci "nacatym suciastkam"

Užívateľov profilový obrázok
asfethan
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 22. Januára 2015, 12:13

Cina, strasna cina. ECD je to iste ako PEX, cize cina co ma jeden kancel v DE aby mohli povedat ze designed in germany.

Ja som uz rozhodnuty, pojdem do TRW, komplet predok 10-12 dielov za cca 430-460€. Ak by sa mi za taku cenu podarilo niekde zohnat LM tak by som siel do LM, myslim ale ze to je nerealne.

Podla mna je zbytocne spekulovat a potom to stale menit, resp. oznacit za spotrebny material. Ak LM vydrzi 150-200tkm a TRW napr. 100tkm, tak je lepsie si priplatit tie dve stovky na napravu a neriesit uz potom dalsie ramena, dalsiu pracu mechanika a dalsiu geometriu.

Si zober ze PEX ti vydrzali 30tkm a uz pocut zvukove prejavy. Na to aby si dosiahol s PEXami taky najazd ako s LM spravis lavou-zadnou tak ich musis kupit 3x. To je pri cene 200€ za predok 600€ na 90tkm. Za 600€ uz mas komplet LM predok ktory vydrzi este raz tolko za taku cenu :thumbup:

A to som neratal cenu prace a geometriu. Pri uvahe aj s tymito parametrami preplatis na PEXoch a podobnej cine uz ked ich kupis na auto 2x.

tomikadze

Štvrtok, 22. Januára 2015, 14:16

To je pravda... ale moze byt aj argument ze jednorazovo skratka nemozem tych 600e dat... niekedy sa musi clovek na to pozriet aj takto i ked to ma logiku samozreme co pises. Len presne ako pisem, ze ten klepot mozu byt len mozno tycky... a ramena su stalo ok... to ale zial pajsrom neotestujes... skusali sme pajsrovat moje predosle auto, ramena pevne jak skala... kym si nepresiel po jame :mrgreen:
Tym chcem povedat leno tolko, ze mozno pexi hlavne ramena drzia a stacilo by vymenit stabiky a tycky riadenia... fakt je to alchymia tie napravy
ale v konecnom vyslesku mas uplnu pravdu! I ked mam vazne obavy nad vydrzou LM v BA na 100 000km.. neverim tomu... mali sme na novej x5 napravu po 40 000km reklamovanu!!! Aj uznanu! Bola na kasu! a pozor ziadne 20 palcove hip hop rafky ale pekne 18tky ze sak po Blave nebudeme hrat na styl ale na vydrz... no... to viiiiiis

asfethan

Štvrtok, 22. Januára 2015, 15:27

Ano ja viem ze 600€ je slusny peniaz, niekto robi na takuto sumu cely mesiac, no tvoje PEXy zatial drzia si spominal. Mozno by podrzali este 3-6 mesiacov ked si hovoril ze mas maly najazd, cca 1000-1500km mesacne tusim si spominal. Nebolo by lepsie odlozit 100-150€ kazdy mesiac a vymenit to o polroka rovno za LM, alebo aspon TRW?

Nie nadarmo existuje prislovie ze nie som taky bohaty aby som kupoval lacne veci. Inak sa moze stat ze sa vidime v tejto teme o rok a zase tu budu rovnake argumenty :mrgreen:
Naskyta sa aj otazka ci by nebolo vhodnejsie auto inej triedy ako robit zo solidnej E39 cinsko-polsku skladacku. To uz potom atakuje aj bezpecnost a jazdne vlastnosti. :-k

Btw na margo reklamacie u LM, vadny diel sa moze stat, aj majster tesar sa utne. Prave preto uznali reklamaciu. No pokial ja viem tak LM sa dava do prvovyroby a na originalnych ramenach hoc po BA by som povedal ze to auto tych 150tkm da. Dokazom toho je vacsina jazdeniek...

tomikadze

Štvrtok, 22. Januára 2015, 20:33

ano aj to je moznost odlozit na napravu daco mesacne.... len potom ti prdne mech..... a po mesiaci dalsi :D
a potom sa znova setrenie natahuje.... potom si povies ze ten vstrek radsej vymenim ked ma +1,5... no a potom si povies do paze... sak to cipnem.... :D
a prejde rok... a povies si aaaa sak vymenim tu hardynu ked hrkoce .... :mrgreen:
ved to pozname, ano pexi este drzia najazd mam tych 23000 tento rok takze... a este som zabudol nutne som potreboval vacsie disky 66tky....
no tak mi povedz kde nahrabem na ramena :mrgreen:
no kazdopadne sa o auto staram tiez to nie je o tom ze za lazdu cenu dam lacne napravy..zatial drzia nie je to tragedia... chcem to auto udrzat v ok stave ale ak niekto pise ze pexi mu drzia uz 60000km tak mi to pride ze mozno to risknem s nimi opat...

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 22. Januára 2015, 20:41

ja som teraz kupoval potrebne diely na podvozok. tycky riadenia, stabilizacne tycky a do zadu 6x silenty na napravnicu, jedine stabilizacne tycky dopredu som bral meyle no ked som porovnaval ceny tak rozdiel meyle vs. LM bol minimalny a pri niektorych polozkach boli LM lacnejsie. ak clovek kupi kazdy mesiac dake polozky od lemforder napriklad do za 100e tak za pol roka ma komplet podvozok a pokoj na minimalne 2-3 roky. lepsie ako naraz zobrat picovinu a za pol roka znova a to nehovorim o tom, ze pri LM je to geometria za 3 roky 45e a pri smejde je to za 3 roky mozno 6x45e ;-)

biggest99
Auto: E46 330d Hartge

Štvrtok, 22. Januára 2015, 20:43

kdyz nemate na udrzbu 5er tak si kupte Fiaty nebo Renaulty!
BMW E46 330dT
BMW E39 525iT - ex

asfethan

Štvrtok, 22. Januára 2015, 20:49

EBOLA a kde ty si pozeral ceny ked rozdiel medzi Meyle a LM bol minimalny? :D Aj ja chcem LM za cenu Meyle! :thumbup:

biggest99, vdaka za radu, no uz je asi trosku neskoro ;-)

EBOLA

Štvrtok, 22. Januára 2015, 21:23

oprava, tycka stabika je meyle HD kedze v ponuke nebol lemforder.
dako mi nechce nacitavat stranky poriadne.

tyc riadenia LM 35e meyle 38e
silenty zadnej napravnice boli este v lepsej cene myele 50e/ks LM 40e/ks a pri 4 kusoch to je sakra rozdiel.
Naposledy upravil/-a EBOLA v Štvrtok, 22. Januára 2015, 21:43, upravené celkom 1 krát.

ROKI49
Auto: G20 330i

Štvrtok, 22. Januára 2015, 21:25

tycku stabika som mal od Jara 20e za jednu, Lemforder, to vobec niekto pozera nieco lacnejsie? ved to je uplny bagatel
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

EBOLA

Štvrtok, 22. Januára 2015, 22:11

nevedel som ju najst v menu tak som vyhladaval cez graficke rozhranie a tam LM nebolo.... ale mas pravdu, dakych 20e/ks nieje predsa nic katastrofalne. na fiat fore som sa rehotal, ze mu pri pridani plynu taha volant do jednej strany (silent ramena v <>) a chalan uvazoval, ze ked mu taha do prava, tak musi kupit silent na lavom ramene pritom tam pisal 5e/ks ](*,)

ak niekto robi viac ako 20k rocne tak sa neoplati setrit.

asfethan

Piatok, 23. Januára 2015, 00:01

Ach choroba, ked kupujes dve tycky za 40 eur tak asi nebudes riesit ci radsej usetrit a kupit pofiderne za tretinovu cenu ked pomaly viac zaplatis za pracu.
No ked menis komplet napravu tak uz lietaju slusne palky. To pisal tomikaze ze napr. 600€ je prenho vela zacvakat jednorazovo, preto rozmysla nad PEXami za cca 200€.

Ja som rozmyslal tiez pretoze som pocul ze sa na nich da dat 60tkm co by u mna boli tri roky. Venoval som tejto teme dost vela svojho volneho casu a skumal rozne moznosti ako Meyle, PEX, ECD, ATP, MAPCO, SIDEM, Ruville, SWAG, MOOG, RTS a atd.. Vyslo mi to tak ze jedine riesenie je bud LM, alebo TRW. LM je istota, no ak sa pustim do TRW (som na 90% rozhodnuty ze ano) tak to bude trosku risk. No ja dufam ze to vyjde a ramena mi vydrzia cca 4 roky pri mojom najazde cca 20tkm/rok.

Dalsim faktom u mna je to ze zatial mi 4 roky ziadne auto nevydrzalo, takze ak by boli schopne TRW dat 80tkm tak by som ich mal "na furt" :lol:

tomikadze

Piatok, 23. Januára 2015, 00:17

biggest99 napísal:
kdyz nemate na udrzbu 5er tak si kupte Fiaty nebo Renaulty!

:mrgreen:
a tento poznate???

taketo hlasky su top! Teraz napravu nepotrebujem menit urgentne ale keby som mal tak LM by ma zatazil....
som zivitel rodiny takze mam kde pchat prachy a tvoj tupy argument by som mohol pouzit aj naopak... kedze nemam na udrzbu tak preto si nekupim fiat alebo renault ... to mozem pri ich poruchovosti zivit aventador :mrgreen:
a to povedal panko co predal benzinovu e39 a kupil damsku dieslovu kabelku e46 =D>

asfethan

Piatok, 23. Januára 2015, 00:25

Inak som debil, nedalo mi a pozrel som ceny LM u Jara. 12 dielov (ak su axialne tiahla ako sada 2 kusov) stoji cca 440€, oproti TRW (cca 400€) sa mi vobec neoplati setrit. Takze nakoniec pojdem asi do LM, zbytocne som hutal.. :mrgreen: Samozrejme bavim sa stale iba o prednej naprave.

Inak s tym zivitelstvom a BMW, mohol si kludne kupit seat, skodu, alebo vw.. Ceny dielov i 15 rocnych aut su nizsie a nemusel by si hutat nad PEX sadou :mrgreen:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných