... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
asfethan
Kraj: Zahraničie

Re: E39 spotřeba... pochlubte se

Pondelok, 17. Novembra 2014, 19:36

Durike :thumbup: :lol:

tomikadze
Kraj: Bratislavský

Utorok, 18. Novembra 2014, 13:12

:P

Durike diky za obhajobu....
Pocujte chlapi, ja fakt nepotrebujem dokazovat nic....
Ale kurva fix ked natocim po Ba 910km co mam akoze robit???????????????
Mam to predat???? Mozno naozaj to pocitadlo klame....
Mne je to vlastne jedno...ako pise durike... tema je E39 spotreba....
budem si to fakt sledovat dlhsie, mozno mi to nemiesto fantastickych neuveritelnych cca 8l zerie 9l....
Ak sa to skratka hybe okolo osem, tak pojdem s tym doktorovi ok???

Gabo10
Auto: E39 530iA
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 18. Novembra 2014, 17:42

tomikadze napísal:
:P

Durike diky za obhajobu....
Pocujte chlapi, ja fakt nepotrebujem dokazovat nic....
Ale kurva fix ked natocim po Ba 910km co mam akoze robit???????????????
Mam to predat???? Mozno naozaj to pocitadlo klame....
Mne je to vlastne jedno...ako pise durike... tema je E39 spotreba....
budem si to fakt sledovat dlhsie, mozno mi to nemiesto fantastickych neuveritelnych cca 8l zerie 9l....
Ak sa to skratka hybe okolo osem, tak pojdem s tym doktorovi ok???

ak to chceš fakt ukončiť aby ti ľudia verili tak mám riešenie:mobil s fotákom určite máš že?
tak ťa myslím že v mene všetkých poprosím daj tam plnú vynuluj to a pred každou jazdou odfoť prístrojovku tak aby bola čitatelná aj s počítadlom km a ideálne aj teplotou motora.. fotka ti zaberie tak 10 sekúnd maximálne tak rýchlo ani pás nezapneš

tých 8-9 dní to vydržíš fotiť :bmwball:
samozrejme aj keby si to urobil ťa obviníme že photoshop ale to je o inom :D :D
Ľudia, ktorí tvrdia, že sa nedá, nemajú zavadzať ľuďom, ktorí veria, že sa dá.....
[E39 530iA] Daily car
[E39 530D] socialne presúvadlo EX

hessy

Utorok, 18. Novembra 2014, 18:17

Gabo10 napísal:

samozrejme aj keby si to urobil ťa obviníme že photoshop ale to je o inom :D :D

:lol: :lol:

tomikadze

Streda, 19. Novembra 2014, 14:05

=D>

no velmi sa tesim a uprimne mi padne obrovsky kamen zo srdca ked to tu cele nafotim pred kazdou jazdou tak aby to bolo citatelne aby ste mi uverlili
ze zazraky sa deju, navyse teraz ked idu vianoce.... jupiii... tak velmi som rad za takyto napad... co by mobil... zrkadlovku!!!! a v brutalnom rozliseni
budem fotit. Zriadim tu link na icloud a jedna fotka bude mat 851,46MB aby kazdy tu pritomny si to mohol pozriet a zvacsit do galaktickych rozmerov
aby vsetci videli ako malo mi to zerie, a vsetci budeme stastni natolko, ze to bude vplyv na na celoslovensku ekonomiku...
mozem sa na to vysrat zvysoka aby som tu nieco fotil.... tanknem ukaze 1050 cca, idem tankovat natocene cez 900km....
klame pocitadlo??? nech.... klame pumpa? to je uz horsie...
ja viem len tolko a to nie som odbornik ze slovenska nafta ma normu dakych 93 cetanov, rakuska 95... v spojitosti s aditivom vif o ktorom sa pise
ze zvysuje ucinnost nafty je mozno ze nabeham viac... ja neviem nesledujem to tak... viaceri tu pisali ze prejdu viac na nadrz ked daju rakusku naftu...
chlapi je mi to u riti.. ci je to s rakuskou naftou vymysel neviem... nikomu nic dokazovat nebudem

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6

Streda, 19. Novembra 2014, 14:32

=D> :thumbup:

asfethan

Streda, 19. Novembra 2014, 14:38

tomikadze napísal:
ja viem len tolko a to nie som odbornik ze slovenska nafta ma normu dakych 93 cetanov, rakuska 95...

Tymto si spravil krasnu bodku za vsetkymi svojim tvrdeniami :thumbup: :lol:

Len pre info, Cetan ma cetanove cislo 100. kvalitne premiove nafty maju 60, na Slovensku je normou dane ze minimum je 51.
A teraz mozes napisat ako ti je jedno co je to cetanove cislo, ze sa nepotrebujes s nikym o nicom dohadovat a ani si nic dokazovat. :thumbup:

PS: na druhej strane ak ten Viff co dolievas zvysuje cetanove cislo a transformuje naftu na skoro cisty cetan tak sa tej spotrebe necudujem. A vlastne ani tomu odpalenemu vstreku. Skor sa cudujem ze nie su odpalene vsetky :mrgreen:

hessy

Streda, 19. Novembra 2014, 16:10

len jeden vstrek :wink: btw.mne tereaz vysla spotreba kombi 6,7l 8)

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 19. Novembra 2014, 16:14

klasická nafta má cetánové číslo 51, lepšie majú 55, napr. keď som mal TDS, bežná nafta bez VIF vs. lepšia nafta +VIF robilo rozdiel v spotrebe okolo 0,5 až 1l (odsledované na niekoľkých plných nádržiach), si myslím že moderné motory vedia kvalitnú naftu ešte lepšie využiť
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6

Streda, 19. Novembra 2014, 17:28

davate VIF aj do benzinu? ma to zmysel? ppttebujem precistit vyfukovu sustavu od bordelu a toto by teoreticky mohlo pomoct :-k

durike
Auto: E46 330xiA/d

Streda, 19. Novembra 2014, 17:38

ja davam aj do benzinu, poradil mi to mechanik - kvoli plynu, ze aby sa lepsie premazavali benzinove vstreky.
inak, teraz som dal asi 2-3 nadrze nafty bez VIF-u, a nevsimol som si ziadnu zmenu ci uz spotreby alebo ineho... ale tankoval som vo viedni, kde asi nedodava slovnaft kedze omv je par km od pumpy.

luzer321
Auto: E39 530dTA
Kraj: Košický

Pondelok, 24. Novembra 2014, 17:36

E39 523i Ak sa snažím ale veľmo sa snažím tak sa mi raz podarilo 7,4 ale nikdy viac bolo to kruté pre mna aj pre moju nôžku ale tak dá sa 8,4 ale tak do 9 je normálka
E39 523i 125kW Ex
Ford Mondeo MK3 2.0 TDCi 96kW Ex
E39 530dA Touring 142kW

asfethan

Pondelok, 24. Novembra 2014, 18:13

EBOLA napísal:
davate VIF aj do benzinu? ma to zmysel? ppttebujem precistit vyfukovu sustavu od bordelu a toto by teoreticky mohlo pomoct :-k

Zmysel to vraj ma, podla chemickych rozborov sa parametrami Natural 98 od Lukoilu (cize cisty neaditivovany benzin) s pridanym VIFom v pomere (1000:1) vyrovnal premiovym palivam (a to sa teraz nebavim o muslovych patokoch :mrgreen: ).

Tzn. premiove palivo si vies urobit aj sam takymto sposobom. Ja pridavam VIF Super Benzin Aditiv pri kazdom tankovani a tankujem Natural 98 na Agipke.

Pokial tankujes 95okt tak napr. SuperTech 95 od Agip dopadol velmi dobre a bol oznaceny ako premiovy. Vlastnosti tohto paliva sa vylepsuju uz priamo v rafinerii takze tam by pridavanie VIF uz nemalo nejaky vacsi zmysel.

V teste ktory robil SM porovnavali aj mazivost benzinu za predpokladu ze pokial obsahuju aditiva aj latky na zlepsenie mazivosti tak automaticky budu aj cistiace, resp. pritomne latky ktore cistia. Aditiva taktiez vylepsuju a pomahaju udrziavat kvality motoroveho oleja pocas celeho intervalu vymeny.

Na druhu stranu zeby VIF vedel vycistit aj vyfukovu sustavu sa mi velmi nezda. Ak si tankoval aditivovany benzin predtym a mas to v stave v akom mas tak uz asi vies odpoved...

biggest99
Auto: E46 330d Hartge

Pondelok, 24. Novembra 2014, 20:09

kdyz jedete po mezinarodnim tahu PD - TN v patek odpoledne... cca 25km trva ujet cca 55minut, nestojite, ale jedete kua pomalu kdyz je na tacho 70 km/h ste machri. tak na takoveto trati sem udelal 6,8 :D :D a potom uz nikdy. bezne mam 9 -11 / 100km. takze ano jde udelat luxusni spotreba, ale sakra eko jizdou, jste brzdy provozu, podtacite motor atd... diky nechci.
BMW E46 330dT
BMW E39 525iT - ex

Patricius
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 20. Januára 2015, 11:49

takže moja BC "zimná" aktuálna spotreba pri behačkách len po meste BN a okolí(TN, Nové Mesto n/V a pod.) 10,6/100. Prakticky skoro stále studený motor a geriatrické tempo.
[E61 525dA] ex
[E39 530dA] ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní