... všetko o BMW ...
asfethan napísal:Inak som debil, nedalo mi a pozrel som ceny LM u Jara. 12 dielov (ak su axialne tiahla ako sada 2 kusov) stoji cca 440€, oproti TRW (cca 400€) sa mi vobec neoplati setrit. Takze nakoniec pojdem asi do LM, zbytocne som hutal..Samozrejme bavim sa stale iba o prednej naprave.
Inak s tym zivitelstvom a BMW, mohol si kludne kupit seat, skodu, alebo vw.. Ceny dielov i 15 rocnych aut su nizsie a nemusel by si hutat nad PEX sadou
EBOLA napísal:asfethan no vidis, rozmyslali ste ci TRW, PEX alebo neviem co este a pritom keby som menil komplet predok, tak by som si tych 440e rozdelim na 3 mesiace a nemusel by som riesit ci pozvem manzelku do restiky, kupim malej nieco alebo zaplatim komplet prednu napravu. myslim, ze dat dakych 150e mesacne a nakupit si tak kompletnu napravu nieje nic katastrofalne a clovek si bude isty, ze kupil kvalitu.
tomikadze napísal:. . .
ja rad soferujem takze pltku, kajak ani kanoe som nechcel
svokrovci maju passata takze viem porovnat![]()
najlepsia je octa co vychadza drahsie nez 5ka![]()
to su tie paradoxy zivota... radsej budem hutat nad pexom alebo posetrim ved to pojazdi este...
ViktorDDD napísal:
VW nechceš, chceš BMW ale plačeš nad cenami dielov a chceš tam cpať čínske náhrady
asfethan napísal:Cina, strasna cina. ECD je to iste ako PEX, cize cina co ma jeden kancel v DE aby mohli povedat ze designed in germany.
Ja som uz rozhodnuty, pojdem do TRW, komplet predok 10-12 dielov za cca 430-460€. Ak by sa mi za taku cenu podarilo niekde zohnat LM tak by som siel do LM, myslim ale ze to je nerealne.
Podla mna je zbytocne spekulovat a potom to stale menit, resp. oznacit za spotrebny material. Ak LM vydrzi 150-200tkm a TRW napr. 100tkm, tak je lepsie si priplatit tie dve stovky na napravu a neriesit uz potom dalsie ramena, dalsiu pracu mechanika a dalsiu geometriu.
Si zober ze PEX ti vydrzali 30tkm a uz pocut zvukove prejavy. Na to aby si dosiahol s PEXami taky najazd ako s LM spravis lavou-zadnou tak ich musis kupit 3x. To je pri cene 200€ za predok 600€ na 90tkm. Za 600€ uz mas komplet LM predok ktory vydrzi este raz tolko za taku cenu![]()
A to som neratal cenu prace a geometriu. Pri uvahe aj s tymito parametrami preplatis na PEXoch a podobnej cine uz ked ich kupis na auto 2x.