... všetko o BMW ...
Pežot napísal:Prevodovka je tak na 40% na ceste na repas :)
Moze vydrzat ale moze sa rozsypat ... vyhni sa tomu asi :)
BMWpositiv napísal:osobne by som do toho nesiel, to su prve priznaky toho, ze prevodovka potrebuje repas, vymena oleja v tomto pripade uz bohuzial nepomoze
predpokladam, ze to ma 200.000km+ a len boh vie aky to auto dostavalo servis, niekto podcenuje pravidelnu vymenu oleja v automate (popripade tam nadziga nespravny olej), co ma za nasledok to, ze olej sa casom prepali a tym padom sa aj viacej prehrievaju pevne ci pohyblive casti prevodovky, ktore sa rychlejsie opotrebuvaju, v tom horsom pripade az ulamuju...
co som sa docital kade-tade po roznych forach, tak pri e39 sa riesi repas automatu priblizne pri 200.000km, urcite su vsak aj vynimky to je jasne
momentalne riesim repas na 540iA, auto ma 189.000km, kupoval som ho pri 172.000km
predtym som mal 530d manual, olej som menil hned po kupe za original BMW olej aky tam ma ist ked malo cca 200.000km, urobil som na tom cca 80.000km a auto slapalo stale ako hodinky, ale to bol manual, nie pojebany automat![]()
daj ruky prec, s automatom nie je ziadna sranda co sa servisu tyka, ibaze by si nevedel co s peniazmi
BMWpositiv napísal:momentalne som "za vodou" (ale bohuzial nie tak ako by som si zelal)![]()
par prispevkov pod tebou tu mam tiez temu, mozno sa tam docitas nieco uzitocne, popripade napis chalanovi s nickom "lubomt"
BMW 07 napísal:... automat v e39 by som v žiadnom prípade neodsúdil. Moje posledné dve päťky boli AT a ani v jednej som nemal problém. Pri kúpe som dbal na starostlivé odskúšanie a otestovanie.
O tom kopnutí je to tu už vysvetlené. Moje skúsenosti sú, že určite by sa to nemalo pohnúť pri dobre stlačenej brzde. P-R-N-D mi išlo ľahko. Podľa mňa to môže byť aj chyba v nejakom nazvime to "tiahle" od páky k prevodovke. To jemné cuknutie pri preraďovaní v nízkych otáčkach je ok.
Ja tiež hľadám ďalšiu e39/e38 s dobrou výbavou a dosť je to momentálne problém... je ich priam ako šafránu na SK trhu. Toto tvoje vyhliadnuté auto je aj niekde inzerované? Ak áno, nepodelíš sa s nami, že ako to vyzerá... o ktoré auto to ide? Ak to náhodou aj nezoberieš, aspoň pomôžeš ďalším potenciálnym záujemcom, ako som napr. aj ja
M1R3C napísal:Ehm... Robil ti prevodovku Lubomt ?
BMWpositiv napísal:ty si necital moju temu, vsak ze