... všetko o BMW ...
EBOLA napísal:No moment moment. Skus to podlozit dakymi nezavislimi laboratornymi testami, rokmi vyskumu atd. Podla mna kvalita nafty v OMV nieje lepsia ako jurky alebo tesco ci hypernova. To je len marketingovy brainwashing. Vymyvanie mozgov formou reklam a podprahovej reklamy a urcite za tym bude WMO alebo vesmirnych jastericiek.![]()
Ja len tolko, ze rovnako si sa vyjadroval na margo pomoci VIF pre zanesenu palivovu sustavu po 15 rokoch.
tomikadze napísal:zdravim chalani, dnes som absolvoval diagnostiku na bawo v mmracingu...
predtym som pisal, ze ked som auto kupil, tak vstreky boli vselijake, jeden ukazoval koreckiu az plus 1,8.
Poznatok z dneska... vifko funguje, protec diesel cleaner, aditivum delphi diesel... toto vsetko som tam v priebehu cca polroka lial, respektive jedekrat protec diesel cleaner, jedenkrat delphi diesel plu, ostatne kazda nadrz VIF - pomohlo, vstreky su bez zavad.
Jedina zavada preco obcas chvelo na volnobeh a obcas akoby slo vlaznejsie je podavacie cerpadlo ktore nefunguje, respektive doziva.
Takze pointa c.1 - lejte aditiva!!!
Pointa c2 - podavacie cerpadlo - ake kupit, respektive kupit nove??? alebo risknut kupit pouzite.
Bosh udajne stoji cca 200 ecok, viem si to prehodit aj ja sam alebo je niekto v BA kto by mi to prehodil???
Udajne cca hodina roboty.
Dakujem za postrehy
Suit napísal:Ako citam tuto temu, tak mam pocit, ze sem pises len preto aby si niekoho nasral.
VIF zvysuje cetanove cislo nafty, znizuje penivost a hlavne cisti palivovy system. On nikde nenapisal ze mu to opravilo poskodeny vstrekovac... ale ze mu to napravilo rozhadzane korekcie, ktore mohli byt zapricinene zakarbonovanou spickou vstreku. Tym, ze tam nalial cistiace prostriedky VIF, Protec a ine za toho pol roka tie trysky ocistili od toho bordelu a preto sa mu napravili korekcie.
O tom, ci VIF naozaj take cistiace vlastnosti ma by ti starynovy vedel aj co to povedat. Preslo mu rukami nie jedno cerpadlo a to ako vyzerali z dnuka pri pouzivani VIF a bez VIFu bolo dost jasnym dokazom. Cize tolko k tomu.
johny_BMW napísal:Nazdar ludia.
Chcem len napisat svoju skusenost k tomu vsetkemu co sa tu pisalo...
Tak najprv som mal 306 1.6 benzin 90konovka, moje prve a povedal som si, ze do nej ine ako v power 95 liat nebudem. Tak aj bolo isla celkom fajn, no nevedel som posudit az pokial raz som sa ponahlal skoro rano do roboty a najblizsie som mal vtedy este Jet-ku. Tak som nalial normal 95 a ked som nastartoval to bolo prekvapko. Motor normalne plakal co som mu to preboha dal, nevedel sa dostat na volnobeh len bublal na nejakych 550-600 ot. a volnobeh je t niekde na 900-950ot. Ale po par metroch sa obacil ale dalsie tankovanie som dal zase v power 95 a fakt som citil, ze bolo auto zivsie...tolko ku v power a shel a naviac jednalo sa o benzin.
neskor som tiez pocul hlasku ze shel je najvacsi shit aj nejake testy som videl v casaku, kde tesco paliva vysli lepsie ako shel tak som na to kaslal a zacal som nejako chodit len ale len na tu Jet-ku a vsetko v poriadku nikdy som s autom kvoli palivu problem nemal.
potom som kupil co mam do teraz 530da 142kw a tankoval som dalej na Jet-ke terajsi Lukoil a nemam problem do dnes. No raz som sa bavil s nejakym mechanokom o aditivach a ja som mu hovoril, ze Vifko ake super je po odcitanych Vasich skusenpstiach tu na klube a on mi protirecil, ze nieje az take fajn, skusal s nejakym zakaznikom Vif oproti cajatrolu tda. A to tak ze ho rozmiesat s naftou, jedno aj druhe a ze cajtrol sa pekne spojil s naftou a vifko furt ostalo na spodku velmi tazke ho bolo zmiesat..dalej to nebudem rozoberat ake to ma alebo nema dopady v nadrzi a bla bla bla tak som si povedal v tuto ostatnu zimu ze skusim ten kajstrol. Lial som ho, bol som spokojnucky ako dobre robim autu az pokial mi mezacal po prvom starte vybrovat motor, zlakol som sa ky fras mu je. Po chvili sa nejak spametal a potom dalsi den zase a zase....tak jedina zmena ktoru som spravil bol ten kajstrol tak uz som ho nedaval a prestalo. Tak som si povedal ze kaslem ja na vselijake aditiva. Tankoval som len naftu nic som do mej nedaval a vzdy len s Jjtky teraz uz lukoil a bolo dobre a je dobre aj nadalej...
takze len taka moja skusenost k v power, shellke, aditivam a vybrovaniu motora po nich....
alasol gaja
este jedna vec casove obdobie je 4roky s bawom a predtym nejake 3 s pezotkarom...
johny_BMW napísal:No ved aby to spametanie sa nebolo, ze niektora stych hadiciek sa da nejako do kopi...ved len skontroluj..a ked tak je to najlacnejsia oprava ked nic tak ci sa nezadrhava samotny ventil, ktory je tym podtlakom ovladany...