Štvrtok, 2. Februára 2012, 01:34
Nechcem zakladať novú tému keďže môj problém sa líši jedine v tom že mám sedan.
V priebehu posledného roka mi auto vybilo batériu po cca troch, štyroch dňoch. Ešte v novembri keď boli u nás ( Kysuce) -10 stupňové mrazy auto štartovalo pekne, avšak teraz prišli mrazy trocha väčšie (-20 až -25 stupňov) a keď auto večer odstavím, ráno počujem už len cvak cvak cvak. Prvé podozrenie padlo na ježka kúrenia, takže som ho na noc odpojil ale ráno bola batéria vybitá i tak. Tak som sa rozhodol podľa vyššie uvedeného postupu zistiť kde je chyba. Na meranie som použil originál čínsky merak s lidlu za 5 € pretože iný nemám a ani sa mi nepodarilo zohnať. Merak som nastavil na poličko 10 A. Napojil som ho na obvod a keďže mám príhrev motora Webasto, toto sa okamžite spustilo a odber bol cca 7,7 A. Čínsky šmejd s tenkými drôtikmi mal čo robiť aby to ustál. Chválabohu webasto sa po chvíli vyplo, s ním aj navigácia a odber krásne klesal, no len na hodnotu 0,72 A, túto hodnotu dosiahol cca po 5 minútach. Keďže bolo už veľa hodín a ja mávam málo času začal som s vyberaním poistiek. V priestore kufra nereagovala žiadna poistka. V skrinke pri spolujazdcovi som musel zalepiť snímač svetielka páskou keďže nechcel akosi zhasnúť a začal som s vyberaním poistiek, reagovali tri poistky.
číslo 4- osvetlenie schránky, čerpadlo ostrekovača čelného skla odber klesol na 0,34 A
číslo 5- nastavenie vonkajších spätných zrkadiel, okno / výťah, centrálne zamykanie odber klesol na 0,30 A
číslo 29- nastavenie vonkajších spätných zrkadiel, okno / výťah, centrálne zamykanie odber klesol na 0,28 A
ďalej po dobu asi 10, 15 minút odber už neklesal. Po vybratí poistky číslo 11 začalo niečo v aute vrešťať ako jebnuté, siréna pri zadnom pravom kolese, vydávajúc súvislý retardovaný tón. Pri výmene tlmičov som si ju tam všimol ale nevenoval som jej pozornosť, veď predsa na alarm je používaný klaksón, aspoň vždy keď sa mi zapol alarm tak trúbil klaksón. V manuáli som sa dočítal že poistka č 11 je len na servotronic. Pýtam sa čo to konkrétne je? Potrebujem zistiť či bolo niečo do auta prirobené a to spôsobuje že odber neklesne po 0,28 A ? A tiež kde v spomenutých veciach pri poistkách hľadať chybu?