... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
reklamne predmety bmwklub.sk

tomikadze
Kraj: Bratislavský

Re: Ramena - pred - zad

Piatok, 23. Januára 2015, 00:29

asfethan napísal:
Inak som debil, nedalo mi a pozrel som ceny LM u Jara. 12 dielov (ak su axialne tiahla ako sada 2 kusov) stoji cca 440€, oproti TRW (cca 400€) sa mi vobec neoplati setrit. Takze nakoniec pojdem asi do LM, zbytocne som hutal.. :mrgreen: Samozrejme bavim sa stale iba o prednej naprave.

Inak s tym zivitelstvom a BMW, mohol si kludne kupit seat, skodu, alebo vw.. Ceny dielov i 15 rocnych aut su nizsie a nemusel by si hutat nad PEX sadou :mrgreen:

to je cakomprask komplet vsetko v tom????????
ja rad soferujem takze pltku, kajak ani kanoe som nechcel :mrgreen:
svokrovci maju passata takze viem porovnat :mrgreen:
najlepsia je octa co vychadza drahsie nez 5ka :mrgreen:
to su tie paradoxy zivota... radsej budem hutat nad pexom alebo posetrim ved to pojazdi este...

Užívateľov profilový obrázok
EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 23. Januára 2015, 06:46

asfethan no vidis, rozmyslali ste ci TRW, PEX alebo neviem co este a pritom keby som menil komplet predok, tak by som si tych 440e rozdelim na 3 mesiace a nemusel by som riesit ci pozvem manzelku do restiky, kupim malej nieco alebo zaplatim komplet prednu napravu. myslim, ze dat dakych 150e mesacne a nakupit si tak kompletnu napravu nieje nic katastrofalne a clovek si bude isty, ze kupil kvalitu.

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife

Piatok, 23. Januára 2015, 09:17

v normalnej cene cca 230€ sa dá kúpiť aj Belgický SIDEM, celkom služná kvalita (4x rameno, 2x tyc stab, 2x cap riadenia, 2x tycka riadenia)

Na Lemforder to sem nechcem písať ale nech mi každý napíše SS (súkromnu správu a dohodnme sa :)

asfethan
Kraj: Zahraničie

Piatok, 23. Januára 2015, 10:42

EBOLA napísal:
asfethan no vidis, rozmyslali ste ci TRW, PEX alebo neviem co este a pritom keby som menil komplet predok, tak by som si tych 440e rozdelim na 3 mesiace a nemusel by som riesit ci pozvem manzelku do restiky, kupim malej nieco alebo zaplatim komplet prednu napravu. myslim, ze dat dakych 150e mesacne a nakupit si tak kompletnu napravu nieje nic katastrofalne a clovek si bude isty, ze kupil kvalitu.

Ja to neriesim, ja riesim skor filozoficky problem investicie 1000€ do starej pajty :-D Ale. pojdem do LM, len riadenie dam mozno TRW. Na tiahlach nie je velmi co pokazit a aj tak nestoja 5 korun proti cinskym takze tam sa o kvalitu nebojim.
Naposledy upravil/-a asfethan v Piatok, 23. Januára 2015, 11:03, upravené celkom 1 krát.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Piatok, 23. Januára 2015, 10:55

tomikadze napísal:
. . .
ja rad soferujem takze pltku, kajak ani kanoe som nechcel :mrgreen:
svokrovci maju passata takze viem porovnat :mrgreen:
najlepsia je octa co vychadza drahsie nez 5ka :mrgreen:
to su tie paradoxy zivota... radsej budem hutat nad pexom alebo posetrim ved to pojazdi este...

VW nechceš, chceš BMW ale plačeš nad cenami dielov a chceš tam cpať čínske náhrady ](*,)
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Piatok, 23. Januára 2015, 11:00

nechapem co tu stale riesite, kup si sadu Master Sport od Jara z DSauto za 115 Eur a men to kazde dva roky, ak jazdis menej, tak kazde tri :thumbup:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

tomikadze

Piatok, 23. Januára 2015, 14:17

ViktorDDD napísal:

VW nechceš, chceš BMW ale plačeš nad cenami dielov a chceš tam cpať čínske náhrady ](*,)

diely su takmer za rovnake ceny.. neplacem nad cenami dielov... pointa bola ci kupit daco za 200 eur ci vydrzi mozno 2-3 roky alebo nieco za 600 co vydrzi mozno 5-6 rokov / v BA pochybujem aj tak / a za 5 rokov asi uz toto auto mat nebudem, mam ho velmi rad priznavam ale asi uz bude dost stare

biggest99
Auto: E46 330d Hartge

Piatok, 23. Januára 2015, 15:05

ten povzdech nebyl na tebe. ty se tam nesnazis nacpat to nejlevnejsi z bazose...

Ruville - prebalovaci firma ktera nakupuje kde je nejlevneji... takze jednou vydrzi a podruhe ne...
Moog - smejdy z blata, osobne vyzkouseno a nikdy vice, vyhozene prachy

Nej z druhpvyroby je LMI to je jasne
Jako druha alternativa je pro me RTS a TRW, pricemz RTS ac spanelska vyroba tak kupodivu hodne dobry! Az prekvapive dobry. Aspon ma Opelech kam sem to daval to drzelo neskutecne dobre. Po 100tkm ani znamka opotrebeni ci vule! Pak sem dal auto otcovi a ten jeste nic nemenil a ma ho dalsi rok. Za sebe muzu jen doporucit, dal sem si to i na predek 5er a po cca 25tkm jako nove, vic referovat nemuzu, auto nejaky cas nepojede...

Jinak Meyle HD - dava zaruku na tyhle dily 4 roky a o najetych km se nezminuje...
viz.: http://archiv.aukro.cz/velka-sada-ramen ... 4578543736
to si nemohou dovolit jen tak... to proste musi neco vydrzet.
BMW E46 330dT
BMW E39 525iT - ex

Patricius
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 23. Januára 2015, 16:21

Co sa vydrze meyle hd tyka, neviem ci nejde v istych pripadoch o napodobeniny. Uz som sem raz pisal, na mojich uz 100.000km. A to po troch rokoch, takze este rok zaruka.
[E61 525dA] ex
[E39 530dA] ex

esigies
Auto: e39 530d touring
Kraj: Trenčiansky

Tyčky a čapy riadenia...poraďte

Sobota, 7. Februára 2015, 00:16

Serus klubáci čaká ma výmena vyššie uvedených vecí tak by som vas poprosil dake rady skusenosti ďakujem... :D

tomikadze

Re: Tyčky a čapy riadenia...poraďte

Sobota, 7. Februára 2015, 09:49

mna to caka tiez teraz... nie su to velke polozky takze kup rovno lemforder a je....

tomikadze

Sobota, 7. Februára 2015, 09:53

asfethan napísal:
Cina, strasna cina. ECD je to iste ako PEX, cize cina co ma jeden kancel v DE aby mohli povedat ze designed in germany.

Ja som uz rozhodnuty, pojdem do TRW, komplet predok 10-12 dielov za cca 430-460€. Ak by sa mi za taku cenu podarilo niekde zohnat LM tak by som siel do LM, myslim ale ze to je nerealne.

Podla mna je zbytocne spekulovat a potom to stale menit, resp. oznacit za spotrebny material. Ak LM vydrzi 150-200tkm a TRW napr. 100tkm, tak je lepsie si priplatit tie dve stovky na napravu a neriesit uz potom dalsie ramena, dalsiu pracu mechanika a dalsiu geometriu.

Si zober ze PEX ti vydrzali 30tkm a uz pocut zvukove prejavy. Na to aby si dosiahol s PEXami taky najazd ako s LM spravis lavou-zadnou tak ich musis kupit 3x. To je pri cene 200€ za predok 600€ na 90tkm. Za 600€ uz mas komplet LM predok ktory vydrzi este raz tolko za taku cenu :thumbup:

A to som neratal cenu prace a geometriu. Pri uvahe aj s tymito parametrami preplatis na PEXoch a podobnej cine uz ked ich kupis na auto 2x.

trochu oprasujem temu, auto bolo na dvihaku, a mlaskanie su capy riadenia, ramena su udajne ok. takze objednam stabilizatory, tyce riadenia rovno LM kedze to je par susnov a dam vediet ci je ticho, ja len ze na margo ramien PEX ze mozno naozaj im niec nie je a oplatia sa...
dam vediet ci je ticho a "nemlaskavo" po vymene

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6

Sobota, 7. Februára 2015, 10:31

Tiez som predvcerom menil a rovno som dal lemforder. Cena je prijatelna a je to istota.

tomikadze

Sobota, 7. Februára 2015, 11:46

kazdy to tvrdi ze LM je istota, v inom vlakne sme riesili tie ramena PEX.... no mne chalan tvrdi ze klepu tycky riadenia ze ramena su ok, tak som zvedavy ked vymenim ci to stichne

tomikadze

Piatok, 20. Februára 2015, 11:26

takze ako som slubil pisem...
tyce riadenia a staby vymenene, velka cast "mlaskania" a vole je prec
Takze najvacie shitove shity z ciny, teda PEX drzia po 30000km po BA zatial slusne.
Myslim ze 50 000 km by sa mohli dozít..cas ukaze
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 16 neregistrovaných